Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ανοικτό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό το Μουσείο της Ακρόπολης την 25η Μαρτίου 2017

Ανοικτό με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ...

Από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ

Με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες θα γιορτάσει την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου το Μουσείο της Ακρόπολης, στην Αθήνα πραγματοποιώντας ειδικές εκδηλώσεις λόγω της ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, κι όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ. Στη 1 το μεσημέρι ο πρόεδρος του Μουσείου, καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, θα παρουσιάσει στους επισκέπτες το αντίγραφο της Κόρης 685, στο οποίο πριν από 100 χρόνια, ο Ελβετός ζωγράφος Ε. Ε Gilliéron (1885-1939) πρόσθεσε τα αρχαία χρώματα, σύμφωνα με την αποτύπωση του πατέρα του L. E Gilliéron (1850-1924), επίσης ζωγράφου, που έγινε αμέσως μετά την ανεύρεση του γλυπτού, το 1888, νοτιοδυτικά του Παρθενώνα.

Το απόγευμα του Σάββατου 25 Μαρτίου, στις 19.00, θα προβληθούν στην αίθουσα της περιοδικής έκθεσης «Δωδώνη, Το μαντείο των ήχων», δίπλα στην τεχνητή βελανιδιά της έκθεσης, βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από το μουσικό έργο του συνθέτη Γιώργου Κουρουπού «Φωνή δρυός». Το έργο αυτό είναι εμπνευσμένο από τη μαντική βελανιδιά της Δωδώνης.

Την ίδια ημέρα, το εστιατόριο του μουσείου στον δεύτερο όροφο θα σερβίρει «Ελληνικό Παραδοσιακό Πιάτο».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture