Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυτική Ελλάδα:Τα εγκαταλειμμένα κτίρια που απέσπασαν... επαίνους σε διαγωνισμό φωτογραφίας- ΦΩΤΟ

Δυτική Ελλάδα:Τα εγκαταλειμμένα κτίρια π...

Ενα στην Αχαϊα, ένα στην Ηλεία και δυο στην Αιτωλοακαρνανία

Τρία βραβεία και 14 επαίνους απένειμε η «Monumenta» στις συμμετοχές του διαγωνισμού φωτογραφίας που προκήρυξε με θέμα «Κτίρια σε κίνδυνο στην Ελλάδα». Το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού κέρδισε ο Αχιλλέας Πλιάκος για τις φωτογραφίες με θέμα το Θειωρυχείο της Μήλου, το δεύτερο βραβείο πήρε ο Γιώργος Κυβερνήτης για τις φωτογραφίες με θέμα τον Κρατικό Αερολιμένα Αθηνών στο Ελληνικό και το τρίτο βραβείο η Ελένη Ζωγραφίνη για τις φωτογραφίες με θέμα τις προσφυγικές πολυκατοικίες στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Αναλυτικά οι έπαινοι που δόθηκαν στους φωτογράφους και τα κτίρια: Μάριο Άντρικ (Κονάκι του Δερβέναγα επί της εθνικής οδού Τρικάλων- Πύλης), Κυριακή Αρκουλή (Ξενία Καρτερού στο Ηράκλειο Κρήτης), Ευσταθία Ασημάκη (Πύργος Λεβίδη στο δήμο Παλλήνης), Ιωάννη Καλαμιώτη (εργοστάσιο «Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Χαρτοποιίας» στο Αίγιο), Βασίλη Καϋμενάκη (Αλευροβιομηχανία SAMICA Ρόδου), Δανάη Κολιού (Στρατιωτικό Αρτοποιείο στο Γουδί), Αντιγόνη Κολοβέντζου (εργοστάσιο Κρόνος στην Ελευσίνα), Ιωάννη Λαχανή (οικία στην Παρακοπή Σύρου), Νικόλαο Νικολετάκη (Λιπάσματα Δραπετσώνας), Σπυριδούλα Πυρπυλή (Καπνικός Σταθμός Έρευνας Αγρινίου), Βαγγέλη Πυρπυλή (σιδηροδρομικός σταθμός Κρυονερίου Αιτωλοακαρνανίας), Παναγιώτη Στεφανόπουλο (Βίλα Λεονταρίτη στον Πύργο Ηλείας), Χριστίνα Σωτηροπούλου (κτίριο ΕΠΟΝ στους Αμπελόκηπους) και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Στυλίδας για τη νεοκλασική οικία στη Στυλίδα.

 

Καπνικός Σταθμός Έρευνας Αγρινίου, της Σπυριδούλας Πυρπυλή

Καπνικός Σταθμός Έρευνας Αγρινίου, της Σ...

Καπνικός Σταθμός Έρευνας Αγρινίου, της Σπυριδούλας Πυρπυλή

Την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού αποτέλεσαν η εικαστικός-φωτογράφος Γιάννα Ανδρεάδη, η αρχαιολόγος Ειρήνη Γρατσία, ο ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ αρχιτέκτονας Δημήτρης Φιλιππίδης, ο φωτογράφος Στέργιος Καραβάτος και ο φωτογράφος Τζεφ Βάντερπουλ. Στο διαγωνισμό υπεβλήθησαν 325 συμμετοχές. Οι φωτογραφίες αφορούσαν σε 263 κτίρια κάθε χρήσης, διαφόρων χρονικών περιόδων του 19ου και 20ου αιώνα, στην πλειοψηφία τους σε μεγάλη εγκατάλειψη και κακή κατάσταση διατήρησης.

Στόχος της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας Monumenta, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, είναι ο διαγωνισμός και η έκθεση φωτογραφίας που θα ακολουθήσει με όλες τις συμμετοχές να αναδείξουν τα αίτια της εγκατάλειψης και να ενεργοποιήσουν φορείς και πολίτες για τη διάσωση του αρχιτεκτονικού πλούτου.

Σιδηροδρομικός σταθμός Κρυονερίου, του Βαγγέλη Πυρπυλή

Σιδηροδρομικός σταθμός Κρυονερίου, του Β...

Σιδηροδρομικός σταθμός Κρυονερίου, του Βαγγέλη Πυρπυλή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις