Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Έγινε κι αυτό – Όρμησαν σε πολίτη και του πήραν τις σοκολάτες από τα χέρια στο Καρναβάλι

Πάτρα: Έγινε κι αυτό – Όρμησαν σε πολίτη...

Στην οδό Κορίνθου και Μιαούλη στο τέλος της παρέλασης

Πολλά ήσαν τα ευτράπελα στη διάρκεια του τριήμερου της κορύφωσης του Πατρινού καρναβαλιού. Ένα απ’ αυτά είχε να κάνει με συμπολίτη που παρακολουθούσε την παρέλαση την Κυριακή το απόγευμα και την ώρα του «σοκολατοπόλεμου» του όρμησε άγνωστος και του άρπαξε τις σοκολάτες που μόλις του είχαν δώσει από το πρώτο άρμα των σοκολατοριχτών.

Πιο συγκεκριμένα ο συμπολίτης τύχαινε να γνωρίζει τον σοκολατορίχτη Περικλή Δημητρόπουλο, ο οποίος του έδωσε ένα κουτάκι με σοκοφρέτες. Ωστόσο αμέσως μετά και μέσα στο γενικό χαμό που επικρατούσε, άγνωστος νεαρός άνδρας επιχείρησε σπρώχνοντας τον συμπολίτη να του πάρει τις σοκολάτες και στη δεύτερη προσπάθεια, τα κατάφερε και του άρπαξε στην κυριολεξία τις σοκοφρέτες από τα χέρια και έφυγε τρέχοντας. Μάλιστα ήταν τέτοια η ορμή και η μανία του αγνώστου που στην προσπάθεια του να βουτήξει τις σοκολάτες, γρατσούνισε τον συμπολίτη.

Δυστυχώς όπως ανέφεραν σοκολατορίχτες στο thebest.gr, αυτά τα φαινόμενα είναι συχνά. Υπάρχει κόσμος που ακολουθεί τα τρία άρματα των σοκολατοριχτών σχεδόν σε όλη την καρναβαλική διαδρομή έως το τέλος, την πλατεία Πυροσβεστείου και την οδό Κιλκίς. Σίγουρα η αίσθηση ότι πιάνοντας μία σοκολάτα στο καρναβάλι, αποτελεί γούρι, δικαιολογεί σ’ ένα βαθμό το χαμό και την προσπάθεια αλλά κάποιοι δυστυχώς προσπαθούν να πιάσουν όσο περισσότερες σοκολάτες μπορούν και από προφανή…λαιμαργία.

Στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχει μία καλύτερη και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση των τριών αρμάτων των σοκολατοριχτών, των συνολικά 6 συλλόγων (ξεχωριστός σύλλογος από τους πέντε που υπάρχουν είναι ο Σοκολατοπόλεμος που υφίσταται από ’93 και έριξε στη φετινή παρέλαση πάνω από 8.000 τεμάχια σοκολάτα).

Τέλος όπως μας είπαν από τον «Σοκολατοπόλεμο», μία χρονιά τη δεκαετία του ’80, άγνωστοι είχαν σπάσει το άρμα με τις σοκολάτες που τότε συμβόλιζε ένα κάστρο και έως την πλατεία Αγίου Γεωργίου (τότε η παρέλαση έστριβε στην Κανακάρη και Αγ. Νικολάου) και άρπαζαν τις σοκολάτες. Στο άρμα των σοκολατοριχτών τότε ήταν ο φανοποιός Γαλανός, ο Νίκος Βασιλείου, κ.α.

*Να προσθέσουμε πως το συμβάν με τον συμπολίτη που του όρμησαν και του πήραν τις σοκολάτες έλαβε χώρα στο σημείο της οδού Κορίνθου και Μιαούλη, πλησίον στο 10ο Δημοτικό σχολείο Πατρών. Μία κυρία επισκέπτρια από την Αθήνα με την κόρη της έμειναν έκπληκτες από ότι είδαν και το μόνο που σχολίασαν ήταν «για να φερθεί έτσι και να κλέψει τις σοκολάτες ίσως να είχε περισσότερο ανάγκη από μας». Και πάλι δεν είναι δυνατόν να ορμά κάποιος έτσι ασυνείδητα και να φέρεται έτσι.

*Η φωτ. είναι από την έναρξη της παρέλασης της τελευταίας Κυριακής 26 Φεβρουαρίου 2017, και δείχνει τους σοκολατορίχτες με τον Δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις