Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης στην Ιζαμπέλ Υπέρ και τον Τούρκο Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης στ...

Θα προβληθούν 3 ταινίες της Υπέρ

Γεννημένη σαν...σήμερα (16/3) στα 1953, η σπουδαία Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Υπέρ, μία ηθοποιός με τεράστια ερμηνευτική γκάμα, τολμηρή στις επιλογές της και με μια εκπληκτική ικανότητα μεταμόρφωσης σε διαφορετικούς ρόλους, πρωταγωνιστεί στο νέο αφιέρωμα της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης, η οποία επιστρέφει αμέσως μετά το 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Παρότι πρόσφατα σάρωσε τα Γαλλικά βραβεία «Σεζάρ» δεν κατάφερε να κερδίσει και το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου, για το οποίο προτάθηκε για την ταινία της «Elle - Εκείνη»  και να μπει στο πάνθεον των Οσκαρικών Γάλλων ηθοποιών Μαριόν Κοτιγιάρ, Σιμόν Σινιορέ, Ζιλιέτ Μπινός και Ζαν Ντιζαρντέν, σύμφωνα με το Γαλλικό Τύπο. Η Ιζαμπέλ Υπέρ είναι γνωστή από τις δεκάδες ταινίες που κατά καιρούς πρωταγωνίστησε αλλά και από το θέατρο όπου το ελληνικό κοινό είχε την ευκαιρία να την «δει» τέσσερις συνολικά φορές (το 2008, το 2010 και το 2014 και το περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα).

Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 19 έως την Τρίτη 21 Μαρτίου 2017 στο γνωστό στέκι του Λιμανιού, την αίθουσα Σταύρος Τορνές στην Αποθήκη 1.

Θα προβληθούν τρεις ταινίες με πρωταγωνίστρια την Υπέρ, οι εξής:

Η τελετή / La cérémonie (Γαλλία – Γερμανία, 1995) σε σκηνοθεσία του σπουδαίου σκηνοθέτη της Νουβέλ Βαγκ, Κλοντ Σαμπρόλ.

Σπίτι με θέα / Home (Γαλλία – Βέλγιο – Ελβετία, 2008), κινηματογραφικό ντεμπούτο της Ούρσουλα Μέγιερ.

Στη χώρα των άλλων / In Another Country (Νότια Κορέα, 2012).

Θ’ ακολουθήσει (από τις 26 ως τις 28 Μαρτίου 2017) το αφιέρωμα της Ταινιοθήκης στον σύγχρονο- μεγαλύτερο εν ζωή σκηνοθέτη της Τουρκίας κι έναν από τους πλέον πολυβραβευμένους κινηματογραφιστές- τον Τσεχοφικό κινηματογραφιστή Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν (γνωστό από την προ διετίας βραβευμένη τρίωρης διάρκειας ταινία του «Χειμερία νάρκη»). Στο αφιέρωμα θα προβληθούν οι ταινίες του: «Μακριά», «Κάποτε στην Ανατολία» και «Κλίματα αγάπης».

Πηγή: ΑΠΕ

amna.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture