Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα:""Μονόλογοι από το Αιγαίο"-Δρώμενο των μαθητών για τους πρόσφυγες σήμερα στην πλατεία Γεωργίου

Πάτρα:""Μονόλογοι από το Αιγαί...

Στις 11 το πρωί

"Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα...". Τους στίχους από το τραγούδι του Παύλου Σιδηρόπουλου μαζί με τις αναμνήσεις και τα όνειρα των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων, μεταφέρουν  με το δικό τους τρόπο οι μαθητές 6 σχολείων της Πάτρας.

Το παιδί, το κάθε παιδί, είναι η ελπίδα μας…

Αυτή την ελπίδα εκφράζουν μέσα από τα κείμενά τους στο βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο» παιδιά που αναγκάστηκαν να χάσουν την παιδική τους ηλικία από τον πόλεμο, τις διώξεις και τις στερήσεις.

Οι μαθητές των σχολείων, επεξεργάστηκαν βιωματικά και με τη δική τους ματιά το υλικό των αφηγήσεων, δημιούργησαν σύντομες σκηνές με στόχο να δώσουν φωνή στους συνομήλικούς τους και τις παρουσιάζουν σε ένα συλλογικό θεατρικό δρώμενο .

Το θεατρικό δρώμενο των μαθητών θα παρουσιαστεί και σήμερα Τρίτη 21 Μαρτίου στις 11 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής εβδομάδας κατά του ρατσισμού 2017», που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων σε συνεργασία με το Πάρκο Εκπαιδευτικών Δράσεων και την ΑΔΕΠ.

Η εκδήλωση είναι μέρος της Διεθνούς Ημέρας Δράσης 2017 «Μονόλογοι από το Αιγαίο».

Ως τέτοια ορίστηκε η 21η Μαρτίου 2017, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση (IDEA) και με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τμήματα σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που, επίσης, καλούνται να υλοποιήσουν στα σχολεία τους καλλιτεχνικά δρώμενα, παραστάσεις, αναγνώσεις κειμένων κ.ά. αξιοποιώντας τα κείμενα του βιβλίου "Μονόλογοι από το Αιγαίο".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις