Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Παρουσιάζονται τα βιβλία του Γιώργου Μπράμου στο Πολύεδρο

Πάτρα: Παρουσιάζονται τα βιβλία του Γιώρ...

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, στις 20.30

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017, στις 20.30 το βράδυ, συνεχίζεται ο νέος θεματικός κύκλος εκδηλώσεων στο Πολύεδρο (Κανακάρη 147), “Η μικρή φόρμα στον πεζό λόγο”.

Θα παρουσιαστεί ο συγγραφέας Γιώργος Μπράμος και τα βιβλία του «Άσπρα γένια» και «Βρεγμένο ρούχο» που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτης.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι: Γιάννης Κυριόπουλος, καθηγητής Παν. Αθηνών και Ανδρέας Λάζαρης, διδάκτωρ νεοελληνικής φιλολογίας.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Άσπρα γένια»:

Διηγήματα του ανθρώπινου τόπου και πόνου, για μικρές και μεγάλες προδοσίες, για ανεκπλήρωτους έρωτες, για ήττες και πίκρες. Ιστορίες με σκόπιμους απόηχους από το νεορεαλισμό, που αναδεικνύουν τη μελαγχολία και την απαισιοδοξία των σημερινών καιρών -και κυρίως τη βαθιά τους αντιρητορεία.

Λίγα λόγια για το βιβλίο «Βρεγμένο ρούχο»:

Μικρές ιστορίες ανθρώπων της απώλειας και της φθοράς, που ταξιδεύουν και ερωτεύονται άγνωστους, που αγκαλιάζουν μες στην απελπισία και δραπετεύουν χωρίς εξήγηση. Σώματα που βρίσκονται για μια νύχτα, που μυρίζουν έρωτα και απόγνωση κι αναζητούν τα σκοτεινά μονοπάτια μιας ανέφικτης επαφής. Διηγήματα εμμονών ανοίγουν και κλείνουν απρόσμενα, προσπαθούν να υπερβούν την ηθογραφία με μια γραφή λιτή, που ξεσπάει κάποιες φορές στη συντριβή ενός αδιανόητου λυρισμού.

Ο Γιώργος Μπράμος γεννήθηκε το 1952 στην Τρίπολη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου σε εφημερίδες και περιοδικά.

Έχει συνεργαστεί στα σενάρια των ταινιών "Ήταν ένας ήσυχος θάνατος" της Φρίντας Λιάππα, "Καλή πατρίδα, σύντροφε" του Λευτέρη Ξανθόπουλου, "Κλοιός" του Κώστα Κουτσομύτη, "Ξένια" του Πατρίς Βιβανκός, "Terra incognita" του Γιάννη Τυπάλδου, κ.ά.

Έχει γράψει δοκίμια για τον κινηματογράφο και έχει εκδώσει τις συλλογές διηγημάτων "Βρεγμένο ρούχο" (1993) και "Άσπρα γένια" (2006) και το μυθιστόρημα "Ότσι τσιόρνιγια (Μαύρα μάτια)", 1999.

*Η επόμενη εκδήλωση του θεματικού κύκλου θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου 2017, με την Τασία Βενέτη και το βιβλίο της «Του Χιονιού».

Ο κύκλος θα έχει διάρκεια 15 μήνες, φθάνοντας μέχρι και τον Ιούνιο του 2017. Θα συμμετάσχουν 38 συγγραφείς –παλαιότεροι και νεότεροι- που έγραψαν σε μικρή φόρμα πεζά κείμενα, από το μπονζάι μέχρι το διήγημα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture