Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΘΡΙΑΜΒΟ ΤΟΥ SUNTAN, ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΤΡΙΓΓΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΤΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΦΟΥΤΗ

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΕΓΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΣΑΜΕ ΤΟ ΘΡΙΑΜ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ο ήλιος της Αντίπαρου (και της Πάτρας) θάμπωσε την κινηματογραφική Αθήνα

Το κορυφαίο «παράσημο» της Καλύτερης Ταινίας και έξι συνολικά βραβεία «Ιρις» της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, πανηγύρισαν χθες βράδυ στην κατάφωτη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών όλοι οι…. «suntanιστές». Η απόλυτα καλοκαιρινή ταινία «Suntan» με φόντο την Αντίπαρο, ανέβασε στο βάθρο την ανερχόμενη, νεαρή πατρινή ηθοποιό Ελλη Τρίγγου, η οποία επικράτησε στην κατηγορία β γυναικείου ρόλου, ενώ νίκησε και στις κατηγορίες σκηνοθεσίας, σεναρίου, πρωταγωνιστή (Μάκης Παπαδημητρίου) και φωτογραφίας. Ο αγαπητός συμπολίτης σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης σκηνοθέτησε την τελετή με μοντέρνα, νεωτεριστική και χιουμοριστική ματιά. Το έμβλημα στη γιγαντοοθόνη ήταν γυαλιά με παραδοσιακό σεμέν «βελονάκι», ενώ η διεθνούς φήμης stand up κωμικός Κατερίνα Βρανά πραγματικά κέρδισε τις εντυπώσεις ως κεφάτη, παρουσιάστρια και «έσωσε» αμήχανες στιγμές.

 

 

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΤΡΙΓΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ

 

«Ευχαριστώ τη «suntanική» μου οικογένεια για όλο αυτό που ζήσαμε» είπε παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο της βράβευσής της η Ελλη Τρίγγου, φορώντας μαύρο εξώπλατο φορεματάκι. Εκανε μάλιστα αναφορά σε πρόσφατη επίσκεψή της σε μια μικρή γαλλική πόλη που διαθέτει φεστιβάλ κινηματογράφου υπογραμμίζοντας πως τέτοιες διοργανώσεις ακμάζουν σε πολλά μέρη στο εξωτερικό. Η συμπαραγωγός της ταινίας Φαίδρα Βόκαλη  με τις επίσης αχαικές ρίζες, τόνισε πως το «Suntan» έχει παιχθεί σε 50 φεστιβάλ ως τώρα, βρήκε διανομή εκτός συνόρων και το είδε 30.000 κόσμος στη χώρα μας δίχως να έχει την ενίσχυση του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, που δεν την «πίστεψε». Ο Αργύρης Παπαδημητρόπουλος ως σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος της ταινίας, γιόρτασε λέγοντας πως θέλει να δουλεύει με «κολλητούς» και  δεν θα ξεχάσει ποτέ το καλοκαίρι των γυρισμάτων μέσα στις σκηνές.

 

 

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΗΣ

 

Η τελετή σε σκηνοθεσία του πατρινού Παναγιώτη Φαφούτη είχε ελληνοπρεπές αισθητικό στίγμα: αρχαικές κολώνες που στήριζαν συμβολικά την οθόνη, πελώρια πούλια του τάβλι και φεγγαρόφωτο. Ξεκίνησε με live συγκρότημα σε «άναρχη» προετοιμασία για να ακολουθήσει η εμφάνιση του προέδρου της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου Βασίλη Κατσούφη και της ηθοποιού Κόρας Καρβούνη που έθιξαν το πρόβλημα της «μεθοδευμένης» κυβερνητικής απαξίωσης του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου αλλά και γενικότερα την αδράνεια της πολιτείας για την επιβίωση του ελληνικού σινεμά σε δύσκολους καιρούς. Ανάμεσα στις απονομές προβάλλονταν στιγμιότυπα από τις υποψήφιες ταινίες, ενώ σύμφωνα με τα αμερικάνικα πρότυπα παίχθηκε και φιλμάκι με τους έλληνες καλλιτέχνες που πέθαναν πρόσφατα (Βόγλης, Κούνδουρος, Κηλαιδόνης, Σμαραγδής κ.α). Είχαμε και σατιρικό σποτάκι για την ελληνίδα μάνα, εάν παρενέβαινε στα υποψήφια φιλμ. Εγιναν διάφορες αναφορές επί σκηνής στον Παναγιώτη Φαφούτη, τον οποίο συγχάρηκαν παρασκηνικά μεταξύ άλλων και οι παιδικοί του φίλοι Βασίλης Κοσμόπουλος και Χριστόφορος Μέξας.

ΒΟΥΤΣΑΣ ΩΣ ΝΕΟΣ ΜΠΑΜΠΑΣ ΚΑΙ GLAMOUR ΤΑΜΤΑ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΑ ΦΛΑΣ

Πολλοί από τους βραβευθέντες απουσίαζαν οπότε εμφανίστηκαν συνεργάτες τους για να παραλάβουν τα βραβεία. Ολοι ήταν ντυμένοι «κάζουαλ» και μιλούσαν δίχως επισημότητα, συνήθως με αστείες αναφορές. Ο βετεράνος ηθοποιός Κώστας Βουτσάς με τη σύζυγο και τον οκτώ μηνών γιο του κέρδισε τις κάμερες και τους φωτογράφους κάτω και πάνω στη σκηνή παραλαμβάνποντας τιμητικό βραβείο από τη φίλη του Μάρθα Καραγιάννη. Ανάμεσα στους απονεμητές ήταν ο σκηνοθέτης Νίκος Περράκης, ο κριτικός Χρήστος Μήτσης, η δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου, οι ηθοποιοί Ολια Λαζαρίδου, Χλόη Λιάσκου, Χρήστος Λούλης. Το βραβείο κοστουμιών απένειμε η πιο λαμπερή και in fashion παρουσία της βραδιάς Τάμτα, με υπέροχο μαύρο ημιδιάφανο μάξι και κρύσταλλα στα μαλλιά, ενώ για την βράβευση της καλύτερης ταινίας στο φινάλε κλήθηκε η πατρινή μαραθωνοδρόμος Μαρία Πολύζου.

*Θυμίζουμε πως η 26χρονη Έλλη Τρίγγου είναι σπουδάστρια της Δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου και κόρη του γνωστού πατρινού αρτοποιού Κώστα Τρίγγου, ο οποίος της μετέδωσε το «μικρόβιο» της υποκριτικής ως ερασιτέχνης ηθοποιός. Εχει γεννηθεί στην πόλη μας και πάει σχολείο στο Καστρίτσι. Στην ταινία «Suntan»  υποδύεται την Αννα, την οποία περιγράφει ως «ηδονίστρια της ζωής, δίχως ταμπού, που ρισκάρει με ακρότητες σε ένα φιλμ πλημμυρισμένο από το φως του ήλιου και της νιότης». Το thebest.gr έχει εξ αρχής φιλοξενήσει δηλώσεις της και της δίνει συγχαρητήρια για την επιτυχία της.

Οι αλλες βραβεύσεις της βραδιάς περιλάμβαναν: το «Amerika Square» για το μοντάζ του, το «Νήμα» για την πρωταγωνίστρια  Σοφία Κόκκαλη, το «Ξύπνημα της άνοιξης» για την μουσική των Drog A Tek και το «Ετερος εγώ» για τα ειδικά εφέ του. Ο "Νοτιάς" διακρίθηκε για μακιγιάζ, σκηνογραφία και τον ηθοποιό Θέμη Πάνου στο β ανδρικό ρόλο.

Η «Ρόζα της Σμύρνης» κέρδισε στην ενδυματολογία και από τις ξένες ταινίες υπερίσχυσε το «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» του Κεν Λόουτς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View