Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η Μαγεία του πτυχίου» του Παντελή Κυπριανού

Πάτρα: Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Η Μαγεία...

Στο στέκι της Κίνησης "Πρόταση"

Την περασμένη Κυριακή 12/3/2017 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε  από την ομάδα Στεκιού, της Κίνησης «Πρόταση» για έναν άλλο τρόπο ζωής, η παρουσίαση του βιβλίου «Η Μαγεία του πτυχίου» του Παντελή Κυπριανού, καθηγητή Ιστορίας  της Εκπαίδευσης  του Πανεπιστημίου Πατρών.

Μία αφήγηση η οποία  καθώς γυρνά ο αναγνώστης τις σελίδες του βιβλίου, ταξιδεύει διαχρονικά από το 1837 μέχρι σήμερα στο «πτυχίο», έναν στόχο και ένα όραμα για τους νέους της χώρας μας αλλά και των οικογενειών  τους.  Ένα «πτυχίο», εργαλείο κοινωνικής  καταξίωσης και επαγγελματικής  επιτυχίας, που κάποιες φορές η αξία του ήταν υπερτιμημένη και κάποιες άλλες φορές όπως σήμερα, η αξία  του απομειωμένη σημαντικά.

Το βιβλίο του Παντελή Κυπριανού αρχίζει με την αποτύπωση  της ιστορίας των Πανεπιστημίων διεθνώς και καταλήγει στην χώρα μας, στην περιγραφή της ιστορίας των ελληνικών Πανεπιστημίων.  Παρακολουθεί και μας  ενημερώνει για τις τροχιές των Ελλήνων πτυχιούχων αλλά και μεταπτυχιακών φοιτητών σε Ελλάδα και εξωτερικό,  για να καταλήξει σε ένα πολύ  σημαντικό θέμα.  Τον ρόλο των πτυχιούχων  στην διαμόρφωση και στην εξέλιξη  της ελληνικής  κοινωνίας.

Στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση,  συμμετείχαν δεκάδες μέλη και φίλοι της Κίνησης «Πρόταση». Μετά την παρουσίαση του βιβλίου από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Ιωάννη Καμαριανό  και την τοποθέτηση του συγγραφέα,  ακολούθησε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση για πολλή ώρα.

Τέθηκε πλήθος ερωτημάτων και εκφράστηκαν πολλοί προβληματισμοί τόσο για το περιεχόμενο του βιβλίου όσο και για πρακτικά ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς για τον ρόλο και την αξία  της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα μας.

Έγινε λόγος για πολιτικές και πολιτικούς αλλά και για ευθύνες των πολιτών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις