Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πλήρωμα 94: Οι «Παραθερισταί» πέρα από τις παρελάσεις

Πλήρωμα 94: Οι «Παραθερισταί» πέρα από τ...

Οι φιλοξενίες, οι συναντήσεις, οι δράσεις και το… «Πάρτι-Τουρ»

Οι «Παραθερισταί» -η ξεχωριστή παρουσία του Πληρώματος 94 στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι, με την οποία συμπλήρωσε τα 30 χρόνια του στο θεσμό- εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους, χειροκροτήθηκαν, βραβεύτηκαν και άφησαν μια γλυκιά εικόνα εποχής σε όσους τους είδαν από κοντά, είτε ακόμα και μέσα από την τηλεόραση και τα υπόλοιπα μέσα.

Το «Πλήρωμα 94» όμως διοργάνωσε κι άλλες δράσεις στην κορύφωση της φετινής αποκριάς, πέρα από αυτή την πατρινή πρωτότυπη αμφίεση και τη συμμετοχή στις παρελάσεις.

Στην Πάτρα κατά το τριήμερο βρέθηκαν δύο ξένες καρναβαλικές αντιπροσωπείες, καλεσμένες και φιλοξενούμενες από το «Πλήρωμα 94».

Καρναβαλιστές από το Σαβιάνο της Ιταλίας και από το Βελιγράδι της Σερβίας βρέθηκαν στην πόλη, συμμετείχαν στις δράσεις του Πληρώματος και έζησαν μία πλήρη καρναβαλική εμπειρία.

Πρόκειται για πόλεις και καρναβάλια στα οποία έχουν ταξιδέψει πρόσφατα τα μέλη του 94 και με τα οποία διατηρούνται διαχρονικές σχέσεις καρναβαλικής φιλίας.

Η αποστολή από τη Σερβία είχε ως επικεφαλής τον Aleksandar Vasovic, Πρόεδρο του Καρναβαλιού της Rakovica και μέλος της FECC (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Καρναβαλικών Πόλεων) ο οποίος βρέθηκε για πρώτη φορά στην Πάτρα και εντυπωσιάστηκε από τις παρελάσεις, τα άρματα, το πλήθος των συμμετεχόντων και την ποιότητα των στολών.

Ο κ. Vasovic ακολούθησε όλο το πρόγραμμα διασκέδασης του πληρώματος που τον φιλοξενούσε και έφυγε από την Ελλάδα πλήρως ικανοποιημένος από την εμπειρία και την περιποίηση.

 

Μέρος της φετινής καρναβαλικής εμπειρίας του Πληρώματος 94 ήταν το… κινούμενο πάρτι του Σαββατόβραδου, ένα πάρτι επί ενός λεωφορείου, ειδικά σχεδιασμένου για την περίσταση, που κυκλοφόρησε στην Πάτρα τις βραδινές ώρες, πηγαίνοντας τα μέλη της καρναβαλικής συντροφιάς σε σημεία διασκέδασης πατρινών. Αυτό που έκανε ιδιαίτερη τη συγκεκριμένη εμπειρία ήταν η ποικιλία των επιλεγμένων στάσεων, από πάρτι φιλικών πληρωμάτων και οργανωμένους αποκριάτικους χορούς μέχρι πολυχώρους και νυχτερινά καταστήματα όπου συναντιούνται πατρινοί και επισκέπτες διαφορετικών καταβολών και τάξεων, που βιώνουν το Καρναβάλι με διαφορετικό τρόπο.

Αυτό το πρωτότυπο road trip (το επονομαζόμενο και… «Πάρτι-Τουρ») είχε ως σημείο έναρξης το κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου, επί της Πλατείας Γεωργίου, όπου τα μέλη του 94 συγκεντρώθηκαν μετά την Ποδαράτη παρέλαση, παρακολούθησαν το τελευταίο της μέρος και ξεκίνησαν τη νυχτερινή τους διασκέδαση.

Το κτίριο του Εμπορικού και το πάρτι του πληρώματος επισκέφτηκε και η τέως Πρόεδρος της Βουλής, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, επικεφαλής μιας πολυπρόσωπης παρέας που βρέθηκε στην Πάτρα για το Καρναβάλι. Η κ. Κωνσταντοπούλου διατηρεί φιλικούς δεσμούς με το «Πλήρωμα 94» και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για ένα εορταστικό κέρασμα.

Κατά τ’ άλλα η κορύφωση των δράσεων για την παρέα των «Παραθεριστών» είχε ξεκινήσει από την Πέμπτη το απόγευμα με τη διοργάνωση του παιχνιδιού πλοήγησης «Ευτυχείτε!» (για πληρώματα παλιών αυτοκινήτων και βεσπών, στο κέντρο της πόλης, σε συνδιοργάνωση με τον Εμπορικό Σύλλογο, τον Ε.Λ.Ι.Α. και το Vespa Club Αχαΐας, με ραδιοφωνική μετάδοση θεμάτων από τον Alpha 94,4) και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με ένα ολονύχτιο πάρτι λήξης («Πάρτι Τελευταίας Κυριακής» σε συνεργασία με το «Πλήρωμα 95») στο King George Hall της Πλατείας Γεωργίου.

Ακολούθησε η Καθαρά Δευτέρα των (συνολικά δέκα!) βραβεύσεων και ύστερα ο… παραθερισμός έλαβε τέλος.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019