Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Νίκος Ηλιόπουλος στο thebest.gr: "Ξεκίνησε μία δυνατή τετραετία, που θα ολοκληρωθεί στο Τόκιο"

Νίκος Ηλιόπουλος στο thebest.gr: "Ξ...

Ο Πατρινός γυμναστής είναι ικανοποιημένος από το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ο Νίκος Ηλιόπουλος, αν και μικρός σε ηλικία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον χώρο της ενόργανης γυμναστικής. Και μπορεί να μην έχει ανοίξει ακόμη τα φτερά του για μετάλλια εκτός των ελληνικών συνόρων, εντός κάνει πάντα τη διαφορά.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι ο καλύτερος Έλληνας γυμναστής στο σύνθετο ατομικό, αφού έχει κατακτήσει τον τίτλο πέντε φορές με τις τέσσερις μάλιστα συνεχόμενες.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο ένας αθλητής να μπορεί να είναι εξίσου καλός σε όλα τα αθλήματα, με τον Πατρινό γυμναστή να κάνει συνεχώς τη διαφορά στο σύνολο.

Ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Νίκος Ηλιόπουλος κερδίζει συνεχώς και μετάλλια στους ατομικούς  τελικούς.

Ο Ηλιόπουλος αναχωρεί αύριο για Μπακού, όπου θα λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Kύπελλο στις 16-20 Μαρτίου και στη συνέχεια μαζί με την υπόλοιπη Εθνική ομάδα θα συμμετάσχει στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ρουμανία στις 19-23 Απριλίου.

Λίγο πριν τις μεγάλες διοργανώσεις μίλησε στο thebest.gr

Είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία σoυ, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα;

Σίγουρα, αυτοί οι αγώνες αποτελούν την αρχή μιας μεγάλης τετραετίας που θα ολοκληρωθεί, θέλω να πιστεύω στο Τόκιο. Σε ότι αφορά τώρα το πανελλήνιο, αν και δεν είχα προετοιμαστεί καλά κατάφερα να κατακτήσω χρυσά μετάλλια στο σύνθετο, μονόζυγο και δίζυγο.

Οι επόμενοι στόχοι σου;

Ο μεγάλος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο, όπου εκεί με περιμένει το μεγάλο βουνό, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να προσπερνώ τα ...βουναλάκια που θα μεσολαβήσουν, σε ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο επίπεδο. Δουλεύω με τον προπονητή μου όχι μόνο για να πάρουμε την πρόκριση στην κορυφαία διοργάνωση, αλλά και για να έχουμε σημαντική παρουσία σε αυτή.

 

Πώς είναι να είσαι συναθλητής με ένα κορυφαίο γυμναστή, όπως ο Λευτέρης Πετρούνιας;

Είχα την τύχη να τον γνωρίσω από τον πρώτο χρόνο που βρέθηκα στην Αθήνα και στην Εθνική, πριν ακόμη γίνει ο κορυφαίος αθλητής και έχω διδαχθεί πολλά από αυτόν. Η αλήθεια είναι ότι ο Πετρούνιας είναι σκύλος στην προπόνηση και αυτό μας κάνει και εμάς να θέλουμε να ακολουθήσουμε

Δηλαδή όποιος δουλεύει σκληρά ανταμείβεται;

Σίγουρα τίποτα δεν χαρίζεται σε αυτή τη ζωή. Από εκεί και πέρα και από τις αποτυχίες μαθαίνουμε οι αθλητές και γινόμαστε καλύτεροι, αλλά σίγουρα η δουλειά αποδίδει καρπούς.

Πρόσφατα παρακολούθησες και σεμινάρια κριτών, γιατί το επέλεξες;

Είναι θέμα στρατηγικής, για να μπορείς όταν αγωνίζεσαι να ξέρεις πώς σκέφτονται και οι κριτές που σε κρίνουν. Επίσης σε πολλές μικρές διοργανώσεις και τουρνουά μας καλούν για να κρίνουμε μικρότερους αθλητές και θα πρέπει και εμείς να γνωρίζουμε τους κανόνες.

Πώς νιώθεις όταν σε θαυμάζουν οι μικρότεροι;

Είναι κάτι που δεν υπάρχει όταν το ζεις. Θυμάμαι και εγώ τον εαυτό μου όταν ερχόταν για παράδειγμα ο Βλάσης Μάρας για προετοιμασία στην Πάτρα πώς τον κοιτούσα και τον θαύμαζα. Πλέον όταν το κάνουν σε μένα, μου αρέσει.

Πώς είναι να έχεις για προπονητή τον κορυφαίο Δημήτρη Ράπτη;

Σίγουρα όταν έχεις τον κ. Δημήτρη για προπονητή νιώθεις ασφάλεια και αυτό σου βγαίνει από την προπόνηση μέχρι τους αγώνες. Έχουμε καλή χημεία από την πρώτη ημέρα, παρόλο που όταν έφυγα από την Πάτρα πίστευα ότι δύσκολα θα έβρισκα έναν προπονητή και φίλο σαν τον κ. Βιντάλι.

"Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον προπονητή μου κ.Ραφτη, την Ομοσπονδία μας και σίγουρα τον σπουδαίο μου χορηγό, το CITYFAB, που βρίσκεται πάντα δίπλα μου σε οτιδήποτε χρειαστώ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ενόργανη: "Σάρωσε" ο Πατρινός Νίκος Ηλιόπουλος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports