Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στον ΟΛΠΑ διανυκτέρευσαν οι 113 πρόσφυγες που βρέθηκαν στην Πάτρα – Αναχωρούν για τα κέντρα φιλοξενία το πρωί

Στον ΟΛΠΑ διανυκτέρευσαν οι 113 πρόσφυγε...
Βγενόπουλος Φάνης

Κοιμήθηκαν στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του ΟΛΠΑ

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠΑ στη λιμενική ζώνη της Πάτρας, διανυκτέρευσαν οι 113 πρόσφυγες – μετανάστες, οι οποίοι σώθηκαν στο Ιόνιο από το σκάφος στο οποίο επέβαιναν με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Οι πρόσφυγες θα αναχωρήσουν σήμερα το πρωί για τα Κέντρα Φιλοξενίας.

Στην Πάτρα απόψε και από αύριο σε δομές φιλοξενίας οι 113 μετανάστες που διασώθηκαν στο Ιόνιο - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μιλώντας στο thebest.gr ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών Νίκος Κοντοές, ο οποίος βρίσκόταν στο χώρο του λιμανιού μέχρι αργά το βράδυ, δήλωσε ότι οι πρόσφυγες θα κοιμηθούν στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του ΟΛΠΑ, καθώς υπήρξαν νομικά – διαδικαστικά προβλήματα για την υπόθεση.

Για να κάνει όσο το δυνατόν ανθρώπινες τις συνθήκες διαβίωσης των μεταναστών, ο ΟΛΠΑ τους έδωσε μπουφάν και κουβέρτες, ώστε να περάσουν όσο καλύτερα τη νύχτα. Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους πρόσφυγες, που είναι όλοι άνδρες, έφτασαν το πρωί της Τετάρτης, ταλαιπωρημένοι και ξυπόλυτοι, αφού είχαν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν.

Μεταξύ των 113 μεταναστών, υπάρχουν και κάποια άτομα που είναι ύποπτα για διακινητές, οι οποίοι θα κληθούν από τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές να δώσουν εξηγήσεις. Οι υπόλοιποι, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα μεταφερθούν το πρωί της Πέμπτης από την Πάτρα με προορισμό κάποιο Κέντρο Φιλοξενίας, τα οποία ως γνωστόν βρίσκονται εκτός της Αχαΐας.

«Κάναμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να διασφαλίσουμε στους ανθρώπους αυτούς, όσο τον δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κοντοές, ο οποίος ανέλαβε να διαχειριστεί την κατάσταση σε συνεργασία με τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, τις Λιμενικές και τις Αστυνομικές Αρχές της περιοχής.

 

*τελευταία ενημέρωση 8/3/2107

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις