Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αναβρασμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις επιστολές -βόμβες που εστάλησαν από την Ελλάδα σε Σόιμπλε και ΔΝΤ

Αναβρασμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις επιστολές...

Φόβοι και για άλλα δέματα - βόμβες

Έντονος προβληματισμός έχει προκληθεί στην ΕΛ.ΑΣ. και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ύστερα και από την νέα αποκάλυψη, ότι δηλαδή και η δεύτερη επιστολή-βόμβα που εξερράγη στην ευρωπαϊκή έδρα του ΔΝΤ στο Παρίσι και είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια υπάλληλος, είχε ελληνική προέλευση. Ως παραλήπτης του δέματος στο Παρίσι φέρεται ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς.

Η αποκάλυψη πως ο φερόμενος αποστολέας έφερε τα στοιχεία του κ. Κικίλια έγινε μάλιστα διά στόματος του ίδιου του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, που ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1, όπου και ήταν καλεσμένος.

Σχετικά με τη διεύθυνση φαίνεται να ήταν από το παλιό πολιτικό γραφείο του εκπροσώπου της ΝΔ, στη οδό Ακαδημίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες στα υπολείμματα του δέματος βρέθηκε ένα κομμάτι χαρτί που έγραφε τα στοιχεία του κ. Κικίλια και την οδό Ακαδημίας στα αγγλικά αλλά όχι ολόκληρη, δηλαδή έγραφε «Acadim…», καθώς είχε σχιστεί, όπως επίσης βρέθηκαν υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι δράστες αυτών των ενεργειών χρησιμοποιούν τα ονόματα πολιτικών προσώπων κατά την αποστολή των δεμάτων ως «ενέργεια προσβολής κατ' αυτούς του πολιτικού συστήματος» όπως είπε και τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις και κάνουμε ότι μπορούμε».

Ο κ. Τόσκας ανέφερε επίσης πως είναι πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα αυτή τη στιγμή αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν το τι έγινε ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας και ελέγχου .

Οι αρχές πάντως ερευνούν κάθε περίπτωση δέματος που έχει φύγει από την Ελλάδα με παραλήπτες υπηρεσίες και πολιτικά πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τόσκας: Ο Βασίλης Κικίλιας "αποστολέας" του δέματος που εξερράγη στο ΔΝΤ!
Έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ- Ένας τραυματίας

Οι «Πυρήνες της φωτιάς» ανέλαβαν την ευθύνη για το πακέτο - βόμβα στον Σόιμπλε

Έστειλαν δέμα-βόμβα στον Σόιμπλε- "Αποστολέας" ο... Άδωνις Γεωργιάδης!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις