Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Κάτι από… Βενετία στο κέντρο της Πάτρας, χάρη στο Σύλλογο «Κόβω- Ράβω- Δημιουργώ»

Κάτι από… Βενετία στο κέντρο της Πάτρας,...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Οι μαθητές έφτιαξαν μόνοι τους τις στολές τους

Μια αναπάντεχη «βενετσιάνικη» συντροφιά κυκλοφόρησε στην καρδιά της πόλης με εξαιρετικά καλοφτιαγμένα κοστούμια εποχής. Ηταν η δημιουργική παρέα του Συλλόγου Παραδοσιακής Χειροτεχνίας «Κόβω- Ράβω- Δημιουργώ» που «παρέλασε» και φωτογραφήθηκε στην πλατεία Γεωργίου, στην Τριών Συμμάχων, στο Μώλο και στις γραμμές του τρένου θυμίζοντας φιγούρες από ιταλικό καρναβάλι ή θεατρικές παραστάσεις. Ολοι φορούσαν στολές που έφτιαξαν οι μαθητές του συλλόγου με την επιμέλεια των καθηγητών τους, αποδεικνύοντας πως η καρναβαλική παράδοση της πόλης εμπνέει και για άλλες διεξόδους καλλιτεχνικής φύσης.

Ο Σύλλογος με επικεφαλής τη γνωστή μοντελίστ Έλενα Φλίγκου και με την καθοδήγηση της δασκάλας σχεδίου μόδας και εικαστικού Άντζελας Κωνσταντινοπούλου δημιούργησαν μοναδικά σχέδια στο πνεύμα των ημερών. Αλλωστε στόχοι του Συλλόγου είναι: η ανάπτυξη δεξιοτήτων ώστε οι μαθήτριες να μπορούν να κατασκευάζουν χειροτεχνίες, η συνεργασία με συμμαθητές και εκπαιδευτές, η δημιουργική απασχόληση ελεύθερου χρόνου καθώς και η τόνωση της φαντασίας. Σε συνάρτηση με το εορταστικό κλίμα των ημερών, ο σύλλογος Κόβω-Ράβω-Δημιουργώ αποδεικνύει περίτρανα ότι η δημιουργία είναι εφικτή αρκεί να υπάρχει το κέφι, η διάθεση και η σωστή καθοδήγηση.

 

Ο Σύλλογος με πραγματικά συμβολικό αντίτιμο προσφέρει τα μαθήματα Σχέδιο Μόδας- Ιστορία Κοστουμιού, Κοπτικής - Ραπτικής (πατρόν),Πλέξιμο – Βελονάκι,Κέντημα, Ντεκουπάζ, Παραδοσιακή μαγειρική, Πηλός, Κοσμήματα - Κατασκευές, Παραδοσιακός Αργαλιός.

Διεύθυνση: Ναυαρίνου 36 (2ος όροφος), Πάτρα 262 22. Τηλ: 2610670951, 6936916915

 

*Photos by Akis Xatzimikes

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019