Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΠΟΨΕΙΣ

/

Ένα εγκάρδιο «ευχαριστώ» στους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Ένα εγκάρδιο «ευχαριστώ» στους εθελοντές...

του Γιώργου Τελώνη

Η προσφορά σε ένα έργο, σε μια δημιουργική κατεύθυνση, έχει ουσιαστικό περιεχόμενο όταν γίνεται ανιδιοτελώς, χωρίς οικονομικό αντίκρισμα, χωρίς την προσδοκία κάποιων ανταλλαγμάτων.

Αποκτά δε πολλαπλασιαστική αξία όταν έχει ως αποδέκτη της το κοινωνικό σύνολο.

Σ’ αυτούς τους χαλεπούς για την πατρίδα μας καιρούς, πολλοί φορείς και φυσικά πρόσωπα βοηθούν με όλες τους τις δυνάμεις  άπορους και πάσχοντες, καταθέτοντας περίσσευμα και γενναιότητα ψυχής.

Μεταξύ αυτών, συγκαταλέγονται αναμφίβολα οι εθελόντριες και οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το ανεκτίμητης σημασίας έργο τους είχα ως αυτόπτης μάρτυς την ευκαιρία να διαπιστώσω για μια ακόμη φορά, πριν από μερικές ημέρες, όταν κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας ένα πλοίο που μετέφερε 117 πρόσφυγες, τους οποίους είχε περισυλλέξει  ανοικτά των Παξών.

Οι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν σε εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, όπου τους δόθηκε φαγητό και νερό. Επίσης, στους χώρους του λιμανιού έσπευσαν γιατροί και εθελοντικό προσωπικό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας. Και το έκαναν με αξιοσημείωτη προσήλωση στο καθήκον τους.

Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα παρακολουθώντας τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πρόσφυγες.

Με μπροστάρη τον γιατρό κ. Καλογερόπουλο, ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό και του τελευταίου πρόσφυγα, υπερβάλλοντας εαυτούς, και  παρέχοντας τους κάθε δυνατή βοήθεια.

Αισθάνομαι την ηθική υποχρέωση να επισημάνω δημοσίως ότι απ’ όλους μας αξίζουν θερμές κι εγκάρδιες ευχαριστίες στους γιατρούς, τις εθελόντριες και τους εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για το τεράστιο έργο που επιτελούν.

Διότι και στην προκειμένη περίπτωση, υπενθύμισαν με εμφατικό τρόπο την αξία της κοινωνικής προσφοράς τους και μιας ανυπέρβλητης ανθρωπιάς.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

* Τα κείμενα που φιλοξενούνται στη στήλη «Απόψεις» του thebest.gr απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του portal.

Απόψεις