Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Επίσκεψη δύο εκπαιδευτικών του ΓΕ.Λ. Καστριτσίου στο Salerno της Ιταλίας

Επίσκεψη δύο εκπαιδευτικών του ΓΕ.Λ. Κασ...

στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+

 

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα συνεχίζουν την ευρωπαϊκή πορεία τους με όχημα τους μαθητές και καθηγητές του Γενικού Λυκείου Καστριτσίου. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ / Βασική Δράση ΚΑ2 με θέμα «European theatre through Romeo and Juliet» διάρκειας δύο ετών (2016-18). Συμμετέχουν σε αυτό σχολεία από πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Ελλάδα, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία).

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί του ΓΕ.Λ. Καστριτσίου Κασβίκη Σοφία, φιλόλογος, και Κοψίνης Ιωάννης, καθηγητής καλλιτεχνικών, μαζί με τρεις μαθήτριες, επισκέφτηκαν, από 26 Ιανουαρίου έως και 2 Φεβρουαρίου 2017, το Salerno της Ιταλίας, όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη Δραστηριότητα Μάθησης/ Διδασκαλίας/ Κατάρτισης/ Επιμόρφωσης του σχεδίου, στην οποία συμμετείχαν καθηγητές και μαθητές από τις πέντε χώρες που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα.

Οι μαθητές παρακολούθησαν σεμινάρια υποκριτικής, επισκέφτηκαν τοπικά θέατρα, παρακολούθησαν αποσπάσματα από την όπερα Rigoletto του Τζουζέπε Βέρντι στο θέατρο San Carlo στη Νάπολη και ξεναγήθηκαν στην Έκθεση με την Ιστορία του Ιταλικού Θεάτρου που είχαν ετοιμάσει οι Ιταλοί μαθητές και καθηγητές.

Οι εργασίες στις οποίες έλαβαν μέρος οι συνοδοί καθηγητές από τις πέντε χώρες αφορούσαν την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πορεία υλοποίησης συγκεκριμένων παραδοτέων του προγράμματος όπως η δημιουργία αφίσας για την τελική παράσταση του έργου που θα παιχτεί στo Saint Quentin της Γαλλίας τον Ιούνιο του 2018.

Όλοι οι μαθητές φιλοξενήθηκαν από αντίστοιχο αριθμό οικογενειών των μαθητών του ιταλικού σχολείου. Όπως προέκυψε και από την ενημέρωση-διάχυση-αξιολόγηση της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε ενώπιον την ολομέλειας της ομάδας του Erasmus+ του σχολείου μας, τόσο οι τρεις μαθήτριες όσο και οι δύο καθηγητές του ΓΕΛ Καστριτσίου που συμμετείχαν στο ταξίδι στην Ιταλία αποκόμισαν μια πολύ θετική εμπειρία σε ό,τι αφορά τα ευρωπαϊκά προγράμματα ανταλλαγών, αλλά και σε ό,τι αφορά το ιταλικό θέατρο καθώς και το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις