Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ένας Πατρινός διεκδικεί το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου καλλιτέχνη στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς

Ένας Πατρινός διεκδικεί το βραβείο πρωτο...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Ποιος είναι ο Διονύσης Φάκος

Ένας Πατρινός είναι υποψήφιος στην κατηγορία «Καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος καλλιτέχνης» για τα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς 2017. Πρόκειται για τον Διονύση Φάκο ο οποίος πριν λίγο καιρό παρουσίασε το "London” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι».

Η υπόθεση του κόμικ έχει να κάνει με έναν κυνηγό επικηρυγμένων ο οποίος ταξιδεύει στο Βικτωριανό Λονδίνο για να βρει τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη. Τα πράγματα όμως δεν είναι όπως φαίνονται. Mπλέκονται διάφορα υπερφυσικά στοιχεία.

«Πάντα με γοήτευαν οι παλιές κλασσικές ταινίες τρόμου με βρικόλακες και λυκάνθρωπους. Το καλοκαίρι λοιπόν, ένα βράδυ μου ήρθε η ιδέα να κάνω κάτι αντίστοιχο. Να σχεδιάσω ένα κόμικ που θα ήθελα εγώ κυρίως να διαβάσω. Δεν υπάρχουν και πολλά κόμικ τρόμου, οπότε είπα να συμβάλλω σε αυτόν τον τομέα λίγο. Η ιδέα μου ήρθε ένα βράδυ ενώ προσπαθούσα να κοιμηθώ. Σηκώθηκα, άρχισα να κρατάω σημειώσεις και να κάνω μερικά πρόχειρα σχέδια. Τις επόμενες μέρες ξεκίνησα εντατικά να το σχεδιάζω αφού ολοκλήρωσα το σενάριο» είχε πει σε πρόσφατή συνέντευξη που έδωσε στο thebest.gr.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.

Ο Διονύσης Φάκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Από μικρή ηλικία σχεδίαζε και ήθελε να φτιάξει τα δικά του κόμικς. Σπούδασε στην Καλών Τεχνών Φλώρινας όπου και αποφοίτησε το 2014. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις ζωγραφικής. Σκίτσα του έχουν δημοσιευτεί στην εφημερίδα ''Πελοπόννησο'' και στο ηλεκτρονικό περιοδικό ''Ο Πουά Σαλίγκαρος και η Ιοκάστη''.

Το 2016 συμμετείχε σε διάφορα συνέδρια κόμικς ανά την Ελλάδα με δικές του ιστορίες και αυτοεκδόσεις. Τον Δεκέμβρη κυκλοφόρησε το πρώτο του κόμικ με τίτλο ''London'' απο τις εκδόσεις ''Το Δόντι".

Εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών σε σχολείο και στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να περιφέρεται σε κάποιο βιβλιοπωλείο.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture