Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η κοινωνικοδραματική ταινία από την Ιρλανδία "Η Μυστική Γραφή" 6 Απριλίου στις ελληνικές αίθουσες

Η κοινωνικοδραματική ταινία από την Ιρλα...

Παίζουν Ρούνι Μάρα, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Έρικ Μπάνα, Τζακ Ρέινορ και Τέο Τζέιμς

H Ιρλανδική ταινία «Η Μυστική Γραφή - The Secret Scripture» με την 32χρονη ηθοποιό Ρούνι Μάρα – υποψήφια για το Όσκαρ β’ γυναικείου ρόλου για το «Carol» θα βγει 19 Μαίου στην Ιρλανδία ενώ στη χώρα μας θα την δούμε σε διανομή της Tanweer από την Πέμπτη 6 Απριλίου 2016 και πιθανόν να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Ο έξι φορές υποψήφιος για Όσκαρ, διάσημος σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τζιμ Σέρινταν, δημιουργός των αξιόλογων φιλμ «Το αριστερό μου πόδι» και «Εις το όνομα του Πατρός», επιστρέφει με ακόμα μία Ιρλανδική ταινία, τη «Μυστική Γραφή» που έχει βασιστεί στο ομώνυμο  βραβευμένο με Booker μυθιστόρημα του Σεμπάστιαν Μπάρυ, The Secret Scripture (κυκλοφορεί και στα ελληνικά από τις Εκδόσεις Καστανιώτη).

Πρόκειται για μία συγκινητική ιστορία αγάπης και εξιλέωσης, με φόντο την ίδρυση του Ιρλανδικού κράτους, στο οποίο η γυναικεία σεξουαλικότητα και ανεξαρτησία έρχονται αντιμέτωπα τόσο με την Εκκλησία, όσο και με την εθνική πολιτική της εποχής.

Η Λαίδη Ρόουζ (στο ρόλο η Βανέσα Ρεντγκρέιβ) είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει σε ψυχιατρική κλινική για πάνω από 50 χρόνια. Ωστόσο, στο βάθος των ματιών της υπάρχει ένα φως, που δεν λέει να σβήσει. Η περίπτωσή της τραβά το ενδιαφέρον του Δρ. Στέφεν Γκριν (στο ρόλο ο 48χρονος Αυστραλός σταρ Έρικ Μπάνα), που τη βοηθά να ξαναθυμηθεί το παρελθόν της και να κερδίσει την ελευθερία της. Μέσα από τη μυστική γραφή της Ρόουζ αναδύεται μία συγκλονιστική ζωή γεμάτη έρωτα, αδικία, ενώ αποκαλύπτεται η προσωπικότητα μίας αξιόλογης και θαρραλέας νέας γυναίκας, της οποίας το μόνο έγκλημα ήταν ότι άφησε τον  έρωτας να κυριαρχήσει στη ζωή της.

Η ταινία «Η Μυστική Γραφή» όπου επίσης παίζουν ο 32χρονος Ελληνοβρετανός ηθοποιός Theo James, ο 33χρονος Aidan Turner, η Suzan Lynch και ο 25χρονος Jack Reynor είχε κάνει την πρεμιέρα της τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο.

*Η Ρούνι Μάρα παίζει και στο επιστημονικό θρίλερ «The Discovery» με τους Τζέισον Σίγκελ και Ρόμπερτ Ρέντφορντ που έκανε την πρεμιέρα του τον περασμένο Γενάρη στο Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου του Sundance στη Γιούτα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture