Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Προβολή του φιλμ ''Τζόνι, ο Οδοντογλυφίδας – Johnny Stecchino", στο Στέκι του "Δρόμου"

Πάτρα: Προβολή του φιλμ ''Τζόνι, ο Οδοντ...

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, στις 21.00

Την Ιταλική κωμωδία ''Τζόνι, ο Οδοντογλυφίδας – Johnny Stecchino", παραγωγής 1991,  σε σκηνοθεσία του 65χρονου Roberto Benigni, θα προβάλλει το στέκι του Δρόμου – Ιδέες, Συναντήσεις, Πολιτισμός, αυτή την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, στις 21.00 το βράδυ.

Το Στέκι το Δρόμου είναι στην Ιωάννη Βλάχου 35 πλησίον της Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα.

Πρόκειται για την πέμπτη σκηνοθετική απόπειρα του Benigni. Η ταινία κέρδισε το βραβείο Davide Di Donatello της  κριτικής επιτροπής στα λεγόμενα «Όσκαρ» της  Ιταλικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ο Μπενίνι για το «Η Ζωή είναι ωραία» το 1998 τιμήθηκε με το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου.

Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Dante, ένας συνηθισμένος οδηγός λεωφορείου, τυχαίνει να είναι ο σωσίας του διάσημου γκάνγκστερ Johnny Οδοντογλυφίδα. Αισθάνεται αποτυχημένος καθώς τίποτα δεν πάει καλά στη ζωή του, ειδικά στον έρωτα. Μια αναπάντεχη συνάντηση με την όμορφη και πλούσια Maria, που είναι η ερωμένη του Johnny και μια πρόσκληση να επισκεφθεί τη βίλα του γκάνγκστερ στο Παλέρμο, θα βάλει τον Dante σε απρόσμενες περιπέτειες και θα τον φέρει αντιμέτωπο με τη μαφία της Σικελίας.

Η φυσική ομοιότητα ενός οδηγού σχολικού λεωφορείου για παιδιά με νοητική υστέρηση με έναν Σικελό μαφιόζο που έχει ''καρφώσει'' στην αστυνομία άλλους ανθρώπους της μαφίας, τον βάζει σε περιπέτειες. O Benigni χρησιμοποιεί όλα τα κλισέ με τα οποία έχουμε συνδέσει κινηματογραφικά την Μαφία για να δημιουργήσει μία ακόμα κωμωδία κομμένη και ραμμένη πάνω του.

Εκεί βρίσκεται και η κωμική δύναμη της ταινίας καθώς το σχεδόν σχηματικό σενάριο γίνεται απλά η πλατφόρμα για να μεγαλουργήσει ο Τοσκάνος κωμικός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture