Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο εκπαίδευσης ενηλίκων συμμετέχει στο Eυρωπαϊκό πρόγραμμα Vetiner Project

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο εκπαίδευσης ενηλίκω...

Υλοποιήθηκε στην Μαδρίτη σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Το Αχαϊκό Ινστιτούτο εκπαίδευσης ενηλίκων, ΜΚΟ, στη Δυτική Ελλάδα συμμετέχει και υλοποιεί το Eυρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2, VET Itineraries with a Variety of open Educational Resources enhanced by a multilingual repository.

Οι συνεργαζόμενοι εταίροι προέρχονται από 4 χώρες: την Ουγγαρία (SZÁMALK-Szalézi Szakközépiskola), την Μεγάλη Βρετανία (Torridge Training Consultants Ltd), την Τουρκία (Afyonkarahisar Meslekive Teknik) και την Ισπανία (Fundación Siglo22).

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2, VETINER έχει ως κύριο στόχο τη δημιουργία μιας αποτελεσματικής εμπειρίας μάθησης για εκπαιδευτικούς και μαθητές της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αξιοποιώντας  ανοιχτές  εκπαιδευτικές  πηγές μέσω διαδικτύου (Open Educational Resources) και ανοικτά Συστήματα Διαχείρισης Μάθησης (LMS – Moodle) και Διαχείρισης Ηλεκτρονικού μαθησιακού χαρτοφυλακίου (e-portfolio - Mahara).

Για το σκοπό αυτό υλοποιήθηκε στην Μαδρίτη, πρωτεύουσα της Ισπανίας, από τις 13 έως 17 Φεβρουαρίου 2017, σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτικών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης σε εργαλεία και μεθόδους δημιουργίας, υποστήριξης και διαχείρισης των παραπάνω πηγών και συστημάτων.

Το σεμινάριο περιελάβανε εκπαίδευση στην αξιοποίηση του λογισμικού Adobe Captivate για την δημιουργία μαθησιακών αντικειμένων SCORM, του λογισμικού Camtasia για την δημιουργία εκπαιδευτικών video (tutorials), της πλατφόρμας Διαχείρισης Μάθησης Moodle, της πλατφόρμας Ηλεκτρονικού μαθησιακού χαρτοφυλακίου Mahara, καθώς και εκπαίδευση σε θέματα Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Instructional Design).

Για την Ελλάδα στο σεμινάριο συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Ανθή Καρατράντου και Χρήστος Χριστακούδης. Η συμμετοχή τους έχει πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα αφού θα εκπαιδεύσουν στα ίδια θέματα  εκπαιδευτικούς Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τον Ιούνιο 2017, οι οποίοι 10 εκπαιδευτικοί θα υλοποιήσουν εκπαιδευτικές δράσεις με τους μαθητές του τη σχολική χρονιά 2017-2018.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις