Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Σε κλίμα... αντι-Τραμπ στρώνεται το κόκκινο χαλί της 89ης απονομής των Όσκαρ

Σε κλίμα... αντι-Τραμπ στρώνεται το κόκκ...

Κάποια πάρτι δεν θα γίνουν ή θα έχουν καθαρά φιλανθρωπικό χαρακτήρα

Το Χόλιγουντ βρίσκεται επί ποδός καθώς την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 θα απονεμηθούν τα βραβεία Όσκαρ και το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι αρκετά εναντίον του νέου Αμερικανού Προέδρου Τραμπ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, την ώρα που οι λεπτομέρειες του οσκαρικού μενού, μεταξύ των οποίων και το λουκάνικο αστακού, εξάπτουν την περιέργεια για ότι πρόκειται να απολαύσουν οι 1.500 καλεσμένοι στο παραδοσιακό Governors Ball («Χορός του Κυβερνήτη») μετά την απονομή, κοντά 50 πάρτι σε ένα διάστημα 5 ημερών, μέχρι και την Κυριακή 26/2 το βράδυ μετά την 89η τελετή απονομής των Όσκαρ, διαμηνύουν πως όλα κυλούν κατά το συνηθισμένο στον κόσμο των celebrities.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όμως. Ο εντυπωσιακός όγκος των προ-οσκαρικών και μετά-οσκαρικών δεξιώσεων μπορεί να πραγματοποιείται αυτή την περίοδο κατά γράμμα, όμως το πολιτικό σκηνικό κατέχει κεντρικό ρόλο όπως επισημαίνει σε άρθρο του στο Hollywood Reporter, ο Τζον Ιρβινγκ, παροτρύνοντας τους βραβευμένους της Οσκαρικής βραδιάς να υψώσουν ελεύθερα πολιτικό λόγο από σκηνής (ακόμα και υπέρ Τραμπ).

Η πλειοψηφικά αντίθετη στον Τραμπ χολιγουντιανή ελίτ έχει υψώσει φωνή έως σήμερα σε κάθε σημαντική απονομή βραβείων. Θα είναι απίθανο αν δεν πράξει αναλόγως και στην απονομή των Όσκαρ. Ήδη το πρακτορείο United Talents Agency αποφάσισε φέτος να ματαιώσει το ετήσιο πάρτι του αντικαθιστώντας το με μια συνάθροιση διαμαρτυρίας υπέρ των προσφύγων καθώς και με δωρεά 250.000 δολαρίων στην ACLU, την Ένωση Αμερικανικών Πολιτικών Ελευθεριών, όπως και στη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης.

Παρομοίως το «Vanity Fair» με τη φίρμα Barneys New York οργανώνουν δείπνο με το φαβορί «La La Land» με έσοδα αποκλειστικά για την ACLU ενώ το ετήσιο οικολογικό γκαλά του Global Green στηρίζει τους Ινδιάνους Σιού που αντιτίθενται στη διέλευση αγωγού πετρελαίου από την ιερή γι' αυτούς, περιοχή Στάντινγκ Ροκ.

Σε αυτό το ιδιαίτερα φορτισμένο τοπίο καλλιτεχνικής αντίδρασης, το Χόλιγουντ συνεχίζει να επενδύει στα κόκκινα χαλιά και στις πολυτελείς δεξιώσεις. Ποιος δεν θα ήθελε να βρεθεί σήμερα στο 14ο Ετήσιο Global Green μαζί με τον Ορλάντο Μπλουμ και συνολικά 300 προσκεκλημένους ή στο κοκτέιλ του «Vanity Fair» και της Lancome στο Chateau Marmont, μαζί με τις Έμα Στόουν, Νάταλι Πόρτμαν, Εϊμι Ανταμς και Ντακότα Τζόνσον;

Για τις 23/2 είναι προγραμματισμένο το πάρτι της εταιρείας διανομής A24 εις υγείαν των ταινιών της, «Αστακός» (το φιλμ του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφιο για το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου), «Moonlight» και «20th century women» ενώ μεταξύ των πιο περιζήτητων προσκλήσεων είναι εκείνη για το πάρτι του πρακτορείου CAA με την αφρόκρεμα του Χόλιγουντ, από Μέριλ Στριπ έως Νικόλ Κίντμαν.

Αναμενόμενος πόλος έλξης το Οσκαρικό πάρτι του Ιδρύματος Έλτον Τζον που γιορτάζει 25 χρόνια εκδηλώσεων και περισσότερα από 56 εκατ. δολάρια στη διάρκεια αυτών για την ενίσχυση του στόχου του στον αγώνα κατά του AIDS.

*Τέλος με ανοιχτή επιστολή προς τον Αμερικανό Πρόεδρο, 65 συγγραφείς και καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Ορχάν Παμούκ, Φίλιπ Ροθ, Μάργκαρετ Ατγουντ, Τζέφρι Ευγενίδης καθώς και ο Άγγλος ηθοποιός Πάτρικ Στιούαρτ, ζητούν την κατάργηση του προεδρικού διατάγματος για την απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ μουσουλμάνων πολιτών καθώς και την αποφυγή λήψης εναλλακτικών μέτρων που «βλάπτουν την ελευθερία της διακίνησης και της παγκόσμιας ανταλλαγής τεχνών και ιδεών».

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight