Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η δικαιοσύνη καλεί τον Πατρινό Αρτέμη Σώρρα

Η δικαιοσύνη καλεί τον Πατρινό Αρτέμη Σώρρα

ΔΕΙΤΕ τα ερευνώμενα αδικήματα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η έρευνα που διενεργεί η εισαγγελέας πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου με κεντρικό πρόσωπα τον Αρτέμη Σώρρα. Τα ερευνώμενα αδικήματα αφορούν τις πράξεις της απάτης και της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. Επίσης, εξετάζεται αν έχει διαπραχθεί σειρά άλλων αδικημάτων όπως διέγερση πολιτών σε βιαιοπραγίες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης αξιολογούνται και αποτιμώνται από την εισαγγελική λειτουργό όλα τα στοιχεία που έχει διάθεσή της όπως η μηνυτήρια αναφορά του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Στεφανόπουλου και δικογραφίες που εκκρεμούσαν και οι οποίες απεστάλησαν ύστερα από σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου.

Μεταξύ αυτών ήταν και ο φάκελος που είχε σχηματιστεί από Εισαγγελία της Πελοποννήσου σχετικά με την υποβολή από πολίτες, σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, των επίμαχων εξουσιοδοτήσεων που μοιράζονται από την οργάνωση «Ελλήνων Συνέλευσις» . Η δικογραφία εμπλουτίστηκε επίσης με δημοσιεύματα που απέστειλε μέσω της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έχουν ήδη κληθεί σε παροχή εξηγήσεων ο Αρτέμης Σώρρας και άλλοι επτά συνεργάτες του . Αμέσως μετά η εισαγγελέας αφού ακούσει τους ποινικά ελεγχόμενους θα περάσει στο επόμενο δικονομικό στάδιο που είναι ανάλογα με τα ευρήματα της έρευνας η άσκηση ποινικής δίωξης ή η αρχειοθέτηση για πράξεις που δεν στοιχειοθετούνται.

 

ΠΗΓΗ:tovima.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις