Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEST VIEW

/

ΤΡΙΤΗ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΣΚΑΡ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ΜΕ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΟ «ΔΙΚΟ ΜΑΣ» ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΑΦΟΥΤΗ. ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ, ΤΡΙΓΓΟΥ

ΤΡΙΤΗ ΒΡΑΔΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΣΚΑΡ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Κόκκινο χαλί στη Συγγρού

Εφθασε η ώρα της τελετής απονομών της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου «Ιρις», δηλαδή των λεγόμενων «ελληνικών Οσκαρ» που θα φιλοξενηθούν και φέτος στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών συγκεντρώνοντας όλο το εγχώριο σύμπαν της Εβδομης Τέχνης. Ποια ταινία και ποιοί συντελεστές θα ανέβουν στο βάθρο αυτή την Τρίτη 21/3 ως κορυφαίοι; Η εκδήλωση διαθέτει και τοπικό ενδιαφέρον, αφού τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο γνωστός πατρινός σκηνοθέτης Παναγιώτης Φαφούτης ενώ η έμπειρη αιγιώτισσα ηθοποιός Μαρία Καλλιμάνη διεκδικεί βραβείο πρωταγωνίστριας στην ταινία «Νοτιάς» και η ανερχόμενη 26χρονη πατρινή Ελλη Τρίγγου είναι υποψήφια στην κατηγορία β γυναικείου ρόλου στο φιλμ «Suntan».

 

Παρακολουθήσατε τη σαιζόν που διανύουμε ελληνικό σινεμά; Από πλευράς «κούρσας» καλύτερης ταινίας το φαβορί είναι το καλοκαιρινό, ερωτικό και υπαρξιακό φιλμ «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου με συνολικά 11 υποψηφιότητες. Δικεδικεί διακρίσεις Μεγάλου Μήκους Ταινίας Μυθοπλασίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α' και Β' Ανδρικού Ρόλου (Μάκης Παπαδημητρίου, Γιάννης Τσορτέκης,), Β' Γυναικείου Ρόλου (Eλλη Τρίγγου), Φωτογραφίας, Μοντάζ,  Πρωτότυπης Μουσικής, Ήχου και Μακιγιάζ.

 

 

Ακολουθούν το "Nήμα" του The Boy με 10, ο "Νοτιάς" του Τάσου Μπουλμέτη με 8, το "Αmerika Square" του Γιάννη Σακαρίδη και το "Park" της Σοφία Εξάρχου με 7. Στη συνέχεια 6 υποψηφιότητες συγκέντρωσε το "Eτερος εγώ" του Σωτήρη Τσαφούλια, 2 το "Ξύπνημα της άνοιξης" του Κωνσταντίνου Γιάνναρη, και από μία υποψηφιότητα έχουν το "Οντως Φιλιούνται" του Γιάννη Κορρέ, το "Αγόρι στη Γέφυρα" του Πέτρου Χαραλάμπους και το "Πέντρο Νούλα" του Κάρολου Ζωναρά. Πάντως,  η "Ρόζα της Σμύρνης" του Γιώργου Κορδέλλα που ήταν η πιο εμπορική παραγωγή της της χρονιάς με συγκομιδή 350.000 εισιτήρια, προτάθηκε μόνο για το βραβείο κοστουμιών. 

Για το Βραβείο Ταινίας Μικρού υποψήφιες είναι οι:«Αλεπού» της Ζακλίν Λέντζου, «Κύβος» του Αλέξανδρου Σκούρα, «Νηπενθές» του Γιάννη Συμβώνη, «Η Χέλγκα στο Λουντ» της Θέλγιας Πετράκη και «Limbo» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη.

 


Στη διαδικασία των βραβείων υποβλήθηκαν φέτος 20 ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας,16 ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ), 6 ταινίες κινουμένων σχεδίων (animation) και 31 ταινίες μικρού μήκους. Επίσης, επιλέχθηκε μια βραχεία λίστα 10 ξένων υποψήφιων ταινιών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View