Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το φιλμ "Στα Δάση της Σιβηρίας" κάνει πρεμιέρα στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου σινεμά στην Αθήνα

Το φιλμ "Στα Δάση της Σιβηρίας"...

Όσο για την ταινία έναρξης, θα είναι ένα βιογραφικό δράμα για την μεγάλη τραγουδίστρια Δαλιδά

Πρεμιέρα στο πλαίσιο του διαγωνιστικού τμήματος του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, παρουσία του σκηνοθέτη Σαφί Νεμπού και του πρωταγωνιστή Ραφαέλ Περσονάζ, θα κάνει το φιλμ «Στα Δάση της Σιβηρίας – Dans les forets de Siberie», την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017 στις 20:00 στην αίθουσα Δαναός, στην Λ. Κηφισίας.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, πρόκειται για ένα ταξίδι πέρα από τα όρια του κόσμου, πέρα από τα δικά του ανθρώπινα όρια.

Σύμφωνα με το στόρι της ταινίας, ο Τέντι έχει κουραστεί από τη βοή του σύγχρονου κόσμου. Για να εκπληρώσει την ανάγκη του για ελευθερία, αποφασίζει να απαρνηθεί τις πολυτέλειες μίας εύρωστης ζωής στο Παρίσι. Εγκαταλείπει την υψηλή θέση υπευθύνου νέων μέσων επικοινωνίας σε μεγάλη εταιρία, κλείνει μια για πάντα το κινητό του και ταξιδεύει ως τον παγετό της Σιβηρίας, επιλέγοντας τη ζωή σε μία καλύβα, με τα απολύτως απαραίτητα.

Σιγά σιγά αντιλαμβάνεται ότι η ζωή σε ένα τέτοιο μέρος δεν έχει μόνο την ηρεμία που είχε φανταστεί. Ο κίνδυνος καραδοκεί ακόμη και στο πιο φωτεινό τοπίο. Το βράδυ που χάνεται στη χιονοθύελλα θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο αν δεν ήταν εκεί ο Αλεξέι, ένας Ρώσος καταζητούμενος που ζει κρυμμένος στα δάση της Σιβηρίας για χρόνια. Ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς άνδρες αναπτύσσεται μία φιλία που είναι συγχρόνως τόσο αναπάντεχη όσο και απαραίτητη και για τους δύο.

Η ταινία είναι βασισμένη στο αυτογραφικό βιβλίο του Σιλβέν Τεσόν. Ο Τεσόν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς συγγραφείς της ταξιδιωτικής λογοτεχνίας και ειδικότερα του «nature writing», όπως είναι ο όρος στα αγγλικά και αναφέρεται στους λογοτέχνες που δεν επισκέπτονται απλώς κάποια μέρη, αλλά ζουν στη φύση προτού γράψουν γι’ αυτήν. Πρόκειται για μικρές εποποιίες, στοχαστικές φυγές, όπου τα φυσικά φαινόμενα και το φυσικό τοπίο αποτελούν το πεδίο της δράσης αλλά και των ιδεών.

Από τους πιο γνωστούς εκπροσώπους του είδους, ο Γάλλος Σιλβέν Τεσόν  βραβεύτηκε με το Βραβείο Γκονκούρ (γαλλ. Prix Goncourt ), ένα από τα σημαντικότερα βραβεία λογοτεχνίας για το σύγγραμμά του «Στα Δάση της Σιβηρίας» (Dans les forêts de Sibérie).

Σενάριο και σκηνοθεσία: Σαφί Νεμπού

Διάρκεια: 105 λεπτά

Χώρα Παραγωγής: Γαλλία

Παίζουν: Ραφαέλ Περσονάζ (Υπόθεση Άγνωστο DNA), Γιευγκένι Σιντίκιν.

O σκηνοθέτης Safy Nebbou/Σαφί Νεμπού είναι Γάλλος σκηνοθέτης. To 1997, ολοκληρώνει την πρώτη μικρού μήκους ταινία του, Pédagogie, στην συνέχεια το Bertzea το 2001 και το Lepokoa το 2003. Το 2004, γυρίζει την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία Le Cou de la girafe με την SandrineBonnaire και τον Claude Rich. Το 2008, γυρίζει την δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία, L'Empreinte de l'ange. Δύο χρόνια μετά σκηνοθετεί τον Gérard Depardieu και τον Benoît Poelvoorde στην ταινία L'Autre Dumas. To 2016, επιστρέφει με το «Στα δάση της Σιβηρίας» που αποτελεί την διασκευή ενός βιβλίου του συγγραφέα και εξερευνητή Sylvain Tesson.

Ο πρωταγωνιστής Raphaël Personnaz/Ραφαέλ Περσονάζ  έχει γεννηθεί το 1981 στο Παρίσι. O πατέρας του είναι σχεδιαστής επίπλων και η μητέρα του, Anne Personnaz είναι μεταφράστρια γαλλικών από τα ελληνικά, με εξειδίκευση στην ελληνική ποίηση (έργα του Γιάννη Ρίτσου). Η οικογένειά του έχει σπίτι στην Τήνο, στην οποία έχει περάσει πολλά από τα καλοκαίρια του.

Αν και προέρχεται από τον χώρο του θεάτρου έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο σε ηλικία μόλις 19 ετών, το 2000, παίζοντας στο πλευρό του Thierry Lhermitte,  και την ταινία “Le Roman de Lulu”. Συμμετείχε σε ταινίες που γνώρισαν επιτυχία στον κινηματογράφο όπως οι “À la petite semaine” το 2003, “La Première fois que j'ai eu 20 ans” το 2004 ή “La Faute à Fidel” το 2006 καθώς και το πιο πρόσφατο “Une nouvelle amie” του François Ozon.  Η πρώτη του συμμετοχή σε αγγλόφωνη ταινία ήταν στην Άννα Kαρένινα (Anna Karenina) του Τζο Ράιτ το 2012.

H ταινία έναρξης στο μεταξύ του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου της Αθήνας (23 έως 29 Μαρτίου 2017) θα είναι το «Dalida» (Ciao Amore…Dalida), μία Γαλλική ταινία – βιογραφικό δράμα για τη ζωή της σπουδαίας τραγουδίστριας και ηθοποιού Δαλιδά (1933-1987).

Σκηνοθεσία και σενάριο: Lisa Azuelos

Hθοποιοί / Avec : Sveva Alviti, Riccardo Scamarcio, Jean-Paul Rouve

Παραγωγή / Production : Bethsabée Mucho, Pathé, TF1 Films Production, Umedia, Universal Music Publishing.

Παγκόσμια εκμετάλλευση / Distribution Internationale : Pathé

Διανομή στην Ελλάδα: Rosebud

Έγχρωμο, 124 λεπτά.

Η προβολή στην έναρξη του 18ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου κινηματογράφου της Αθήνας θα γίνει παρουσία της σκηνοθέτιδας Lisa Azuelos και της πρωταγωνίστριας Sveva Alviti.

Από την γέννησή της στο Κάιρο το 1933, μέχρι την πρώτη της συναυλία στο Olympia το 1956, από το γάμο της με τον Lucien Morisse, μέχρι τις βραδιές ντίσκο, από τα μυητικά ταξίδια στην Ινδία, μέχρι το παγκόσμιο σουξέ του Gigi l’Amoroso το 1974, το Ciao Amore… Dalida αποτελεί το πορτραίτο του απόλυτου θηλυκού, μιας γυναίκας περίπλοκης και μοντέρνας.

*Η είσοδος στην πρεμιέρα και τη λήξη του Φεστιβάλ θα γίνει μόνο με ειδική πρόσκληση.

Η σεναριογράφος και σκηνοθέτις Julie Gavras θα είναι Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής.

Στην 18η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις, ώστε μέσα σε 7 ημέρες γεμάτες προβολές, να βάλει την πολιτιστική σκηνή στο ρυθμό του «French Touch» και της Γαλλοφωνίας που φέτος εκπροσωπείται στο Φεστιβάλ από το Βέλγιο, τον Καναδά, το Λουξεμβούργο, το Μαρόκο, την Τσέχικη Δημοκρατία, την Ελβετία και την Τυνησία, όπως αναφέρει το culturenow.gr.

Με την διοργανωτική σφραγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, της Γαλλικής Πρεσβείας της Ελλάδας και την σταθερή υποστήριξη της Unifrance, το Φεστιβάλ αυτό που έχει αγαπηθεί από τους σινεφίλ και όχι μόνο, εξακολουθεί επίσης να συμβάλλει σημαντικά στην αγορά γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών από τους Έλληνες διανομείς.

Στην κριτική επιτροπή θα είναι μεταξύ άλλων και οι Δήμητρα Γαλάνη και Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture