Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χαρταετοί,τραγούδι και σαρακοστιανά-Κούλουμα στην Πλαζ και το Νότιο Πάρκο της Πάτρας-Γλέντι και στη Δυτική Αχαΐα-ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Χαρταετοί,τραγούδι και σαρακοστιανά-Κούλ...

Μετά το κεφάντωμα η σκυτάλη στην "κάθαρση"

Με παραδοσιακό τρόπο γιορτάζει σήμερα και η Πάτρα τα Κούλουμα. Λαγάνες και άλλα σαρακοστιανά, χαρταετοί, μουσική, χοροί και τραγούδι, συνθέτουν το σκηνικό της γιορτής, που διοργανώνει ο Δήμος Πατρέων σήμερα στην Πλαζ και στο Νότιο Πάρκο, προσφέροντας δωρεάν τα νηστίσιμα εδέσματα.

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας ξεκίνησαν στις 12.00 το μεσημέρι και θα διαρκέσουν έως τις 5.00 το απόγευμα και  περιλαμβάνουν τις εξής δράσεις.

ΠΛΑΖ

*12:00:ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Στο χώρο της Πλαζ  οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν Τρίωρο Μουσικό Πρόγραμμα, αφιερωμένο στο λαϊκό παραδοσιακό και ρεμπέτικο τραγούδι, από την Ορχήστρα του Χρήστου Παναγιωτόπουλου καθώς και Χορευτικά από το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων.

Για τους μικρούς φίλους θα υπάρχουν 2 μασκότ ο Micky  και η Μinnie που θα χορεύουν και θα φωτογραφίζονται με τα παιδιά ενώ ταχυδακτυλουργός θα παρουσιάσει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα διάρκειας μίας ώρας, πραγματοποιώντας μαγικά με την συμμετοχή του κόσμου

Παράλληλα θα γίνεται δωρεάν διάθεση στο κοινό νηστίσιμων εδεσμάτων και λαγάνας.

 

*12:30- 13:30       ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Μασκότ- Ταχυδακτυλουργούς)

 

*13:30 έως 17:00  ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΟ

 

*13.30             ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

 

Αντίστοιχες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της καθαράς Δευτέρας θα πραγματοποιηθούν στο Νότιο Πάρκο, με το μουσικό πρόγραμμα να  περιλαμβάνει συναυλία από ερασιτεχνικό συγκρότημα, το οποίο απαρτίζουν οι Φώτης Αραβαντινός, , Θανάση Μελά, Χρήστο Μίσκο, και Μαριάννα Μεσσαλά, με αφιέρωμα στο λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

 

*ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΩΝ ΕΔΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ 12:15

 

Στον Αλισσό της Δυτικής Αχαΐας το γλέντι έχει στηθεί και το καζάνι έχει μπει στη φωτιά για την φασολάδα από νωρίς. Ο πολιτιστικός σύλλογος Αλισσαίων Πείρος διοργανώνει εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα και μάλιστα έγινε απευθείας σύνδεση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΖ

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΙΣΣΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις