Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Πάτρα στην Καρδίτσα για το Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Η Πάτρα στην Καρδίτσα για το Φεστιβάλ Ερ...

Ξεκινά σήμερα

Θίασοι από διάφορες περιοχές της χώρας συμμετέχουν και φέτος στο διαγωνιστικό μέρος του 33ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, το οποίο ξεκινά σήμερα στην Καρδίτσα.

 

Οι πόλεις και τα θεατρικά σχήματα που συμμετέχουν είναι: Λάρισα (Ερασιτεχνική Σκηνή Λάρισας «Ανδρέας Τσατσαρής»), Λαμία (Ερασιτεχνική Σκηνή ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης), Ορχομενός (Σύλλογος Ορχομενού), Σπερχειάδα Μακρακώμη (Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας Μακρακώμης), Αθήνα (Θεατρική Ερασιτεχνική Ομάδα ΝΠΔΔ «Δημήτρης Βικέλλας» δήμου Κηφισιάς), Πάτρα (Θεατρική Ομάδα «Γραμμών Τέχνης» Πάτρας), Πάτρα (Θεατρική Ομάδα Πάτρας ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ) και Άνδρος (Θεατρικός Όμιλος Άνδρου).

 

Το 33ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του νομού, με την υποστήριξη της περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, του δήμου Καρδίτσας και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, καθώς επίσης και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

 

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει από την ηθοποιό Ζωζώ Σαπουντζάκη, η οποία θα παρουσιάσει μία παράσταση με αγαπημένα τραγούδια και χορό, ενώ λίγο πριν την παράσταση θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα γι' αυτήν και θα μιλήσει ο σκηνογράφος-ενδυματολόγος Γιάννης Μετζικώφ.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Αντώνη Νικολάου, που υπηρέτησε την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων και το συγκεκριμένο θεσμό επί σειρά ετών, μέσα από διάφορες θέσεις. Αύριο, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί και ένα ειδικό αφιέρωμα προς τιμήν του, όπου θα μιλήσει ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και εκδότης Γιάννης Σολδάτος.

 

Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 20:30 στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας. Η κριτική επιτροπή του 33ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας θα στελεχώνεται από τους Βασίλη Κυρίτση, σκηνοθέτη, Βύρωνα Φιδετζή, μαέστρο, σολίστα και μελετητή της ελληνικής μουσικής, Αντώνη Χαλκιά, σκηνογράφο, Μηνά Βιντιάδη, δημοσιογράφο-συγγραφέα και Παύλο Βησσαρίου, ηθοποιό.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture