Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Η διοίκηση του ΓΠΝ Πατρών παραδέχεται ότι κρατούμενος χειρουργήθηκε χωρίς να του βγάλουν τις χειροπέδες!

Η διοίκηση του ΓΠΝ Πατρών παραδέχεται ότ...

Μετά την αταγγελία από την Πρωτοβουλία για τα δικαιώματα των κρατουμένων

Δημόσια παραδοχή από τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας ότι 25χρονος κρατούμενος των φυλακών Αγίου Στεφάνου χειρουργήθηκε την περασμένη Παρασκευή χωρίς πρώτα να τους αφαιρεθούν οι χειροπέδες από τα χέρια. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

«Την Παρασκευή 10/3/2017 και ώρα 11:00π.μ. διεκομίσθη στα Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας ο κρατούμενος Δ. Κ. 25 ετών για διενέργεια προγραμματισμένης χειρουργικής μικροεπέμβασης στο δέρμα της κοιλιακής χώρας .

Η επέμβαση περιελάμβανε την εκτομή – αφαίρεση δερματικού κοκκιώματος, με τοπική αναισθησία (αντιδραστικού ουλώδους ιστού), σε έδαφος ράμματος από προηγηθείσα χειρουργική επέμβαση προ ετών στην κοιλιακή χώρα.

Ο ασθενής τοποθετήθηκε στο χειρουργικό κρεβάτι όπου τοποθετήθηκαν τα χέρια του επί του θωρακικού τοιχώματος όπως συνηθίζεται για την διενέργεια της συγκεκριμένης επέμβασης. Ρωτήθηκε ο ασθενής εάν νοιώθει αναπαυτικά και η απάντηση ήταν θετική. Μάλιστα του ζητήθηκε να μην κατεβάσει τα χέρια του προς την κοιλιακή χώρα για να μην ξαποστειρώσει το χειρουργικό πεδίο.

Η διαδικασία διήρκησε περίπου 10-15 λεπτά. Έγινε συρραφή του τραύματος και εδόθησαν οδηγίες να επανέλθει ο ασθενής στα Ε.Ι. για επανέλεγχο.

Ο ασθενής έκδηλα ικανοποιημένος και φιλικός ρωτούσε τον θεράποντα ιατρό αν θα παραβρίσκεται ο ίδιος την Δευτέρα και ο οποίος του υποσχέθηκε ότι εάν προλάβει και έχει τελειώσει ένα προγραμματισμένο χειρουργείο θα παραβρίσκεται.

Παρόντες ήταν ο νοσηλευτής και στην πόρτα εισόδου στον χώρο των μικροεπεμβάσεων παραβρίσκονταν δύο φύλακες.

Τα αναφερόμενα στην ανακοίνωση περί εγχείρησης ανοικτής κοιλίας, περί εκθέσεως του ασθενούς σε δημόσια θέα και ότι εγχειρίστηκε με τα χέρια ψηλά είναι αναληθή.

Αυτό που είναι αληθές είναι ότι στα χέρια του κρατουμένου, τα οποία ήταν τοποθετημένα στο θώρακα, υπήρχαν χειροπέδες. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως συνειδητή πράξη εκ μέρους του ιατρού εναντίον του κρατουμένου. Απλώς, λανθασμένα, θεώρησε ότι ο ρόλος του περιορίζεται στη μικροεπέμβαση και μόνο.

Παρά ταύτα η Διοίκηση του Νοσοκομείου καθώς και η Ιατρική Υπηρεσία ζητούν δημόσια συγγνώμη».

 

12:07 Την απαράδεκτη μεταχείριση ασθενούς, συγκρατούμενού τους καταγγέλουν με επιστολή τους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, κρατούμενοι των Φυλακών Αγίου Στεφάνου Πατρών, από τους φρουρούς, αλλά κυρίως από τους γιατρούς του νοσοκομείου που πραγματοποίησαν και παραβρέθηκαν στην επέμβαση ανοικτής κοιλίας που έγινε την Παρασκευή 10 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ασθενής κρατούμενος Δ.Κ. μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο για επέμβαση στην κοιλιακή χώρα και χειρουργήθηκε με τοπική αναισθησία, χωρίς να του αφαιρεθούν οι χειροπέδες, ενώ επειδή η επέμβαση ήταν ανοικτής κοιλίας, ο ασθενής έπρεπε να κρατάει τα χέρια του σηκωμένα ψηλά.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή που δημοσίευσαν οι κρατούμενοι από τις Φυλακές Πατρών, μέσω της Πρωτοβουλίας

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΌ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ .

Προς κ. Διοικητή του
Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών

Πάτρα, Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Την Παρασκευή 10/03/2017 γύρω στις 11.00 π.μ. διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Πατρών, από τις φυλακές Πατρών, ο κρατούμενος Δ.Κ., 25 ετών, για προγραμματισμένο χειρουργείο που αφορούσε τομή στην κοιλιακή χώρα, με χρήση έξι ενέσιμων δόσεων και τοπική αναισθησία.

Ο κρατούμενος, κατά την ώρα της χειρουργικής επέμβασης παρέμεινε δεμένος με χειροπέδες, στην κλασική στάση χεριών «προσευχή», επί μία ώρα, μιας και αδυνατούσε λόγω του σημείου που γινόταν η τομή να κατεβάσει τα χέρια του στη στάση ανάπαυσης. Να προσθέσουμε πως οι γιατροί δεν είχαν τοποθετήσει το γνωστό διαχωριστικό που εμποδίζει τη θέα του ασθενούς στη διαδικασία της επέμβασης.

Εκφράζουμε λοιπόν την έντονη δυσαρέσκειά μας για τέτοιου είδους απάνθρωπες συμπεριφορές που για εμάς συνιστούν εκβιαστικό βασανισμό για τον ασθενή-κρατούμενο, ο οποίος φοβάται να αντιδράσει αφού προέχει η υγεία του.

Προφανώς και δεν εκπλαγήκαμε από τη συμπεριφορά των μπάτσων, που δικαιώνουν με αυτά, αλλά και με πολλά περισσότερα, τον χαρακτηρισμό "μπάτσος" καθημερινά. Άλλωστε το 80% αυτών χρυσαυγίζει. Αναμενόμενο.

Μένουμε όμως εμβρόντητοι από τη δική σας συμπεριφορά και συγκεκριμένα των γιατρών που παρίσταντο στην εγχείρηση. Λυπούμαστε πραγματικά, εμείς οι «άθλιοι» των φυλακών, που για κάποιους υποτίθεται πως στερούμαστε ευαισθησιών και συναισθημάτων! Λυπούμαστε και νιώθουμε αποτροπιασμό για λογαριασμό σας. Λυπούμαστε που ένα μάτσο μορφωμένοι επιστήμονες, γιατροί με πιστοποιημένη γνώση, επέτρεψαν στον εαυτό τους να χειρουργήσει έναν ασθενή (πρώτα απ' όλα) και έπειτα κρατούμενο, με δεμένα χέρια σηκωμένα ψηλά για να μην ακουμπήσουν στην ανοικτή κοιλιά του την ώρα της επέμβασης!

Ο όρκος του Ιπποκράτη που έδωσαν εξισώνεται στη συνείδησή μας με τον όρκο ενός ψευδομάρτυρα στο δικαστήριο!

Θέλουμε λοιπόν να πιστεύουμε πως δεν θα επιτρέψετε να συμβεί ξανά τέτοιο περιστατικό που να προσβάλλει όλους μας, και εσάς ως επιστημονικό κλάδο, που υποτίθεται πως είστε απαλλαγμένοι εξ ορισμού από τέτοιου χειρίστου είδους στερεότυπα και αγκυλώσεις.

Κλείνοντας, θέλουμε να εκφράσουμε για ακόμα μια φορά, τη λύπη μας και τη ντροπή μας για το εν λόγω περιστατικό και σας ευχόμαστε να βρείτε την Αριστοτελική μεσότητα.

ΟΜΑΔΑ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΤΡΩΝ

 

πηγή

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις