Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Με λεωφορεία, τρένα και ΙΧ-Έκτακτα δρομολόγια για τους επισκέπτες του Πατρινού Καρναβαλιού - Παρέλαση αρμάτων το απόγευμα

Με λεωφορεία, τρένα και ΙΧ-Έκτακτα δρομο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Γεμίζουν τα ξενοδοχεία

Με λεωφορεία, τρένα και ΙΧ φτάνουν από χθες στην Πάτρα για το Καρναβάλι οι πρώτοι επισκέπτες. ΟΣΕ και ΚΤΕΛ Αχαΐας έχουν βάλει έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών, ενώ η πληρότητα των ξενοδοχείων του κέντρου φτάνει σχεδόν το 100%, όπως επισημαίνει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Πάτρας Ηλίας Μαντζελόπουλος. Στα περιφερειακά ξενοδοχεία η πληρότητα είναι γύρω στο 80%.

Όπως τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, οι κρατήσεις αφορούν διήμερο, δηλαδή Σάββατο -Κυριακή και όχι την Παρασκευή

Από τον Κηφισό φεύγουν λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, για την Πάτρα, ανά πέντε ή δέκα λεπτά. Έκτακτα δρομολόγια θα υπάρχουν την Καθαρή Δευτέρα και από την Πάτρα για την Αθήνα.

Ενισχυμένα είναι τα δρομολόγια και του ΟΣΕ στη γραμμή Κιάτο -Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr από σήμερα ως και την Κυριακή στην Πάτρα θα φτάσουναπό το Κιάτο περίπου 60 λεωφορεία , ενώ Καθαρά Δευτέρα και Τρίτη δρομολόγια από την Πάτρα για το Κιάτο θα εκτελούν 25 λεωφορεία την ημέρα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενισχύει τα δρομολόγια των τραίνων το Σαββατοκύριακο της Αποκριάς στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα, ενώ από την Πέμπτη 23/02/2017 έως και την Τρίτη 28/02/2017, ενισχύει τα δρομολόγια των λεωφορείων της στο τμήμα Κιάτο – Πάτρα και αντίστροφα.

Για το Σάββατο 25/02/2017 και για την Κυριακή 26/02/2017, δρομολογούνται έκτακτα βραδινά δρομολόγια, ενώ αυξάνονται οι  χωρητικότητες των συρμών στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο Πάτρας, ώστε οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες όλων των ηλικιών να μετακινηθούν, γρήγορα και οικονομικά, από τα προάστια προς το κέντρο της πόλης και αντίστροφα και να παραβρεθούν στη μεγάλη γιορτή του καρναβαλιού.

Ειδικότερα για το Σάββατο 25/02/2017 και για την Κυριακή 26/02/2017, δρομολογούνται έκτακτα βραδινά δρομολόγια, με αναχώρηση από Άγιο Ανδρέα στις 23:30, στις 00:30 και στις 01:30 και από Άγιο Βασίλειο στις 00:00, στις 01:00 και στις 02:00.

Οι επισκέπτες από την Αθήνα μπορούν να επιλέξουν να μετακινηθούν με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο μέχρι και το Κιάτο. Στη συνέχεια να μετεπιβιβαστούν στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που τα δρομολόγια τους το διήμερο θα είναι αυξημένα, με τελικό προορισμό την Πάτρα, γρήγορα και οικονομικά με συνολικό χρόνο του ταξιδιού στις τρείς ώρες

Ομαλή είμαι μέχρι τώρα (12 μ.) η κίνηση στη Γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου. Μεγαλύτερη διέλευση προς Ρίο αναμένεται από το απόγευμα.

 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΡΜΑΤΩΝ ΑΠΟΨΕ

Την πρώτη εμφάνισή τους στο κέντρο της Πάτρας θα κάνουν απόψε στις 20.00 τα άρματα του Δήμου Πατρέων.Τα άρματα θα κατευθυνθούν στην πλατεία Γεωργίου Α΄ μέσω της διαδρομής Γούναρη-Κορίνθου-πλ. Γεωργίου. Στην πλατεία Γεωργίου θα σταθμεύσουν για πολύ ώρα δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να τα θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Αυτά είναι τα άρματα του φετινού Πατρινού ... - The Best News

Το Πατρινό Καρναβάλι 2017: 30.000 καρναβαλιστές,126 πληρώματα & 75 άρματα στους δρόμους

Τα άρματα που θα εμφανιστούν στους κεντρικούς δρόμους και στην πλατεία Γεωργίου Α΄, θα είναι: «Βασιλιάς Καρνάβαλος», «Βασίλισσα», «Ο Πόλεμος των Ναρκωτικών», τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Άρμα του Ποσειδώνα», «Πειρατικό Καράβι», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος» και το Μουσικό Άρμα.

Τον μουσικό τόνο στην πλατεία Γεωργίου θα δώσει το 20μελές συγκρότημα κρουστών Bloco Swingueira.

Παράλληλα στις 19.30 στην πλατεία Γεωργίου θα ξετυλίγονται «Τα Καλύτερά μας» με την παρουσίαση των 20 τρίλεπτων θεαμάτων και από τις τρεις κατηγορίες: Παντομίμα, Σάτιρα, Χορευτικό, στο πλαίσιο του 52ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

Παράλληλα στις 19.30 στην πλατεία Γεωργίου θα ξετυλίγονται «Τα Καλύτερά μας» με την παρουσίαση των 20 τρίλεπτων θεαμάτων και από τις τρεις κατηγορίες: Παντομίμα, Σάτιρα, Χορευτικό, στο πλαίσιο του 52ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού.

Περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές θα βρεθούν αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα για την τελετή λήξης του καρναβαλιού. Πρόκειται για μέλη των 126 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», 46 καρναβαλικά άρματα, με επικεφαλής τον βασιλιά καρνάβαλο, τρία άρματα του σοκολατοπόλεμου και φυσικά, σάτιρα, φαντασία, ανατροπή και ευρηματικότητα, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της μεγάλης καρναβαλικής παρέλασης, με την οποία θα κορυφωθούν την Κυριακή οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ των πληρωμάτων στις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού-30.000 καρναβαλιστές στην εκκίνηση

Η παρέλαση της Κυριακής θα πάρει τη σκυτάλη από τη νυχτερινή παρέλαση του Σαββάτου, η οποία ονομάζεται και ποδαράτη, επειδή δεν παρουσιάζονται οι κατασκευές και τα άρματα των πληρωμάτων, αλλά παρελαύνουν μόνο τα μέλη τους με τις στολές τους.

Η παρέλαση του Σαββάτου, η οποία θα ξεκινήσει στις 18:00, προσφέρει ένα φαντασμαγορικό θέαμα με τους ξεχωριστούς φωτισμούς και το ατελείωτο κέφι των καρναβαλιστών, που δίνουν λάμψη και μεγαλοπρέπεια στη νύχτα του τελευταίου Σαββάτου του πατρινού καρναβαλιού.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις