Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο της Πάτρας

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κ...

Κάλεσμα συμμετοχής

Η Αριστερή Παρέμβαση-Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα με ανακοίνωσή της, καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Γεωργίου που διοργανώνεται στις 18 Μάρτη, ημέρα διεθνούς δράσης ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τον πόλεμο. Σε ανακοίνωσή της Κίνησης, αναφέρονται τα εξής:

«Η διεθνής ημέρα δράσης βρίσκει δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, κυνηγημένους από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, και τις παρεμβάσεις ΝΑΤΟ, Ρωσίας και άλλων ιμπεριαλιστικών κρατών στην Μέση Ανατολή, την Αφρική και την Ασία, να έχουν εγκλωβιστεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Ελλάδα και να ζουν απομονωμένοι, συχνά κάτω από άθλιες συνθήκες, οι περισσότεροι χωρίς δικαίωμα ασύλου και χωρίς ελευθερία μετακίνησης προς τις χώρες προορισμού τους.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζοντας πλήρως τις κατευθύνσεις της ΕΕ για το προσφυγικό εφαρμόζει ήδη εδώ και ένα χρόνο την άθλια συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για επαναπροώθηση στην Τουρκία των περισσότερων προσφύγων, την μη αναγνώριση του δικαιώματος ασύλου και μετεγκατάστασης για τους πρόσφυγες από το Πακιστάν, την Νιγηρία, το Αφγανιστάν και άλλες χώρες, την κράτηση στα κλειστά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αντί να ενεργοποιεί τον κρατικό μηχανισμό αφήνει την διαχείριση των προσφύγων στις ΜΚΟ που επιδοτούνται πλουσιοπάροχα. Ανέχεται και ουσιαστικά καλύπτει τη δράση φασιστικών ομάδων και ακροδεξιών κύκλων που καλλιεργούν τη ρητορική του μίσους ενάντια στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Στην περιοχή μας οι 113 πρόσφυγες που κινδύνευσαν να πνιγούν στο Ιόνιο Πέλαγος δεν δικαιούνται άσυλο.

Οι πρόσφυγες που διαμένουν στην δομή της Μυρσίνης συμπληρώνουν  ένα χρόνο παραμονής  χωρίς να ξέρουν πότε και αν θα μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Καθημερινά δεκάδες πρόσφυγες που δεν δικαιούνται άσυλο ρισκάρουν τη ζωή τους προσπαθώντας να ταξιδέψουν λαθραία από το λιμάνι της Πάτρας. Το αντιρατσιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να ορθώσει ασπίδα προστασίας στους πρόσφυγες και να διεκδικήσει:

Ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων και των μεταναστών

Να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ και Τουρκίας

Παραχώρηση ασύλου σε όσους το επιθυμούν, ίσα δικαιώματα σε παιδεία, υγεία, εργασία

Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ένταξη των προσφύγων στις πόλεις και τα χωριά σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας ή σπίτια.

Άμεση καταδίκη και φυλάκιση των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής και κάθε δράστη ρατσιστικών επιθέσεων

Να σταματήσουν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ασία. Να σταματήσει ο πόλεμος, καμία ελληνική συμμετοχή.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις