Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αλλάζει η εικόνα του Νότιου Πάρκου-Μεγάλη ανταπόκριση στη δεντροφύτεση-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αλλάζει η εικόνα του Νότιου Πάρκο...

Μικροί και μεγάλοι εν δράσει

Χιλιάδες Πατρινοί , σύμφωνα με τη δημοτική αρχή και μάλιστα όλων των ηλικιών, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και συμμετείχαν σήμερα στη δενδροφύτευση που έγινε στο Νότιο Πάρκο.Ξεχώρισε η συμμετοχή μικρών παιδιών, Δημοτικού και Γυμνασίου, αλλά και ακόμα μικρότερων παιδιών, που μαζί με τους γονείς τους, φύτεψαν το δικό τους δέντρο.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση "από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου με σκαπτικά μηχανήματα προετοίμασαν το έδαφος για την… υποδοχή δέντρων και εθελοντών, ενώ στη συνέχεια, όταν οι εθελοντές χωρίστηκαν σε ομάδες ένας εργαζόμενος ως, επικεφαλής, τους βοηθούσε στη φύτευση.

Την… γιορτή της δενδροφύτευσης, συνόδεψε και το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου.

Υποδεχόμενος ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, τους εθελοντές, τους καλωσόρισε, τους ευχαρίστησε που αποδέχθηκαν την πρόσκληση της Δημοτικής Αρχής και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα φυτεύουμε μαζί χιλιάδες δέντρα σε ένα χώρο που πριν την αξιοποίησή του ήταν ένας απέραντος σκουπιδότοπος.

Αγωνιστήκαμε μαζί και κάναμε πράξη την  απόδοσή του στον πατραϊκό λαό.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι κρατικές υπηρεσίες που εμπλέκονται στο χώρο δεν μας έχουν αφήσει σε ησυχία, οι έγγραφες εξηγήσεις και τα πρόστιμα, πάνε και έρχονται!!

Μαζί θα  αντιμετωπίσουμε και αυτά τα προβλήματα, που δημιουργούν οι αντιλαϊκοί νόμοι και η ασκούμενη συνολικά αντιλαϊκή πολιτική.

Χαιρόμαστε που σήμερα παραδίδουμε στον πατραϊκό λαό, ένα πάρκο όμορφο, με πράσινο, παιδικές χαρές, ποδηλατόδρομο, αθλητικούς χώρους και πολλά δέντρα για δροσιά και ξεκούραση.

Τόπο συνάντησης χιλιάδων πατρινών όλων των ηλικιών που έρχονται σε άμεση επαφή με τη θάλασσα και θαυμάζουν τη μαγεία του μοναδικού ηλιοβασιλέματος.

Συνεχίζουμε μαζί !!!

Να καταργήσουμε τις μάντρες και τα κάγκελα, τα κτίσματα και τις κατασκευές που αποτρέπουν την πρόσβαση μας στην παραλία.

Για να αναπλάσουμε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη».

 

Παρόντες, φυτεύοντας κι εκείνοι ένα δέντρο, ήταν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη –φύτεψε το πρώτο δέντρο, έναν πλάτανο που έφερε η ίδια, αλλά και λουλούδια-, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι των Οργανισμών του Δήμου, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι και η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Όλοι μαζί, για την Πάτρα», Βίβιαν Σαμούρη.

 

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη τόνισε:

«Το Νότιο Πάρκο που σήμερα δενδροφυτεύουμε για να καλυτερέψει η καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων των νότιων συνοικιών της Πάτρας, έγινε κατορθωτό να αποδοθεί στο λαό της πόλης μας για την αναψυχή του, επειδή η Δημοτική Αρχή, μαζί με το λαό, δεν πειθάρχησαν και δεν προσαρμόστηκαν στους αντιλαϊκούς νόμους και στην εν γένει αντιλαϊκή πολιτική.

Απειθάρχησε και παράλληλα αξιοποίησε το λαϊκό παράγοντα που στήριξε από την πρώτη στιγμή το αίτημα να παραχωρηθεί ολόκληρη η παραλιακή ζώνη για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού της πόλης μας. Η Δημοτική Αρχή συνεχίζει στην ίδια κατεύθυνση για να ολοκληρωθεί η ανάπλαση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης, αλλά και να δημιουργηθεί, με την ίδια γραμμή της απειθαρχίας, του αγώνα και της κινητοποίησης του λαού, ένα ακόμα μεγάλο πάρκο στον παλιό σκουπιδότοπο στο Ριγανόκαμπο».

Στη διάρκεια της δενδροφύτευσης, ανακοινώθηκε ότι με πρωτοβουλία της ΔΕΥΑΠ, ολοκληρώθηκε το έργο σύνδεσης του συστήματος αυτόματου ποτίσματος του Νότιου Πάρκου, με τη γεώτρηση που βρίσκεται στο πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου και της οποίας το νερό επειδή δεν είναι πόσιμο, για δεκαετίες κατέληγε στη θάλασσα.

 

Στη δενδροφύτευση συμμετείχαν:

-52ο Δημοτικό Σχολείο

-47ο Δημοτικό Σχολείο

-17ο Δημοτικό Σχολείο

-18ο Δημοτικό Σχολείο

-12ο Γυμνάσιο Πάτρας

-Γυμνάσιο Καστριτσίου

-10ο Γυμνάσιο

-19ο Γυμνάσιο

-Πειραματικό Λύκειο

-Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 10ου Γυμνασίου

-Όμιλος Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης Πειραματικού Γυμνασίου

-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Τέρψης

-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Ξυλοκέρας

-Εκπολιτιστικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης Σωτήρος Πατρών

-Ομάδα Ελεύθερων Ποδηλατών

-9ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων

-Ίδρυμα Θηλέων

-Φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών Μαγκούτα.

 

Παράλληλα δεκάδες ομάδες εθελοντών, που αποτελούνταν από 10 έως 20 άτομα, μικροί και μεγάλοι, δενδροφύτευαν σε όλο το μήκος και το πλάτος του Νότιου Πάρκου.

Στο κλείσιμο της… γιορτής, εμφανίστηκαν καραβάκια του Ναυταθλητικού Ομίλου Πατρών και Ρίου και άνοιξαν ένα πανό, με το σύνθημα: «Κανένα παιδί ξένο», στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής εβδομάδας κατά του ρατσισμού 2017», που ξεκίνησε σήμερα και της πρώτης εκδήλωσης, που ήταν ο συμβολικός διάπλους ιστιοπλοϊκών σκαφών".

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις