Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Orange Shop+: Η χρησιμότητα των Βιταμινών στην καθημερινότητα μας!

Orange Shop+: Η χρησιμότητα των Βιταμινώ...

Λίγα λόγια για μερικές βασικές βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας

Λίγα λόγια, από τους ανθρώπους του ξεχωριστού Orange Shop+ της οδού Κολοκοτρώνη, για μερικές βασικές βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Το Orange Shop+ μας παρέχει μια μεγάλη ποικιλία βιταμινών από γνωστές εταιρίες σε προσιτές τιμές.

Μια βόλτα απο το Orange Shop στο κέντρο της Πάτρας αρκεί για να σας πείσει.

 

BITAMINH C

Η βιταμίνη C θα προστατεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα δημιουργώντας αντισώματα και διεγείροντας τα λευκά αιμοσφαίρια όπως και θα ενισχύσει την παραγωγή οξυγόνου .Επίσης θα βοηθήσει στη σύνθεση κολλαγόνου,στην επούλωση των πληγών,την ανάπτυξη ιστών,την απορρόφηση του σιδήρου όπως επίσης έχει και ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Παράλληλα συνεργεί στον μεταβολισμό της χοληστερίνης. Στους καπνιστές αναγεννά την βιταμίνη Ε και βελτιώνει την αγγειοδιαστολή σε άτομα με καρδιαγγειακά προβλήματα.

 

Βιταμίνη D

Το κυριότερο όφελος της βιταμίνης D είναι η ιδιότητα της να ρυθμίζει την απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου. Επιπλέον, έχει ανακαλυφθεί πως η βιταμίνη D βοηθά στην αντιμετώπιση της ψωρίασης και σε φλεγμονές του δέρματος. Είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των οστών και δοντιών. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και μειώνει τις φλεγμονές.

 

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Β

 

1. Βιταμίνη Β1

Η βιταμίνη Β1 βοηθά τη νοητική ανάπτυξη και μειώνει ενδεχόμενες κρίσεις νευρικότητας ή μελαγχολίας. Βοηθάει στη μετατροπή της γλυκόζης στο αίμα σε ενέργεια, όπως και στη πέψη των πρωτεϊνών και των λιπών.

Η Β1 συντελεί επίσης στη σωστή καρδιαγγειακή, νευρική και μυϊκή λειτουργία.

 

2. Βιταμίνη Β2

Η βιταμίνη Β2 έχει πολυάριθμες ευεργετικές δράσεις. Βοηθάει στη διατήρηση της σωστής όραση όπως και στην πρόληψη παθήσεων όπως ο καταρράκτης. Συμβάλει στην απορρόφηση σιδήρου και στον μεταβολισμό του, αυξάνοντας τα επίπεδα της αιμοσφαιρίνης. Επίσης προσφέρει ενέργεια με αποτέλεσμα τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

 

3. Βιταμίνη Β3

Η Β3 προσφέρει σωματική ανάπτυξη και προστασία του μυϊκού ιστού. Παίζει σημαντικό ρόλο στο νευρικό σύστημα γιατί καταπραΰνει τα συμπτώματα της νευρικότητας, του άγχους και της αϋπνίας. Τα αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι η χρήση νιασίνης (Β3) είναι ευεργετική στη μείωση των επιπέδων των λιπιδίων του αίματος, της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.

Επίσης βοηθά τον οργανισμό να παράγει περισσότερη ενέργεια διότι συμμετέχει στην απελευθέρωση ενέργειας από τις τροφές!

 

4. ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β5

Διευκολύνει την πέψη και αφομοίωση των υδατανθράκων, δίχως να μετατρέπονται σε τριγλυκερίδια. Έχει αντιοξειδωτική, διουρητική, αντιδιαρροϊκη και ηρεμιστική δράση. Συμβάλλει στη λειτουργία της νοητικής επίδοσης και μειώνει το στρες και άλλες σχετικές διαταραχές, όπως η ανησυχία και η κατάθλιψη.

 

5. ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β9

Γνωστή και ως φολικό οξύ, η βιταμίνη Β9 είναι απαραίτητη για ορισμένες λειτουργίες του οργανισμού, όπως ο μεταβολισμών των σακχάρων. Οι πάσχοντες από ανεπάρκεια φολικού οξέος αναπτύσσουν έντονο αίσθημα κόπωσης.

Το φυλλικό οξύ είναι πολυ σημαντικό κατά την εγκυμοσύνη γιατί συμβάλλει

στην ανάπτυξη του μητρικού ιστού. Επίσης είναι απαραίτητο στοιχείο για την αντιμετώπιση διαφόρων αναιμιών. Η Β9 συντελεί στη καλή υγεία του δέρματος.

 

6. ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12

Χαμηλά επίπεδα Β12 μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα όπως:

• Αναιμία

• Κόπωση

• Αδυναμία

• Απώλεια ισορροπίας

• Κατάθλιψη

• Σύγχυση

• Κακή μνήμη

• Μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα άκρα

Με τη σωστή λήψη της Β12 μπορούν να αποφευχθούν τα παραπάνω προβλήματα.

 

Ω3 &Ω6 ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

Είναι ίσως τα μόνα συστατικά που αν και αποκαλούνται λιπαρά, συμβάλουν καθοριστικά στη σωστή λειτουργία της καρδιά μειώνοντας τα τριγλυκερίδια και την πίεση του αίματος βοηθώντας έτσι στην σταθεροποίηση της αρτηριοσκλήρυνσης, στη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού και στη κατάθλιψη.

 

 

Orange Shop , Κολοκοτρώνη 64 - Πάτρα. τηλ. 2610 270 277

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά