Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Δίαιτες υπάρχουν πολλές... καλή διατροφή για εσένα όμως, μόνο μία!

Δίαιτες υπάρχουν πολλές... καλή διατροφή...

...και οι πιο συχνές απορίες γι' αυτή!

Και εκεί που κάνει λίγο ο καιρός και ανοίγει, αρχίζουμε και νιώθουμε πιο όμορφα και συνήθως μας περνάει η σκέψη να προσέξουμε παραπάνω τον εαυτό μας. Είναι η δίαιτα ο κατάλληλος τρόπος;

Η λέξη δίαιτα σημαίνει τρόπος ζωής. Δυστυχώς πλέον έχει πάρει άλλη χροιά και έννοια, ακούγεται σαν κάτι δυσάρεστο και είναι συνυφασμένη με περιοριστική συμπεριφορά.

Θα πρέπει η δίαιτα να σημαίνει περιορισμός;

Η παρεξηγημένη αυτή λέξη "δίαιτα" για εμάς αποτελεί απλώς την περιγραφή μιας καθ' όλα ισορροπημένης και πλήρους διατροφής, που συνάδει με το χαρακτήρα, την καθημερινότητα και τη νοοτροπία του εκάστοτε ατόμου και φυσικά έχει στόχο να βελτιώσει την υγεία και τη φυσική του κατάσταση.

 

Χρειάζεται να πεινάσω;

Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί μέθοδοι για να μην πεινάσετε: σωστή σύσταση γευμάτων, περισσότερα λαχανικά καθώς και πολλά συμπεροφορικά τρικς θα σας μάθουν να διαχειρίζεστε σωστά την πείνα και την επιθυμία σας.

 

Πρέπει να προσέχω μία ζωή;

Μαθαίνοντας να διαχειρίζεστε το φαγητό και τη συμπεριφορά σας απέναντι σε αυτό, θέτετε τα θεμέλια για μία υγιή σχέση με το φαγητό και έτσι θα έρθει η στιγμή που θα σταματήσετε να φοβάστε αλλά και να προσέχετε μία ζωή.

 

Γιατί δεν μπορώ να ακολουθήσω τα παλιά μου προγράμματα;

Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πως η "δίαιτα" είναι πολλά περισσότερα από το απλώς ακολουθώ όσα γράφει ένα χαρτί: έχει κατά κόρον συμπεριφορική βάση, απαιτεί υποστήριξη, οργάνωση αλλά το πιο βασικό είναι πως μαθαίνετε πώς να χειρίζεστε μόνοι σας τη διατροφή σας, χωρίς την επίβλεψη κάποιου.

 

Θα πρέπει να μαγειρεύω διαφορετικά φαγητά;

Εφόσον έχετε καλές συνήθειες διατροφής, δεν υπάρχει κανένας λόγος να μαγειρεύετε ξεχωριστά: θα τρέφεστε κανονικά όπως και οι υπόλοιποι στην οικογένεια!

 

Βγαίνω πολύ συχνά και δεν μπορώ να ακολουθήσω πρόγραμμα. Τί να κάνω σε αυτήν την περίπτωση;

Το φαγητό εκτός σπιτιού είναι ένας βασικός λόγος να σας βγάζει εκτός της διατροφικής σας ρουτίνας: ειδικά εφόσον σας συμβαίνει συχνά λοιπόν, είναι σημαντικό να μάθετε πώς να το οργανώνετε ώστε να μη σας επιβαρύνει! Αν νιώθετε πως σας μπερδεύει το να μην ακολουθείτε το πρόγραμμά σας, θυμηθείτε πως το πρόγραμμα είναι εκεί για να σας βοηθάει και όχι για να σας μπερδεύει και προσπαθήστε να δράσετε σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με το στόχο σας.

 

Μου αρέσει το φαγητό και δε θέλω να χάσω την απόλαυσή του.

Ούτε εμείς το θέλουμε αυτό! Ίσα ίσα σαν επαγγελματίες υγείας αναγνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να ευχαριστιέστε το φαγητό σας και φυσικά στη διατροφή σας μπορούν να ενταχθούν πολλές από τις αγαπημένες σας συνταγές.

 

Έφτασε η στιγμή να βρείτε το πρόγραμμα διατροφής που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες σας, σας βοηθάει καθημερινά και με αυτόν τον τρόπο θα σας φέρει και τα μεγαλύτερα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα! Κλείστε τώρα το εξατομικευμένο ραντεβού σας μαζί μας στο 2610 220 159.

Μέμα Λαμπροπούλου & Μαρκέλλα Συμεοπούλου

Κλινικοί Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι, MSc

Ευτροφία

Μαιζώνος 52, 26221, Πάτρα

Τηλέφωνο2610 220159

Website: eutrofia.gr

Facebook: eutrofiapatra

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being