Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Συναντήσαμε τη βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού στο Συνεργείο, την φωτογραφίσαμε και μας μίλησε για όλα

Συναντήσαμε τη βασίλισσα του Πατρινού Κα...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

"Είναι κρίμα να ασχολούμαστε με ασήμαντα κουτσομπολιά και να χάνουμε την ουσία αυτών των ημερών"

Την Βασίλισσα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού συνάντησε το thebest.gr το πρωί της Πέμπτης. To ραντεβού είχε δοθεί στο καρναβαλικό εργαστήριο με την Άντρια Παναγιωτοπούλου να φτάνει στην ώρα της λαμπερή, ευγενική και προσιτή.

Λίγο πριν ανέβει και επίσημα στο άρμα της  μίλησε για το καρναβάλι έτσι όπως το ζούσε μέχρι σήμερα, για την εμπειρία που είχε φέτος, για τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγω για απειλές και διαμάχες για το στέμμα αλλά και για πολλά ακόμα.

 

Ποια ήταν η σχέση σας με το καρναβάλι μέχρι σήμερα;

Από μωρό με πήγαιναν οι γονείς μου να παρακολουθώ τις παρελάσεις του Πατρινού Καρναβαλιού. Όταν μεγάλωσα λίγο συμμετείχα στο καρναβάλι των μικρών και από την ώρα που μπήκα στην εφηβεία δεν έχασα ούτε μια χρονιά τη χαρά να συμμετέχω στις παρελάσεις των μεγάλων μέχρι και σήμερα.

Η αγάπη μου όμως για το καρναβάλι μας δεν περιορίστηκε εκεί! Εκτός από τις παρελάσεις, έχω συμμετάσχει όλα αυτά τα χρόνια και σε πολλά χορευτικά δρώμενα που πραγματοποιούνται κατά την καρναβαλική περίοδο (π.χ  στην τελετή Έναρξης, στις εκδηλώσεις  της Τσικνοπέμπτης, στα σόου «Οι σχολές χορού παρουσιάζουν» στην πλατεία Γεωργίου, στις μαζορέτες του Δήμου, στην Καρναβαλούπολη κ.ά)

Πώς πήρατε την απόφαση να διεκδικήσετε τη θέση της βασίλισσας του Πατρινού καρναβαλιού;

Θεώρησα πως η  θέση της Βασίλισσας θα ήταν το αποκορύφωμα της σχέσης μου με το καρναβάλι έως σήμερα. Ήθελα να έχω την ευκαιρία να σκορπίσω  χαρά και θετική αύρα σε όλο τον κόσμο, καθώς και να προωθήσω  όσο μπορώ την ομορφιά, την ποιότητα και το υπέροχο καρναβαλικό κλίμα της Πάτρας.

Τι πιστεύετε ότι σας έκανε να ξεχωρίσετε από τις υπόλοιπες υποψήφιες;

Αυτή την απάντηση μόνο η καρναβαλική επιτροπή τη γνωρίζει. Παρ’ όλ’ αυτά,  πιστεύω πως σημαντικός παράγοντας ως προς την επιλογή μου υπήρξε η ενασχόλησή μου με το καρναβάλι , η καταγωγή μου, η άνεσή μου στην κίνηση, η επικοινωνία μου με τον κόσμο και πάνω από όλα η διάθεσή μου να προσφέρω σε αυτό το θεσμό.

Ποια ήταν η πρώτη σκέψη που κάνατε όταν μάθατε ότι την κερδίσατε;

Σκέφτηκα κάποια πράγματα που με έκαναν να νιώσω ιδιαίτερη συγκίνηση, τιμή και χαρά. Συγκίνηση, γιατί αξιόλογοι άνθρωποι είδαν κάποια πράγματα σε εμένα, με ξεχώρισαν και με εμπιστεύτηκαν. Τιμή, καθώς είμαι η πρέσβειρα ενός  θεσμού που μετρά ιστορία σχεδόν 180 ετών. Και φυσικά χαρά, διότι θα ζήσω τον παλμό του καρναβαλιού πάνω σε ένα πανέμορφο άρμα. Είναι από τις εμπειρίες που τις ζεις μια φορά στη ζωή!

Κάποια  δημοσιεύματα  έκαναν λόγο για απειλές και ίντριγκες για το στέμμα της βασίλισσας του Πατρινού Καρναβαλιού … «Έφτασε» κάτι σε εσάς; Πώς το σχολιάζετε;

Έφτασαν όλα αυτά δυστυχώς και στα δικά μου αυτιά. Και λέω «δυστυχώς», καθώς οι κόντρες και οι ίντριγκες ουδεμία σχέση έχουν με όμορφο κλίμα του Πατρινού Καρναβαλιού. Δε γνωρίζω αν ισχύουν όλα αυτά (εμένα προσωπικά δε με ενόχλησε ποτέ κανείς, ούτε αναφέρθηκαν ποτέ στο όνομά μου), όμως είναι κρίμα να ασχολούμαστε με ασήμαντα κουτσομπολιά και να χάνουμε την ουσία αυτών των ημερών.

Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως η παιδεία του καθενός φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ανθρώπους γύρω του και τις καταστάσεις. Θεωρώ λοιπόν πως καλό θα ήταν όλοι μας να επικεντρωνόμαστε στην  ποιότητα, τη χαρά και την αγάπη. Άλλωστε, αυτό δεν αποτελεί αρχή μόνο για το καρναβάλι, αλλά πρέπει να είναι γνώμονας και για τη ζωή μας γενικότερα…

Υπάρχει κάτι  που είδατε από την θέση της βασίλισσας του καρναβαλιού και που δεν θα μπορούσατε να διακρίνετε ως  απλή καρναβαλίστρια;

Αυτό που διέκρινα λόγω της θέσης μου είναι πόσος κόπος και προσπάθεια κρύβονται πίσω από αυτό το υπέρλαμπρο θέαμα που το κάνουν βέβαια και να ξεχωρίζει. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κυριολεκτικά δουλεύουν μέρα νύχτα για την παραμικρή λεπτομέρεια  όχι μόνο των παρελάσεων, αλλά και όλης της καρναβαλικής περιόδου.

Ποια ήταν η πιο όμορφη στιγμή που ζήσατε αυτή την καρναβαλική περίοδο;

Η πιο όμορφη και συγκινητική στιγμή με διαφορά ήταν ο αποκριάτικος χορός του Δημάρχου,  αφιερωμένος στα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΚΟΜΑΙΘΩ» του Δήμου και ΚΔΑΠ ΜΕΑ «Άμπετ Χασμάν». Είχα την τύχη να χορέψω, να επικοινωνήσω και να αγκαλιαστώ με όλα αυτά τα υπέροχα αγγελούδια και το συναίσθημα ήταν απερίγραπτο βλέποντας τόση χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Ο Δήμαρχος της Πάτρας και πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ, κύριος Κώστας Πελετίδης,  κι εγώ, δώσαμε αλλά και πήραμε ένα σπουδαίο μάθημα ζωής, χάρις στο μεγαλείο ψυχής αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.

Υπάρχει κάτι που σας δυσκόλεψε;

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να με δυσκόλεψε μέχρι στιγμής.

Θα αλλάζατε κάτι στο Πατρινό καρναβάλι;

Μακάρι να είχα ένα μαγικό ραβδί ώστε να προστάτευα τους συμμετέχοντες από κάθε είδους κραιπάλη, που όχι μόνο καταστρέφει την εικόνα του καρναβαλιού, αλλά μπορεί να αποβεί μοιραία για τους ίδιους, καθώς και για τους υπόλοιπους. Γι’ αυτό το λόγο συμβουλεύω να έχουμε σύνεση και μέτρο στη διασκέδασή μας και να προσέχουμε πολύ αυτές τις μέρες.

Λίγα λόγια για το κουστούμι σας…

Θα είναι μια πανέμορφη στολή  μέλισσας με εντυπωσιακά μοντέρνες πινελιές. Με άλλα λόγια, μην περιμένετε να δείτε μια μέλισσα με την κλασική έννοια (όπως φτερά, κεντρί κλπ) , αλλά μια πιο ασυνήθιστη εκδοχή της. Σίγουρα θα είναι αέρινη, σε γήινα χρώματα σαν το άρμα μου και θα αποπνέει καλλιτεχνική ποιότητα και φρεσκάδα άνοιξης.

Ποια θα είναι η τελευταία σκέψη σας πριν ανεβείτε στο άρμα σας;

Απλά…ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΩ! Με μεγαλοπρέπεια και αξιοπρέπεια!

Ένα μήνυμα για τους Πατρινούς και για όσους βρεθούν στην πόλη μας…

Αφήστε πίσω τα προβλήματα και γεμίστε με χρώμα την ψυχή σας! Η κρίση ας περιοριστεί στην τσέπη και όχι στα συναισθήματά μας!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019