Το πρώτο μεγάλο Φεστιβάλ Αχαϊκών Προϊόντων και Επιχειρήσεων τον Μάιο στο κέντρο της Πάτρας - Ραντεβού στην πλατεία Γεωργίου!

Αχαϊκά Προϊόντα
ACHAIA TASTE

Achaia Fest 2017 - Οι Θησαυροί της Αχαΐας σε μια μεγάλη Έκθεση

01/04/2017 09:36

Μοιραστείτε το άρθρο:


Διαβάστε ακόμα
Στο achaia FEST και οι Δήμοι Καλαβρύτων και Ερυμάνθου- Το πρώτο μεγάλο Φεστιβάλ Αχαϊκών προϊόντων και Επιχειρήσεων
Διεθνή διάκριση κατέκτησαν η Cavino και το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο
Τα Αχαϊκά προϊόντα στην μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών- Οι Αχαϊκές Επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην FOOD EXPO
Το Επιμελητήριο Αχαΐας στον Δήμαρχο Αιγίου για την «Αchaia Fest 2017»
Το πρώτο μεγάλο Φεστιβάλ Αχαϊκών Προϊόντων και Επιχειρήσεων τον Μάιο στο κέντρο της Πάτρας - Ραντεβού στην πλατεία Γεωργίου! Achaia Fest 2017 - Οι Θησαυροί της Αχαΐας σε μια μεγάλη Έκθεση
 

Από τις 11 έως τις 15 Μαΐου, στην Πλατεία Γεωργίου - το κεντρικότερο σημείο της Πάτρας, απ’ όπου διέρχονται δεκάδες χιλιάδες πολίτες καθημερινά -θα λειτουργήσει το μεγαλύτερο έως τώρα Φεστιβάλ ανάδειξης και προβολής της Αχαΐας, εστιάζοντας στα προϊόντα, τις Επιχειρήσεις, τα αξιοθέατα και τους τουριστικούς προορισμούς, τον πολιτιστικό πλούτο και τα μεγάλα πλεονεκτήματα που διαθέτει ο νομός Αχαΐας.

Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης έχει το Επιμελητήριο Αχαΐας, ως συνδιοργανωτής συμμετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ και άλλοι σημαντικοί φορείς της περιοχής, εξετάζουν να συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές. Ήδη ο Δήμος Πατρέων αποφάσισε να στηρίξει την πρωτοβουλία παραχωρώντας την πλατεία Γεωργίου για την μεγάλη αυτή εκδήλωση που επιχειρεί να αναδείξει τους «Θησαυρούς της Αχαΐας», δηλαδή τα προϊόντα, τις επιχειρήσεις, τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό της.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να γνωρίσουν από κοντά οι καταναλωτές τα εξαιρετικά προϊόντα (τρόφιμα, ποτά, φυσικά χειροποίητα καλλυντικά) και τους Παραγωγούς-Επιχειρήσεις που τα παράγουν. Είναι το πρώτο βήμα για να δημιουργηθεί ένα καταναλωτικό κίνημα που θα στηρίξει την τοπική παραγωγή.

Παράλληλα, θα λειτουργήσει Τουριστική Έκθεση που σκοπό έχει να προβάλλει τα αξιοθέατα και τους μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς που διαθέτει ο νομός, ενώ με ένα πλήθος ψυχαγωγικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που θα οργανώνονται καθημερινά, ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ιστορία, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του τόπου.

Επίσης, Αχαιοί σεφ θα δημιουργούν πιάτα και κοκτέιλς χρησιμοποιώντας μόνον Αχαϊκά προϊόντα, τα οποία θα προσφέρονται στους επισκέπτες τους Φεστιβάλ.

Οι Παραγωγοί και Επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών θα παρουσιάζουν αλλά θα μπορούν και να πωλούν τα προϊόντα τους.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ θα είναι δωρεάν.

«Ζούμε στην Αχαΐα, αγαπάμε την Αχαΐα, επιλέγουμε την Αχαΐα σε κάθε μας κίνηση…»

Την διοργάνωση του Φεστιβάλ αποφάσισε ομόφωνα το Επιμελητήριο Αχαΐας. Για την απόφαση αυτή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας δήλωσε:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Αχαΐας αποφάσισε ομόφωνα, τη συμμετοχή του στη διοργάνωση της Achaia FEST 2017 θέτοντας ως στόχο και φιλοδοξία την ανάδειξή της σε ένα μεγάλο βήμα παρουσίασης και προβολής των Αχαϊκών προϊόντων και Επιχειρήσεων. Οι Θησαυροί της Αχαΐας, δεν είναι κρυμμένοι κάπου. Βρίσκονται μπροστά μας, είναι ορατοί από όλους. Τους δημιουργούν τα χέρια των Αχαιών παραγωγών, επαγγελματιών και εργαζομένων, αποτυπώνονται στις ομορφιές και τα αξιοθέατα του νομού μας.

Σε αυτό τον τόπο παράγονται εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα και υπάρχει πλήθος μαγευτικών προορισμών, που ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε, να επιλέξουμε και σταθερά να στηρίξουμε. Κάθε ευρώ που πηγαίνει σε τοπικούς παραγωγούς, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, μένει εδώ για να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Ήρθε ή ώρα, με συντονισμένες κινήσεις, να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό καταναλωτικό κίνημα που θα θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τα προϊόντα και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας. Ζούμε στην Αχαΐα, αγαπάμε την Αχαΐα, επιλέγουμε την Αχαΐα σε κάθε μας κίνηση…»

Η Achaia FEST και στην FOOD EXPO

Η achaia FEST, συμμετέχει και στην FOOD EXPO (Hall 1, Stand F77.3), στο περίπτερο που παρουσιάζονται και προϊόντα Αχαϊκών Επιχειρήσεων που συμμετέχουν στο Achaia taste, για την προβολή του Φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την προέλκυση επισκεπτών από όλη τη χώρα. Η FOOD EXPO είναι η μεγαλύτερη Έκθεση Τροφίμων και Ποτών που γίνεται στην Ελλάδα, με δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Διοργανώνεται το τριήμερο 18-20 Μαρτίου, στην Αθήνα.

Τα περίπτερα

Τα περίπτερα που θα αναπτυχθούν στην πλατεία Γεωργίου για να υποδεχθούν τα Αχαϊκά προϊόντα και τις Επιχειρήσεις, θα είναι παγόδες, υψηλών αισθητικών προδιαγραφών, σαν την εικονιζόμενη παρακάτω:

ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΤΩΝ

Τρόφιμα και Ποτά

• Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά προϊόντα

• Ελαιόλαδο, Ελιές & Προϊόντα ελιάς

• ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντα

• Βιολογικά Τρόφιμα & Ποτά

• Ζυμαρικά, ∆ημητριακά, Όσπρια

• Προϊόντα ζύμης, Αρτοσκευάσματα, Άλευρα

• Ζαχαρώδη, Ξηροί καρποί

• Γλυκά κουταλιού, Μαρμελάδες,

• Μέλι, Χαλβάς, Ταχίνι

• Κρασιά, Ποτά, Αποστάγματα

• Καφέδες, Ροφήματα, Mπύρες

• Νερά, Χυμοί, Αναψυκτικά

• Παγωτά, Γλυκά

• Φρέσκα φρούτα & Λαχανικά

• Dressings, Σάλτσες, Dips

• Μπαχαρικά, Καρυκεύματα, Βότανα

• Προϊόντα Τρούφας

• Κρέας, Κρεατοσκευάσματα, Αλλαντικά, Γύρος

• Κατεψυγμένα Τρόφιμα & Λαχανικά

• Αλιεύματα, Αλίπαστα, Ιχθυρά

• Έτοιμα γεύματα & Εδέσματα

• Κονσερβοποιημένα Τρόφιμα

Φυσικά Καλλυντικά

• Φυσικά καλλυντικά, ελαιοσάπουνα ή αλοιφές από ελαιόλαδο, ή μέλι και κηρήθρα

Για τα παραπάνω προϊόντα, παρέχεται στους Εκθέτες και το δικαίωμα πώλησης, με δική τους ευθύνη και φορολογικό μηχανισμό

Τουρισμός

• Δημόσιοι Φορείς (Δήμοι, Επαγγελματικές Ενώσεις) για την προβολή τουριστικών προορισμών, εντός της Αχαΐας.

• Ξενοδοχεία και Ενοικιαζόμενα Δωμάτια που λειτουργούν στην Αχαΐα

• Τουριστικά Πρακτορεία και Γραφεία, Ναυτιλιακοί Πράκτορες

• Επιχειρήσεις Ορεινού Τουρισμού (Χιονοδρομία, Καγιάκ, Ορειβασία, Πεζοπορία)

• Επιχειρήσεις Θαλάσσιου Τουρισμού (Σκάφη αναψυχής, Μαρίνες, Ιστιοπλοϊα & Θαλάσσια Sports)

• Πολιτιστικός-Θρησκευτικός Τουρισμός (Αρχαιολογικοί χώροι, Μουσεία, Ναοί, Μοναστηριακά συγκροτήματα και Μονές, Σπήλαια)

Παροχή Υπηρεσιών

• Μεταφορές

• Μηχανοργάνωση και Τεχνολογική Υποστήριξη

• Εκπαίδευση

Άλλες Επιχειρήσεις

• Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε άλλους τομείς αλλά έχουν την έδρα τους στην Αχαΐα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για πληροφορίες σχετικά με την achaia FEST: στο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ, τηλ. 2610277679 εσωτερικό 32 (κ. Κούστας) ή στα τηλ. 2610 622406, 2610 279428, e-mail: [email protected]

 

Το thebest.gr δεν υιοθετεί κατ' ανάγκην, τα σχόλια των αναγνωστών και σε περιπτώσεις υβριστικών, χυδαίων και ανακριβών πληροφοριών θα τα διαγράφει.

Δημοσιεύτηκε: 01/04/2017 09:36

Τυπώθηκε: 26/04/2017 10:58

Από: www.thebest.gr/news/index/viewStory/433891

thebest.gr © 2017


ΚΟΛΥΠΕΡΑΣ
ΛΟΥΚΑΤΟΣ
ELEAMED
ΜΠΥΡΑ ORA
GALATIANO
IAMVI
ΡΟΥΒΑΛΗΣ
VANTANA
CAMARI
ΑΧΑΙΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ
ΧΑΧΑΛΗΣ
ΛΟΥΞ
Liverada-ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΙ
ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
κλείσιμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θλίψη στην Πάτρα για την αιφνίδια απώλεια του 39χρονου μηχανικού Κίμωνα Πετρόπουλου Θλίψη στην Πάτρα για την αιφνίδια απώλεια του 39χρονου μηχανικού Κίμωνα Πετρόπουλου
Ο Κοντομηνάς ξηλώνει μεγαλοστελέχη του Alpha-Εκτός και ο Αιγιώτης Σπύρος Χαριτάτος-Ποιοι άλλοι έφυγαν Ο Κοντομηνάς ξηλώνει μεγαλοστελέχη του Alpha-Εκτός και ο Αιγιώτης Σπύρος Χαριτάτος-Ποιοι άλλοι έφυγαν
Πάτρα:Σοκάρει η μητέρα 16χρονου που κατέληξε μετά από τροχαίο και νοσηλεύτηκε στον "Άγιο Ανδρέα" Πάτρα:Σοκάρει η μητέρα 16χρονου που κατέληξε μετά από τροχαίο και νοσηλεύτηκε στον "Άγιο Ανδρέα"
Απίστευτο σκηνικό στα διόδια της Ιονίας Οδού μπροστά στην κάμερα! Πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ξήλωσε τις μπάρες! ΒΙΝΤΕΟ Απίστευτο σκηνικό στα διόδια της Ιονίας Οδού μπροστά στην κάμερα! Πέρασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ξήλωσε τις μπάρες! ΒΙΝΤΕΟ
"Έκλεισε" χθες το μεσημέρι η Μαιζώνος για τρεις γνωστούς Πατρινούς Γιώργους - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ "Έκλεισε" χθες το μεσημέρι η Μαιζώνος για τρεις γνωστούς Πατρινούς Γιώργους - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Μητροπολίτης Πατρών: Αφαιρέθηκε η ονομασία "Άγιος Ανδρέας" από το Γενικό Νοσοκομείο -Επιστολή στον Ξανθό Μητροπολίτης Πατρών: Αφαιρέθηκε η ονομασία "Άγιος Ανδρέας" από το Γενικό Νοσοκομείο -Επιστολή στον Ξανθό
Είναι η Brigitte Macron, η Γαλλίδα Jane Fonda; Χαμός με το στυλ της υποψήφιας πρώτης κυρίας Είναι η Brigitte Macron, η Γαλλίδα Jane Fonda; Χαμός με το στυλ της υποψήφιας πρώτης κυρίας
Έφυγε από την ζωή, στα 39 του, ο Κίμωνας Πετρόπουλος Έφυγε από την ζωή, στα 39 του, ο Κίμωνας Πετρόπουλος
Απίστευτο περιστατικό μέσα στη σήραγγα Παναγοπούλας! Έκανε αναστροφή και άρχισε να κινείται στο αντίθετο ρεύμα! Απίστευτο περιστατικό μέσα στη σήραγγα Παναγοπούλας! Έκανε αναστροφή και άρχισε να κινείται στο αντίθετο ρεύμα!
Η γνωστή στην Πάτρα μαντάμ Σούλα ανοίγει τα φτερά της και γίνεται χορηγός σε διεθνές συνέδριο οικονομικών παραγόντων!ΦΩΤΟ Η γνωστή στην Πάτρα μαντάμ Σούλα ανοίγει τα φτερά της και γίνεται χορηγός σε διεθνές συνέδριο οικονομικών παραγόντων!ΦΩΤΟ