Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Μπάσκετ: Ενωμένος ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ρεάλ

Μπάσκετ: Ενωμένος ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ρεάλ

Ο Πασκουάλ θεωρεί ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι

«Είναι ώρα για την ομάδα να είναι ενωμένη και να κάνουμε το καλύτερο». Αυτά δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ για την σημερινή (21:15) συνάντηση του Παναθηναϊκού Superfoods με την Ρεάλ Μαδρίτης για την 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

«Ισως είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, παίζει απίστευτο μπάσκετ, με απίστευτους παίκτες», σχολίασε ο Ισπανός προπονητής των «πρασίνων» για την αντίπαλο της ομάδας του και τόνισε:

«Ξέρουμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Θέλουμε να παίξουμε καλά, περιμένουμε τον κόσμο να έρθει στο ΟΑΚΑ να βοηθήσει την ομάδα. Ξέρουμε ότι μετά τις δύο ήττες με την Νταρουσάφακα και την Ζαλγκίρις αυτό το παιχνίδι είναι τελικός για εμάς.

Νομίζω ότι είναι ώρα για την ομάδα να είναι ενωμένη, οι παίκτες, οι προπονητές, όλοι οι φίλαθλοι, για να κάνουμε το καλύτερο. Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να είμαστε όπως είμαστε συνήθως εντός έδρας και τότε θα έχουμε αρκετές πιθανότητες για τη νίκη».

«Πάντα τα προηγούμενα παιχνίδια επηρεάζουν τα επόμενα», παρατήρησε ο Πασκουάλ για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού Superfoods μετά τις εκτός έδρας ήττες από την Νταρουσάφακα και την Ζαλγκίρις Κάουνας για την Ευρωλίγκα, και επισήμανε: «Όμως έχουμε δείξει βελτίωση τις τελευταίες μέρες, η ομάδα είναι έτοιμη να παίξει καλύτερα. Παίξαμε άσχημα στα δύο τελευταία παιχνίδια, ειδικά στα δεύτερα ημίχρονα και θα είναι πολύ σημαντικό να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα. Απέναντι στη Ρεάλ όμως δεν πρέπει να κάνουμε μόνο αυτό, αλλά να είμαστε πολύ καλοί σε άμυνα και επίθεση και στα 40 λεπτά».

Για τον τρόπο αντιμετώπισης του Σέρχιο Γιουλ, ο Πασκουάλ σχολίασε: «Ο Σέρχιο Γιουλ όχι μόνο φέτος, αλλά τα τελευταία χρόνια είναι ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες της Ευρώπης. Είναι πολύ δύσκολο να πούμε ποιος είναι ο καλύτερος, αλλά είναι ανάμεσα στους κορυφαίους σίγουρα. Εχει απίστευτη ποιότητα, είναι φοβερός στα κρίσιμα σημεία και ασφαλώς τον ξέρουμε καλά. Όμως ακόμα κι αν τον ξέρεις καλά είναι δύσκολο να παίξεις άμυνα εναντίον του».

«Όλοι ξέρουν πως ο Γκιστ είναι ένας από τους αγαπημένους μου συμπαίκτες που είχα ποτέ στην καριέρα μου», δήλωσε ο Τζέιμς Φελντέιν για την επιστροφή του συμπατριώτη του, 31χρονου Αμερικανού φόργουορντ και σημείωσε: «Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ καλός συμπαίκτης, είναι χαρά να τον έχουμε πάλι κοντά μας και θα μας βοηθήσει να χτίσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Του αρέσει να μιλάει και μερικές φορές όταν μένουμε σιωπηροί είναι αυτός που μας ενώνει».

«Θέλουμε να είμαστε οι καλύτεροι», υπογράμμισε ο Φελντέιν και εξήγησε: «Έρχονται στην έδρα μας, τους αντιμετωπίσαμε και εμείς στο γήπεδο τους όπου είχα χάσει εγώ το παιχνίδι για εμάς και ελπίζω πως θα είμαστε εμείς που θα πανηγυρίσουμε τώρα. Έχουμε χάσει δύο αναμετρήσεις στη σειρά αλλά επιστρέφουμε σπίτι μας με τον κόσμο μας».

Για τα σημεία «κλειδιά» του αγώνα, ο 29χρονος περιφερειακός του Παναθηναϊκού Superfoods, δήλωσε ότι: «Σε ένα εντός έδρας παιχνίδι η ατμόσφαιρα είναι διαφορετική. Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, οι οπαδοί θα είναι τρελαμένοι. Αυτό μας δίνει ενέργεια, μπορούμε να τρέξουμε πιο γρήγορα, να παίξουμε άμυνα πιο σκληρά. Πάντα είναι ιδιαίτερο να παίζεις εντός. Θα πρέπει να τα καταφέρουμε και εκτός έδρας αλλά προς το παρόν κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και αύριο είναι μια καινούρια αρχή».

«Είναι σε πολύ καλή φόρμα η Ρεάλ», παρατήρησε ο Κένι Γκάμπριελ και τόνισε: «Πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί και επιθετικοί και να εκμεταλλευτούμε την παρουσία του κόσμου μας. Νομίζω ότι αν είμαστε ενωμένοι και ελέγξουμε τα ριμπάουντ θα έχουμε καλές πιθανότητες για νίκη».

Για το αγωνιστικό στιλ της Ρεάλ και τον Γιουλ, ο 28χρονος Αμερικανός φόργουορντ των «πρασίνων» σημείωσε: «Μερικές φορές τέτοιοι παίκτες κάνουν τα πάντα και πρέπει να τα δώσουμε όλα για 40 λεπτά. Πρέπει να είμαστε σκληροί απέναντί τους. Ακόμα κι αν βάζουν δύσκολα καλάθια δεν πρέπει να σκύβουμε το κεφάλι, αλλά να συνεχίσουμε να παίζουμε».

«Με τη Ρεάλ πρέπει να εκμεταλλευτούμε τον παράγοντα έδρα και να παίξουμε σκληρά για 40 λεπτά», υπογράμμισε ο Γκάμπριελ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νίκος Ηλιόπουλος στο thebest.gr: "Ξεκίνησε μία δυνατή τετραετία"

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports