Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΣΚΑΡΙΚΟ "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ"

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΟΣΚΑΡΙΚΟ "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΔΙ...

Στις 19.30 και 22.00 στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη

Πραγματικά στα φετινά Όσκαρ συναγωνίζονται εξαιρετικές ταινίες και η αγωνία των σινεφίλ για το τι θα συμβεί την Κυριακή 26/2/2017 το βράδυ (ξημερώματα Καθαράς Δευτέρας ώρα Ελλάδος) στην 89η απονομή των θρυλικών βραβείων είναι μεγάλη.

Πολλοί εκτιμούν ότι το «La la land» του Ντάμιεν Σαζέλ θα «χρυσώσει» τουλάχιστον τις 8 με 9 από τις 14 συνολικά υποψηφιότητες του ενώ σίγουρα θα τιμηθεί με κάποιο από τα 6 Όσκαρ για τα οποία προτάθηκε, το «Manchester by the sea – Μία πόλη δίπλα στη Θάλασσα» του Κένεθ Λόνεργκαν. Θεωρούμε ότι το συγκλονιστικό αυτό φιλμ θα τιμηθεί με το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου και ο 41χρονος Κέισι Άφλεκ θα μπορέσει να πάρει το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου που συγκινεί ως ο θείος Λι που επιστρέφει στη γενέτειρα του, για την κηδεία του αδελφού του και για να σταθεί στον 16χρονο ανιψιό του Πάτρικ.

Ο Κέισι Άφλεκ που κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα α’ ανδρικού σε δράμα και το βραβείο της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου έχει ως μεγάλη απειλή τον Ντενζέλ Ουάσινγκτον για το πιο θεατρικό φιλμ «Fences». Ωστόσο ο Ντενζέλ Ουάσινγκτον δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ήδη τιμημένος με 2 Όσκαρ κατά το παρελθόν, β’ και α’ ανδρικού ρόλου.

Το «Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα» (διανομή από την Feelgood) έχει έρθει για προβολή από την Πέμπτη 23/2 και στην Πάτρα, στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη και Κανακάρη και αξίζει πραγματικά να το δείτε από την Καθαρά Δευτέρα 27/2 και μετά μιας και το σαββατοκύριακο της κορύφωσης του Πατρινού καρναβαλιού, στην αίθουσα του Πάνθεον δεν θα γίνουν προβολές.

Είναι μία ταινία πολύ καλή, που το θέμα της σε στενοχωρεί αλλά και μία ταινία που όσο κυλάει σε βάζει στην ατμόσφαιρα της και σε κάνει συμμέτοχο των όσων συμβαίνουν. Σε τουλάχιστον 3-4 σκηνές είναι σίγουρο ότι θα δακρύσετε διότι κατά το μέσον του φιλμ αποκαλύπτεται μία ανείπωτη τραγωδία που έχει να κάνει με τον Λι (Κέισι Άφλεκ).

Ο 54χρονος Κένεθ Λόνεργκαν εστιάζει σε μεγάλο βαθμό στη σχέση του θείου που έρχεται να συμπαρασταθεί στον ανιψιό του. Ο Λι το κάνει χωρίς όρεξη, χωρίς διάθεση διότι η επιστροφή του στη γενέτειρα του ξυπνά τους χειρότερους εφιάλτες του. Είναι ένας «διαλυμένος» ήρωας, ένας άνδρας που δεν βρίσκει το κουράγιο να ξανασηκωθεί και καλείται συνάμα να διαχειριστεί το πένθος για τον αδελφό του που πεθαίνει από καρδιακή ανεπάρκεια (στο ρόλο ο Κάιλ Τσάντλερ του Friday Night Lights) ενώ παράλληλα του ζητείται η κηδεμονία του ανήλικου ανιψιού του (ο καταπληκτικός 20χρονος Λούκας Χέτζες πέτυχε να προταθεί για το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου).

Η σκηνή προς το τέλος που ο ανιψιός αγκαλιάζει κατανοώντας και το δυσβάστακτο δράμα του θείου του, είναι συγκλονιστική και γνήσια δραματική.

Το «Μία πόλη δίπλα στη θάλασσα» όπου επίσης παίζουν η Μισέλ Γουίλιαμς στο ρόλο της πρώην συζύγου του Λι, Ράντι και οι Γκρέτσεν Μολ, Χέδερ Μπερνς, Μάθιου Μπρόντερικ και C. J. Wilson, είναι από τα σπουδαία φιλμ που φεύγοντας από την αίθουσα τα σκέφτεσαι για πολλή ώρα. Η καλή πορεία του φιλμ ξεκίνησε από το περσινό φεστιβάλ Ανεξάρτητου κινηματογράφου του Σάντανς στη Γιούτα.

Μην το χάσετε.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture