Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Τι να πρωτοδούν οι Πατρινοί βράδυ Παρασκευής στις θεατρικές σκηνές της πόλης

Τι να πρωτοδούν οι Πατρινοί βράδυ Παρασκ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Όλες οι λεπτομέρειες

Πολλές θεατρικές επιλογές έχουν οι Πατρινοί για το βράδυ της Παρασκευής καθώς στην Πάτρα παίζονται τρεις ενδιαφέρουσας παραστάσεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή .

*Θέατρο Απόλλων

Η Ναταλία Tσαλίκη ερμηνεύει την πιο φάλτσα σοπράνο όλων των εποχών. Πρόκειται για κοινωνικό έργο του Στέφεν Τίμπερλεϊ που παρουσιάζει την αληθινή ιστορία της χειρότερης τραγουδίστριας του κόσμου, η οποία έμεινε πιστή στο όνειρό της και ανάγκασε το κοινό να υποκλιθεί όχι στη φωνή της, αλλά στην αγάπη της για την όπερα. Μαζί της ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, ο οποίος υποδύεται τον πια­νίστα-συνοδό.

Η παράσταση θα ανέβει εκτός από το βράδυ της Παρασκευής και το Σάββατο 18 Μαρτίου στις 21:00.

 

 

*Θέατρο act

Το θέατρο act στις σκάλες Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα παρουσιάζει από την Πέμπτη  στις 21.30 την παράσταση της Λένας Κιτσοπούλου «Το πράσινό μου το φουστανάκι» με την ηθοποιό Τζούλη Σούμα σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αιγινίτου.

Λόγω μεγάλης ζήτησης και ενδιαφέροντος από το Πατρινό κοινό, αποφασίστηκε από το act να δοθεί και εκτός από την παράσταση της Παρασκευής ,μία ακόμα παράσταση του έργου, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017 στις 21.30.

Μια γυναίκα, ένας άνθρωπος, όπως όλοι μας, που δεν έγινε ποτέ πειραματόζωο σε εργαστήρια, δεν είναι καμικάζι, δεν πείνασε ποτέ της, δεν καθάρισε ποτέ τζάμια αυτοκινήτων, δεν είναι από το Αφγανιστάν, ούτε από την Παλαιστίνη, ούτε από την Αφρική, μεγάλωσε πολιτισμένα, έχει φίλους, γνωστούς, συγγενείς, ζει μια φυσιολογική ζωή, αλλά πάντα κάτι φταίει. Εκείνη περιμένοντας να συμβεί κάτι μαγικό, σκαρώνει στίχους σε δεκαπεντασύλλαβο και αναζητά την όμορφη θέα του κόσμου, πάνω απ’ τις ταράτσες των πολυκατοικιών.

*Θέατρο Λιθογραφείον

Το Λιθογραφείον παρουσιάζει το εμβληματικό έργο της Λούλας Αναγνωστάκη «Η Παρέλαση» με την Ελένη Στεργίου και τον Κωνσταντίνο Μάρκελλα, για 2 μόνο παραστάσεις, την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μαρτίου, στις 21.00.

Υπαρξιακό θρίλερ ή αλληγορία επώδυνου σουρεαλισμού, η «Παρέλαση» με την ιλιγγιώδη πλοκή της σκαρφαλώνει ασθμαίνοντας προς την κορυφή: μόλις φθάσει εκεί, το σκοινί θα κοπεί απότομα.

Η κάθαρση δεν θα έρθει για κανέναν.

Η «Παρέλαση», όπως και τα άλλα δυο μονόπρακτα της τριλογίας της Πόλης, η «Πόλη» και η «Διανυκτέρευση» τοποθετεί το άτομο απέναντι στο σύνολο στην βάση μιας διαλεκτικής πάνω στην σχέση Ιδιωτικού και Δημοσίου.

Βαπτίζοντας τους ήρωές της στην δεξαμενή του συλλογικού ασυνειδήτου της ελληνικής κοινωνίας καταφέρνει να τους μολύνει με τον φόβο και την ανασφάλεια που κουβαλούν τα όνειρα, οι μνήμες και τα τραύματα του πρόσφατου ιστορικού παρελθόντος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight