Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πάτρα: Πάνω από 70.000 επισκέπτες για το Καρναβάλι περιμένουν στο Δήμο - 100% η πληρότητα στα ξενοδοχεία

Πάτρα: Πάνω από 70.000 επισκέπτες για το...

Μεγάλο άγχος των διοργανωτών είναι ο καιρός

Από την Πέμπτη ξεκίνησαν φέτος οι αφίξεις των επισκεπτών του Πατρινού Καρναβαλιού, γεγονός που εκτιμάται ως ιδιαίτερα ευοίωνο για την "πρωτεύουσα του καρναβαλιού" στην Ελλάδα. Οι εκτιμήσεις της Δημοτικής αρχής και σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, είναι πως φέτος θα είναι μία καλή χρονιά για το Πατρινό Καρναβάλι από πλευράς επισκεπτών.

Τα καφέ και οι δρόμοι του κέντρου της Πάτρας όπως στην Αγ. Νικολάου, στην Ρ. Φεραίου και την πλατεία Γεωργίου έχουν ήδη γεμίσει από νεανικές παρέες ενώ η προσέλευση των επισκεπτών αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

Την αισιοδοξία του ότι όλα θα πάνε καλά το σαββατοκύριακο της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 εξέφρασε μιλώντας στο thebest.gr, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καρναβάλι Πάτρας Νίκος Χρυσοβιτσάνος.

Οι εκτιμήσεις με βάση τα περσινά δεδομένα, όπως μας είπε ο κ. Χρυσοβιτσάνος, είναι ότι οι επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού θα ξεπεράσουν τους 70.000 (σε Αθηναικά Μέσα ενημέρωσης ακούστηκε και το νούμερο 80.000).

Η αποκριάτικη εικόνα της Πάτρας-Γέμισε επισκέπτες και βαλίτσες το κέντρο-ΦΩΤΟ

Ήδη η πληρότητα στα ξενοδοχεία της περιοχής αγγίζει για το Σάββατο το 100% και μιλάμε για τουλάχιστον 3500 κλίνες στην Πάτρα ενώ το θετικό στοιχείο όπως μας περιέγραψε ο κ. Χρυσοβιτσάνος είναι ότι η προσέλευση και άφιξη των χιλιάδων επισκεπτών ξεκίνησε φέτος από την Πέμπτη και όχι από την Παρασκευή ή το Σάββατο το πρωί όπως τα άλλα χρόνια.

«Βρίσκομαι τώρα που μιλάμε στην πλατεία Γεωργίου και γίνεται χαμός από κόσμο. Αυτό δεν το θυμάμαι πέρυσι», ανέφερε χαρακτηριστικά στο thebest.gr ο κ. Χρυσοβιτσάνος.

Ένα άλλο μεγάλο άγχος των διοργανωτών είναι ο καιρός. Σε επικοινωνία που είχε ο κ. Χρυσοβιτσάνος με τις κρατικές υπηρεσίες για τον καιρό, είχε την ενημέρωση πως μόνο για το Σάββατο το απόγευμα η μετεωρολογική πρόβλεψη είναι σχετικά άσχημη και μιλά για ψιλόβροχο ενώ για την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 που είναι και η Μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού στις 2 το μεσημέρι, η πρόγνωση αναφέρει ότι μετά τις 11 το πρωί ο καιρός θα είναι καλός και πιθανόν να έχουμε έως και ηλιοφάνεια.

Με τι καιρό θα παρελάσουμε;Η πρόγνωση του τριημέρου της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας για την Πάτρα και τη Δυτική Ελλάδα

Όλα είναι έτοιμα λοιπόν για την διεξαγωγή των εκδηλώσεων του τελευταίου σαββατοκύριακου του Πατρινού Καρναβαλιού 2017 ενώ για απόψε τα άρματα του καρναβαλικού εργαστηρίου του Δήμου παρατάσσονται επί την Κορίνθου ώστε σε λίγη ώρα στις 20.30 να κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στους κεντρικούς δρόμους της καρναβαλικής Πάτρας.

Στην Πάτρα το Σάββατο οι Boney M - Το thebest.gr έμαθε το πρόγραμμά τους - Ρlayback η μουσική στην τελετή λήξης

"Είμαστε πανέτοιμοι και τα όποια μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν τα λύσαμε. Πριν πέντε λεπτά είχαμε ένα θέμα το οποίο κι αυτό επιλύθηκε", ανέφερε τέλος ο κ. Χρυσοβιτσάνος.

Νύχτα - μέρα θα λειτουργούν προαστιακός, αστικό και υπεραστικό ΚΤΕΛ για το καρναβάλι - ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019