Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Κώστας Πελετίδης στο thebest.gr μετά την αθώωσή του: Βρίσκονται σε λάθος χώρο τα λαϊκά στρώματα που ψηφίζουν Χρυσή Αυγή

Κώστας Πελετίδης στο thebest.gr μετά την...
Βγενόπουλος Φάνης

Τι λέει μετά την αθώωσή του

ΚΚΕ: Ο Πελετίδης αποτελεί παράδειγμα για όλους τους δημάρχους

Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μετά τη ομόφωνη αθώωσή του από το Δικαστήριο για τη μήνυση της Χρυσής Αυγής, μιλά στο thebest.gr, για τη στάση του πολιτικού κόσμου και των φορέων της Πάτρας απέναντι στο φαινόμενο της Χρυσής Αυγής. Σχολιάζει την πανελλήνια συμπαράσταση προς το πρόσωπό του και απευθύνει μήνυμα προς τους ψηφοφόρους και ιδιαίτερα τους νέους, της οργάνωσης.

AΘΩΟΣ παμψηφεί ο Δήμαρχος Πατρέων,Κώστας Πελετίδης στη δίκη με την Χρυσή Αυγή-ΒΙΝΤΕΟ μετά τη δικαίωση-ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ


ΕΡ.: Πως σχολιάζεται την συσπείρωση ευρύτερων της Πάτρας στην δίκη σας με τη Χρυσή Αυγή;

ΑΠ.: Είναι ένα μεγάλο γεγονός ότι το σύνολο της Πάτρας, επ’ αφορμής της δίκης, εξέφρασε τα αισθήματά του και ένωσε διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις. Μην ξεχνούμε ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουμε δέκα παρατάξεις, που απηχούν διαφορετικές πολιτικές απόψεις, συμφωνήσαμε όλοι. Έχουμε μεταξύ μας πολλές διαφορές, άλλα όλοι συμφωνούμε ότι δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε την ιστορία του τόπου μας. Συμφωνούμε ότι δεν μπορεί σήμερα, να εκτρέφεται δηλητήριο, ότι δεν μπορεί να επανέρχονται ναζιστικές δυνάμεις, που θέλουν να ξαναφέρουν Καλάβρυτα, Δίστομο, Μπλόκο των Προσφυγικών και το ρατσιστικό δηλητήριο. Αυτό παίζει θετικό ρόλο στην πόλη μας.

ΕΡ.: Το σχόλιό σας για την πανελλαδική ανταπόκριση που είχε η δίκη σας;

ΑΠ.: Είναι θετικότατο γεγονός ότι υπάρχουν εκατοντάδες φορείς από όλη την Ελλάδα, όπως και η πλειοψηφία των Δήμων που πρόλαβε να συνεδριάσει και πήρε αποφάσεις, απέναντι στο φασισμό και στο ναζισμό υπάρχουν δυνάμεις που έχουν καταλάβει τι γίνεται και στήνονται απέναντί τους για να μην έχουμε τις εξελίξεις, που έχει ζήσει η ανθρωπότητα σε αντίστοιχες ιστορικές περιόδους.

ΕΡ.:  Σε αυτούς που έχουν ψηφίσει Χρυσή Αυγή, ποιό μήνυμα έχετε;

ΑΠ.: Βρίσκονται σε λάθος χώρο.

Υπάρχει ένα μέρος του λαού, σε αυτό το πολιτικό περιβάλλον που βρισκόμαστε, που είναι άπειρο πολιτικά. Δεν τους έχει γνωρίσει. Αυτό το τμήμα του λαού βρίσκεται σε δύσκολη θέση, όπως και τα μεγαλύτερα τμήματα  του Ελληνικού λαού. Νοιώθουν την οικονομική πίεση, εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται. Πάρα πολλοί βρίσκουν διέξοδο στη Χρυσή Αυγή, θεωρώντας ότι είναι αντισυστημική, ενώ η είναι το πλέον συστημικό κόμμα. Είναι αυτοί που προσκυνούν  το κεφάλαιο, διαγράφοντας με την έννοια της βίας τους αντιπάλους του κεφαλαίου, όπως είναι οι συνδικαλιστές και τους κομμουνιστές, αυτούς που αγωνίζονται.

Θα πρέπει και μέσα από αυτό το κίνημα, να βρεθούμε δίπλα στον κόσμο και ιδιαίτερα στα νέα παιδιά, τα οποία βλέποντας την απογοήτευση που υπάρχει και είναι αλήθεια ότι υπάρχει, αφού τα αστικά κοινοβουλευτικά κόμματα δεν δίνουν διέξοδο στα λαϊκά στρώματα. Αλλά να ξέρουν ότι πηγαίνουν σε ένα κόμμα που είναι το αποκούμπι αυτού του συστήματος.

Τους είδαν ποτέ να σταθούν απέναντι στους εφοπλιστές;  Οι εφοπλιστές δεν έχουν πληρώματα στα καράβια τους από άλλες εθνότητες, ενώ αυτοί (σ.σ. η Χρυσή Αυγή), φωνάζουν – υποτίθεται – υπέρ των Ελλήνων εργαζομένων;

Γιατί ασκούν βία στα λαϊκά στρώματα και στους μετανάστες;

Δεν θα τους δουν πουθενά, διότι αυτούς, το κεφάλαιο, υποστηρίζουν.

Όπως έγινε και στο παρελθόν, που οι μεγάλες εταιρείες σε κράτη όπως της Γερμανίας αύξαναν τα κέρδη τους, αφού δεν είχαν αντίπαλο, διότι ο ναζισμός είχε φροντίσει να τους στείλουν στις φυλακές και στις εξορίες, αλλά και για εκτέλεση.

Αυτά πιθανόν να μην είναι γνωστά, κυρίως στα νέα παιδιά, και πιθανόν ευκαιριακά να έχουν ψηφήσει τη Χρυσή Αυγή. Σιγά – σιγά θα καταλάβουν ότι βρίσκονται σε λάθος περιβάλλον.

ΕΡ.: Η επόμενη ημέρα;

ΑΠ.: Εμείς κινούμαστε στην ίδια κατεύθυνση να υπηρετούμε τα συμφέροντα του Πατραϊκού Λαού, βάσει των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου και της δημοτικής Αρχής.

Διαβάστε επίσης:

AΘΩΟΣ παμψηφεί ο Δήμαρχος Πατρέων,Κώστας Πελετίδης στη δίκη με την Χρυσή Αυγή-ΒΙΝΤΕΟ μετά τη δικαίωση-ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Ποιοι βρέθηκαν στο πλευρό του Πελετίδη μέσα και έξω από τα Δικαστήρια - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΚΕ: Ο Πελετίδης αποτελεί παράδειγμα για όλους τους δημάρχους

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις