Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.500 ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ "ΠΕΝΤΑΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΡΑΣ" ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ, ΑΝΑΡΠΑΣΤΑ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΠΗΧΗΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ

 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2.500 ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΗΝ "ΠΕΝΤΑΜ...

Με υπέροχα κοστούμια, τραγούδια και πολύ ρομαντική σκηνή χορού

Δύσκολα έβρισκε κάποιος εισιτήριο το σαββατοκύριακο που μας πέρασε για την ολοκαινούρια «Πεντάμορφη και το Τέρας – Beauty and the Beast» της Disney που παίζεται και στην Πάτρα, σε 5 αίθουσες των Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε και στην απογευματινή προβολή των 18.00 στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και Κανακάρη. Ειδικά η μία και μοναδική προβολή της ταινίας με υπότιτλους, στις 19.50 στα Στερ/Odeon στην αίθουσα 1 των 140 θέσεων γεμίζει ασφυκτικά.

Το παραμυθένιο φιλμ σε σκηνοθεσία του Μπιλ Κόντον που μετά από 26 σχεδόν χρόνια, μας ξαναπαρουσιάζει το όμορφο αυτό στόρι του μαγεμένου πρίγκιπα και του κάστρου του και της όμορφης Belle απ’ ένα χωριό έξω από το Παρίσι (όλοι θυμόμαστε την animation ταινία του 1991 που στα Όσκαρ του ’92 είχε καταφέρει να είναι στην 5άδα των υποψηφίων για το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, κάτι που δεν είχε ξαναγίνει στα χρονικά ενώ η ομώνυμη μπαλάντα του Άλαν Μένκεν κέρδισε το βραβείο Όσκαρ του καλύτερου τραγουδιού) σάρωσε το περασμένο τριήμερο στις ΗΠΑ αλλά και σε όποια χώρα ξεκίνησε να προβάλλεται.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Variety και το boxofficemojo.com, η ταινία που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι μιούζικαλ, συγκέντρωσε το τριήμερο 17-19 Μαρτίου 2017, κοντά στα 170 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις, νούμερο που θεωρείται το 7ο καλύτερο στις ΗΠΑ και μάλιστα αυτό το υψηλό νούμερο επιτεύχθηκε μήνα Μάρτιο και όχι Μάιο ή καλοκαίρι που βγαίνουν μαζικά τα μπλοκμπάστερ.

Από την προβολή της στον υπόλοιπο κόσμο, σε 44 αγορές, η «Πεντάμορφη και το Τέρας» με την Έμμα Γουότσον των ταινιών Χάρι Πότερ στον βασικό ρόλο, μάζεψε άλλα 180 εκατομμύρια δολάρια, φτάνοντας συνολικά έως τώρα, σε μόλις τέσσερις μέρες τα 350 εκατομμύρια δολάρια.

Στην Πάτρα, το φιλμ υπολογίζεται ότι είδαν το περασμένο τριήμερο πάνω από 2.000 θεατές, στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε (σύμφωνα με στοιχεία από τον Αλέξη Μπιτούνη) ανάμεσα τους και πολλοί γονείς με τα μικρά τους παιδιά ενώ το φιλμ έκοψε και άλλα περίπου 500 εισιτήρια στο Πάνθεον.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ταινία με τη φόρα που έχει και τις καλές κριτικές θα φτάσει και μάλλον θα ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε διεθνείς εισπράξεις.

Στα συν της ταινίας, τα υπέροχα χρώματα της (τα κοστούμια με την υπογραφή Ζακλίν Ντουράν βάζουν από τώρα πλώρη για τα επόμενα Όσκαρ), το δεύτερο μέρος είναι εξαιρετικό, η Έμμα Γουότσον, μία όχι τόσο εκθαμβωτική Belle που καταφέρνει ωστόσο να εντυπωσιάσει (μάλιστα τραγουδά και στην ταινία) ενώ από τις πιο ωραίες σκηνές είναι το τραγούδι του μαγεμένου πρίγκιπα – τέρατος, φυσικά η ρομαντική σκηνή του χορού με υπόκρουση το κλασικό πλέον κομμάτι Beauty and the beast (απ’ όσο διαβάσαμε στη νέα εκδοχή ερμηνεύουν το τραγούδι η Αριάνα Γκράντε και ο Τζον Λέτζεντ) και στο τέλος όταν αποκαλύπτονται όλοι οι πραγματικοί ήρωες – ηθοποιοί όπως ο Ίαν Μακ Κέλεν, ο Γιούαν Μακ Γκρέγκορ, η μαύρη λυρική ερμηνεύτρια Audra Mc Donald, ο Στάνλει Τούτσι  και η υπέροχη Έμμα Τόμσον ως η κυρία τσαγερό που τραγουδάει όπως την ακούμε στην ταινία, πολύ σωστά και μελωδικά. Τον Πρίγκιπα υποδύεται ο Νταν Στίβενς.

Δικαιώθηκε λοιπόν το εγχείρημα της Ντίσνει ενώ το γεγονός ότι ο Μπιλ Κόντον κατέχει το είδος του μιούζικαλ (έχει υπογράψει το εξαιρετικό Dreamgirls) είναι ολοφάνερο στη νέα ταινία της «Πεντάμορφης». Αξίζει να την δείτε.

Παίζουν επίσης ο Κέβιν Κλάιν, ο Λουκ Έβανς και ο Τζος Γκαντ ως ο Λε Φου, πιστός υπηρέτης του άξεστου και κακού Γκαστόν - Έβανς, που κλέβει σε σημεία την παράσταση με το χαριτωμένο στυλ και ατάκες του.

*Στο μεταξύ αρκετά καλά πήγε και το διαφυλετικό θρίλερ έκπληξη «Τρέξε! – Get Out» του Τζόρνταν Πιλ με ένα ανατρεπτικό φινάλε. Στα Στερ/Odeon η ταινία σε διανομή της UIP έκοψε 1100 εισιτήρια το περασμένο τριήμερο της πρεμιέρας της. Στην ταινία που στις ΗΠΑ έχει αποτελέσει φαινόμενο με πάνω από 133 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις, παίζει ο νεαρός μαύρος ηθοποιός Ντάνιελ Καλούγια και η Άλισον Γουίλιαμς της σειράς Girls του HBO.

Επιμέλεια κειμένου: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture