Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Ι. Ψάχος της γνωστής ταβέρνας με τις μουριές

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Μιχάλης Ι. Ψάχ...

Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Ζαρουχλείκων Πατρών

Συγκίνηση στην Πατρινή κοινωνία προξένησε η δυσάρεστη είδηση της εκδημίας ενός παλιού Πατρινού, του Μιχάλη Ι. Ψάχου σε ηλικία 87 ετών.

Ο εκλιπών διατηρούσε μέχρι πριν μερικά χρόνια μαζί με τα αδέλφια του τη γνωστή ομώνυμη ταβέρνα στην οδό Αγίου Ιωάννου Πράτσικα, στη συνοικία της Πάτρας που ονομάζεται Ψάχου (έχει πάρει το όνομά της από τον γιατρό Δημήτρη Ψάχο που είχε λάβει μέρος στους Βαλκανικούς και στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και είχε ιδιοκτησία στη συγκεκριμένη περιοχή).

Η κηδεία του Μιχάλη Ψάχου τελέστηκε στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 17 Μαρτίου 2017 στον ιερό ναό Αγίας Τριάδος Ζαρουχλείκων Πατρών όπου και ακολούθησε η ταφή του.

Το αγγελτήριο της κηδείας του Μιχάλη Ψάχου αναφέρει στους πιο στενούς συγγενείς του εκλιπόντος, την αδελφή του, Μαρία χήρα Ιωαν. Λαμπέτη και τους ανεψιούς του Αδαμαντία και Νικόλαο Σωτηρόπουλο.

Η ταβέρνα του Ψάχου φημιζόταν τόσο για το εκλεκτό φαγητό της όσο και για το ότι ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες προσέφερε μία όαση δροσιάς στους Πατρινούς στην όμορφη αυλή της με τις μουριές. Γέμιζε από κόσμο τόσο από την περιοχή του Αγίου Ιωάννη Πράτσικα όσο και από την Εγλυκάδα, τα Ζαρουχλέικα και το κέντρο της Πάτρας. Την ταβέρνα αξίζει να προσθέσουμε πως είχε ανοίξει ο πατέρας του Μιχάλη Ψάχου, Ιωάννης.

Η απώλεια του, όπως προείπαμε, προξένησε συναισθήματα θλίψης και συγκίνησης μιας και επρόκειτο για έναν από τους εκπροσώπους της παλιάς Πάτρας με ιδιαίτερη προσφορά στον χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις