Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαϊα:Κάτοικοι κι εθελοντές ανακαίνισαν το κλειστό δημοτικό σχολείο και το μετέτρεψαν σε χώρο εκδηλώσεων- ΦΩΤΟ

Αχαϊα:Κάτοικοι κι εθελοντές ανακαίνισαν ...

Στο Κούμαρη Αιγιάλειας

Να αλλάξει την εικόνα του χωριού, δημιουργώντας μία αναπτυξιακή προοπτική, κυρίως για τους νέους ανθρώπους, επιχειρεί η εθελοντική ομάδα του Κούμαρη, που μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, παρουσιάζουν πολύ σημαντική δράση. Τελευταίο παράδειγμα του σπουδαίου έργου που επιτελούν, η ανακαίνιση του παλιού και επί σειρά ετών κλειστού Δημοτικού Σχολείου Κούμαρη που πλέον θα χρησιμεύει σαν χώρος διοργάνωσης εκδηλώσεων!

Κατά τη διάρκεια των γιορτών, η εθελοντική ομάδα και ο πρόεδρος προχώρησαν στην λήψη μίας σειράς πρωτοβουλιών, πραγματοποιώντας εκδηλώσεις με πολύ μεράκι και προσωπική εργασία, δημιουργώντας όμορφη ατμόσφαιρα που ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους κατοίκους του χωριού. Η δράση όμως, όπως φαίνεται, έχει και συνέχεια, καθώς – ευτυχώς- δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν αντιληφθεί πως οι δημότες με θέληση και αγάπη για τον τόπο τους, μπορούν να επιτύχουν πολλά…

Όπως αναφέρει στo Protionline.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κούμαρη Παναγιώτης Μαρκόπουλος, "η σκέψη για την αξιοποίηση του σχολείου υπήρχε από την πρώτη στιγμή και χάρη στη συμβολή της εθελοντικής ομάδας του χωριού μας, επετεύχθη!

Πρόκειται για παλιό πετρόκτιστο κτίριο, στο οποίο είναι βέβαιο ότι δεν είχαν πραγματοποιηθεί εργασίας τουλάχιστον εδώ και 15-20 χρόνια, ενώ για πολλά χρόνια παρέμενε κλειστό και αναξιοποίητο".

Έτσι, με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις (μπαζάρ με είδη που δημιούργησαν οι γυναίκες της εθελοντικής ομάδας, λαχειοφόρο) και πολύ προσωπική εργασία, εθελοντές και πρόεδρος προχώρησαν σε αποκατάσταση των εσωτερικών φθορών του παλιού σχολείου και συγκεκριμένα σε τρίψιμο, στοκάρισμα και βάψιμο των τοίχων οι οποίοι είχαν υποστεί μεγάλη φθορά από τον χρόνο και την υγρασία, ελαιοχρωματισμούς σε πίνακες, ντουλάπες, θρανία, εσωτερικές πόρτες, αλλαγή πόμολων, καθώς και σε διαμόρφωση του χώρου, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει εκδηλώσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η πρώτη παρέμβαση που έγινε στο σχολείο, ήταν πριν από λίγους μήνες με την αντικατάσταση της σκεπής από εθελοντές του χωριού!

Βεβαίως, τα υλικά διατέθηκαν από τον δήμο Αιγιαλείας.

Οι παρεμβάσεις στο εσωτερικό τού κτιρίου έγιναν πρόσφατα ενώ επιλύθηκε και το θέμα της θέρμανσης.

Συγκεκριμένα, στο κτίριο, από τότε που λειτουργούσε ως σχολείο, υπήρχαν δύο κλιματιστικά που δεν λειτουργούσαν, τα οποία επισκευάστηκαν με μέριμνα της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, κατόπιν σχετικού αιτήματος του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το κόστος των εργασιών μέσα στο σχολείο, ανέρχονται περίπου σε 600 ευρώ και αφορά τα υλικά, δεδομένου ότι η εργασία έγινε αφιλοκερδώς από την εθελοντική ομάδα του χωριού.

Ο πρόεδρος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τα μέλη της εθελοντικής ομάδας και όλους όσοι βοήθησαν για να ξαναφτιαχθεί το σχολείο, την κ. Πηνελόπη Φάκου που διέθεσε 100 ευρώ γι’ αυτό σκοπό αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία τού δήμου για την διάθεση των υλικών της στέγης και την επισκευή των κλιματιστικών.

Όσο για την αξιοποίηση του χώρου, πρόεδρος και κάτοικοι έχουν αρκετά σχέδια. Η αρχή πάντως, θα γίνει με το αποκριάτικο πάρτι που διοργανώνουν για τους κατοίκους του Κούμαρη, που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή στις 6.00 το απόγευμα και ουσιαστικά θα εγκαινιάσει τον «νέο» χώρο!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις