Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Νικολόπουλος: «Επειγόντως γιατρικό για την… γραφειοκρατία, για να παραδοθεί το κτίριο του Νοσοκομείου “Άγιου Ανδρέα”»

Νίκος Νικολόπουλος: «Επειγόντως γιατρικό...

Ο Αχαιός βουλευτής κατέθεσε σχετική ερώτηση στον Υπουργό Υγείας

Την άμεση παράδοση του ανακατασκευασθέντος κτιρίου του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ζητάει ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, επικαλούμενος δημοσίευμα και αγωνιώδεις παρεμβάσεις νοσοκομειακών παραγόντων, που εξιστορούν τις συνέπειες της ολιγωρίας. Ο Αχαιός πολιτικός έχει ήδη καταθέσει σχετική ερώτηση στον Υπουργό Υγείας και μεταξύ άλλων επισημαίνει:

«Οι συνθήκες που επικρατούν στις πέντε κλινικές που φιλοξενούνται στο προπολεµικό κτίριο του 409 είναι πέραν πάσης περιγραφής.

Οι εγκαταστάσεις του νοσοκοµείου,  θυµίζουν βοµβαρδισµένο κτίριο. Είναι απορίας άξιο πώς το ιατρικό νοσηλευτικό, βοηθητικό και άλλο προσωπικό µπορεί να επιτελεί τα καθήκοντά του υπό τις συνθήκες αυτές. Επιβάλλεται να δοθεί άµεσα σε λειτουργία το κτίριο του «Αγίου Ανδρέα» προς ανακούφιση των πολιτών, οι οποίοι επί 8 χρόνια αναµένουν την ανακατασκευή του πολυώροφου κτιρίου και τώρα που είναι έτοιµο, η γραφειοκρατία το κρατάει κλειστό.

Ο διοικητής του νοσοκοµείου, Θεόδωρος Σερεµέτης, επισήµανε  ότι το νοσοκοµείο ασφυκτιά λόγω των ιώσεων και των πολλών περιστατικών που καλείται να καλύψει. Αυτός είναι και ο λόγος που εδώ και καιρό ζητάει τη σταδιακή παραχώρηση του κτιρίου, ώστε να ξεκινήσει η µεταφορά των κλινικών.

Ας σημειωθεί ότι λίγα µέτρα πιο πάνω από το κεντρικό κτίριο του «Αγ. Ανδρέα», στο 409, ασθενείς, γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόµενοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους υπό απάνθρωπες συνθήκες. Ειδικότερα σήµερα, στο 409 στεγάζονται οι κλινικές ΩΡΛ, Οφθαλµολογική, Μαιευτική, Πλαστική Χειρουργική και το Τµήµα Νεογνών. Από επιστηµονικής απόψεως, το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχεται είναι υψηλό, γι’ αυτό και οι πολίτες το προτιµούν, αλλά οι συνθήκες νοσηλείας είναι άκρως αποτρεπτικές.»

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς των κλινικών στο Πολυώφορο του "Αγίου Ανδρέα" & το εσωτερικό του ανακαινισμένου κτιρίου- ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις