Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επείγουσα ανάγκη ανασύστασης της Ομάδας ΔΕΛΤΑ - Κατέθεσαν ερώτηση 10 βουλευτές της ΝΔ

Επείγουσα ανάγκη ανασύστασης της Ομάδας ...

Ανάμεσα τους ο Κώστας Καραγκούνης και ο Ιάσονας Φωτήλας

Στη λάθος στρατηγική της κυβέρνησης να διαλύσει την Ομάδα ΔΕΛΤΑ αντί να την ενισχύσει αναφέρονται με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εσωτερικών 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ανάμεσα στους οποίους ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο Κώστας Καραγκούνης από την Αιτωλοακαρνανία και ο Ιάσονας Φωτήλας από την Αχαΐα.

Η εν λόγω πολιτική όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, οδήγησε σε δραματική έξαρση των επεισοδίων με δεκάδες επιθέσεις και καταστροφές ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Για το λόγο αυτό ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός εάν πρόκειται να ανασυστήσει την Ομάδα ΔΕΛΤΑ και ποιο είναι το σχέδιο αναχαίτισης της δράσης των ανεξέλεγκτων ομάδων που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης προς τον Υπουργό Εσωτερικών

Θέμα: Επείγουσα ανάγκη ανασύστασης της Ομάδας ΔΕΛΤΑ

Η έξαρση της εγκληματικότητας το τελευταίο διάστημα δείχνει να βρίσκεται εκτός ελέγχου. Ιδιαίτερα οι καταδρομικές επιθέσεις από ομάδες γνωστών - αγνώστων που καταστρέφουν τα επικυρωτικά μηχανήματα σε σταθμούς του ηλεκτρικού και σε λεωφορεία, αλλά και η πυρπόληση κι αυτών ακόμη των λεωφορείων και τρόλεϊ τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο με ζημιές εκατομμυρίων ευρώ που καλείται να πληρώσει εντέλει ο βαρύτατα φορολογούμενος πολίτης.

Το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εμφανίζεται παντελώς ανίκανο να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την ανώμαλη και άκρως επικίνδυνη για τη δημοκρατία μας κατάσταση. Ως εκ τούτου, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών καθημερινά υποχωρεί και επιβεβλημένη προβάλει η ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων. Ένα απ’ αυτά είναι και η ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που οι ιδεοληπτικές εμμονές στελεχών της κυβέρνησης οδήγησαν στην ανεύθυνη κατάργησή της.

Θυμίζουμε ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ, που συγκροτήθηκε το 2009, ήταν ακριβώς η απάντηση της Ελληνικής Αστυνομίας στην έξαρση μιας σειράς καταδρομικών επιθέσεων από κουκουλοφόρους σε τράπεζες, καταστήματα και αστυνομικά τμήματα. Η δραστηριότητα της ομάδας καταγράφηκε στη συνείδηση των πολιτών ως ιδιαιτέρως αποτελεσματική. Η επιτυχία της ήταν τέτοια που συγκέντρωσε τη μήνιν όλων όσων ήθελαν να καταστρέφουν χωρίς φόβο.

Αντί, όμως, η ομάδα ΔΕΛΤΑ να ενισχυθεί για να επιτελέσει πληρέστερα το έργο της, η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου έπραξε το ακριβώς αντίθετο, διαλύοντας την μονάδα, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες και με σαθρές δικαιολογίες.

Στη συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο, ακολούθησε δραματική έξαρση των επεισοδίων με δεκάδες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και γραφεία πολιτικών κομμάτων -με τελευταία αυτή εναντίον των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ- καταδρομικές επιδρομές σε σταθμούς Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εφόδους περιθωριακών ομάδων σε διάφορες εγκαταστάσεις και οχήματα μαζικής μεταφοράς στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι και ένοπλη διαδήλωση στους δρόμους των Εξαρχείων.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.            Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας στη χώρα και ιδιαιτέρως των γνωστών - αγνώστων στην Αθήνα και δεδομένου ότι αποδεδειγμένα η κατάργηση της ομάδας ΔΕΛΤΑ ευνόησε αυτήν την έξαρση, προτίθεσθε να ανασυστήσετε την εν λόγω ομάδα κι αν ναι, με ποιο χρονοδιάγραμμα. Αν όχι, ποιοι είναι οι λόγοι της άρνησής σας;

2.            Υπάρχει σχέδιο αναχαίτισης της δράσης των ανεξέλεγκτων ομάδων που καταστρέφουν τη δημόσια περιουσία και κυρίως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα επικυρωτικά μηχανήματα; Αν ναι, ποιο είναι αυτό;

Οι ερωτώντες βουλευτές:

Μάξιμος Χαρακόπουλος

Μάκης Βορίδης

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Γιώργος Γεωργαντάς

Κώστας Γκιουλέκας

Κώστας Καραγκούνης

Δημήτρης Κυριαζίδης

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Κώστας Τζαβάρας

Ιάσονας Φωτήλας

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις