Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Οι Στρατηγοί περιμένουν τον Κινέζο!Θέλει ν΄αγοράσει την πλατεία Όλγας και να φυτέψει μυρωδικά!

Οι Στρατηγοί περιμένουν τον Κινέζο!Θέλει...

Μπήκαμε στο στρατηγείο των Στρατηγών του Πατρινού Καρναβαλιού - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το Στρατηγείο τους είναι στην οδό Μπουμπουλίνας!Αυτές τις ημέρες τα σχέδια είναι στην τελική φάση υλοποίησης και η επίθεση ξεκινά! Οι Στρατηγοί  του Πατρινού Καρναβαλιού φυλάνε Θερμοπύλες. Τις Θερμοπύλες των ιδιαίτερων αυθεντικών χαρακτηριστικών του Πατρινού Καρναβαλιού, με την μακραίωνη ιστορία.

Από μια παρέα ξεκίνησε το γκρουπ 1, του Τάκη Πανούτσου, από το οποίο «γεννήθηκαν» οι Στρατηγοί.Κάθε χρόνο, από το 2005, το μεσημέρι του Σαββάτου βγαίνουν στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, και κάνουν την δική τους παρέλαση.

Φέτο ,το Σάββατο το μεσημέρι θα υποδεχτούν στο ξενοδοχείο Αστήρ έναν μεγιστάνα! Έναν επιχειρηματία από την Κίνα, που θέλει να ρίξει πολύ χρήμα στην πόλη και να αγοράσει σχεδόν τη μισή!

 

της Ελευθερίας Μακρυγένη

Ο Τάκης Πανούτσος είναι 40 και πλέον χρόνια καρναβαλιστής και ο παλαιότερος των Στρατηγών. "Φέτος παρουσιάζουμε τη δουλειά μας και σε ένα λεύκωμα που έχει την ιστορία του πληρώματος 1 και των Στρατηγών. Οι Στρατηγοί ξεκίνησαν να βγαίνουν το μεσημέρι του Σαββάτου στο κέντρο της πόλης επειδή σκεφτήκαμε ότι δεν υπάρχει κάτι εκείνη την ώρα να κάνει ντόρο και να διασκεδάσουμε. Γι αυτό και ανεβήκαμε στο τζιπ που έχω από παλιά και ντυθήκαμε πρέσβεις και κάναμε βόλτα. Αυτό άρεσε πολύ στον κόσμο. Όλοι μας χαιρετούσαν και σιγά σιγά η ομάδα μεγάλωσε. Πέρασαν τα πρώτα πέντε χρόνια και τώρα έχουμε φτάσει τα πενήντα άτομα, ενώ ξεκίνησε από δύο – τρία. Κάθε χρόνο μπαίνουνε καινούργιοι και βγαίνουνε παλιοί και συνεχίζουμε.Φέτος περιμένουμε τον κινέζο επενδυτή που τον φέρνουμε μετά την αποτυχία του Άραβα που ήρθε πέρυσι" λέει στο thebest.gr.

Το τζιπ με το οποίο παρελαύνουν οι Στρατηγοί είναι μοντέλο του 1938, ιστορικό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, όπως αυθεντικές είναι και οι στολές που φορούν οι Στρατηγοί, προσαρμόζοντάς τες πάντα στο πνεύμα του Καρναβαλιού, συνοδεία του μουσικού άρματος του Δήμου και των σοκολατοριχτών.

Τάκης Πανούτσος

Τάκης Πανούτσος

Τάκης Πανούτσος

Ο Τάκης Βασιλακόπουλος είναι γνωστός ως «captain» μιας και ήταν καπετάνιος. Από παλιά βρισκόταν δίπλα στον Τάκη Πανούτσο και βοηθούσε στις κατασκευές του πληρώματος 1. «Ακολουθούμε το παλιό Πατρινό Καρναβάλι, που είναι αυθόρμητο, με τις λεγόμενες μπούλες, όπως θυμούνται οι παλιότεροι και ελπίζουμε να το συνεχίσουμε για να προσφέρουμε κέφι στην Πάτρα και συνέχεια στο Πατρινό Καρναβάλι».

Τάκης Βασιλακόπουλος

Τάκης Βασιλακόπουλος

Τάκης Βασιλακόπουλος

Άλλωστε αυτή  παρέλαση με το αυτοκίνητο φέρνει στο νου κάτι από παλιότερα καρναβάλια. Με αυτοκίνητα άλλωστε οι καρναβαλιστές κυνήγησαν τους πρώτους κρυμμένους θησαυρούς. Ο Τάκης Βασιλακόπουλος συμμετείχε στο πρώτο παιχνίδι με τον Νίκο Μαστοράκη, το 1966.Τότε ήταν μαθητής.

«Τα αυτοκίνητα  τότε ήταν αποκριάτικα διακοσμημένα και αυτό συνεχίζουμε. Μόνο που τώρα μιας και είμαστε περισσότεροι σέρνουμε και μια σκάλα από πίσω».

Ο Χρήστος Γάτσης επιμελείται περισσότερο τα καλλιτεχνικά και τα στολίσματα και είναι βετεράνος αεροπόρος, (με τη στενή καρναβαλική έννοια του όρου). Τα κατορθώματά του είναι πολλά.

«Έχω πολεμήσει στον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, έχω προσγειωθεί στο Σανταμέρι, στην Χαλανδρίτσα και έχω βομβαρδίσει την Αχαγιά! Προσπαθούμε να χαρίζουμε χαρά στους Πατρινούς».

Και ως γνήσιος αεροπόρος αν και καρναβαλιστής, η στολή του είναι αυθεντική. Όπως και οι άλλες στολές, που είναι συλλεκτικά κομμάτια και ανήκαν σε παλιούς Πατρινούς που υπηρέτησαν σε διάφορες τάξεις του στρατού. Η δική του ανήκει σε Πατρινό αεροπόρο.

Χρήστος Γάτσης

Χρήστος Γάτσης

Χρήστος Γάτσης

Οι Στρατηγοί χαράσσουν την στρατηγική τους και καταστρώνουν τα σχέδιά τους όλο τον χρόνο και όταν τελειώνει η περίοδος της Αποκριάς , αμέσως οι χάρτες ξαναβγαίνουν και ο σχεδιασμός της επόμενης καρναβαλικής απόβασης ξεκινά.

Ο Τάκης Φουντάς έχει στολή ενός Πατρινού πυροσβέστη, του Τάκη Σκόνδρα, της δεκαετίας του 50, την οποία έχει διαμορφώσει κατάλληλα. «Προσπαθούμε να είμαστε αυθεντικοί και θέλουμε κι άλλοι να ακολουθήσουν αυτόν τον δρόμο γιατί βλέπουμε ότι το «πλαστικό» έχει μπει στο Πατρινό Καρναβάλι. Το Καρναβάλι έχει κερδίσει κόσμο αριθμητικά, αλλά ο κόσμος αυτός δεν διασκεδάζει. Τα παίρνουν  τα παιδιά τα βάζουν στη σειρά,  πολλές φορές πίσω και από ένα μπουκάλι μαυροδάφνη και τρέχουν σε έναν δρόμο. Αυτό δεν είναι καρναβάλι, αυτό δεν είναι διασκέδαση. Καλό θα ήταν τα παιδιά να είναι πιο κοντά στο καρναβάλι και στα αυθεντικά στοιχεία του".

Τάκης Φουντάς

Τάκης Φουντάς

Τάκης Φουντάς

Ο Θανάσης Κούστας είναι ένας εκ των Στρατηγών και φυσικά λάτρης του Καρναβαλιού. «Το Πατρινό Καρναβάλι είναι ανατροπή κι αυτή είναι η διαφορά του από τα υπόλοιπα Καρναβαλιού. Κάθε τελευταίο Σάββατο κάνουμε μια ευχάριστη ανατροπή στους δρόμους της πόλης και κάθε χρονιά με κάτι διαφορετικά. Πέρυσι ο Άραβας επενδυτής δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες μας , γι αυτό φέτος καλέσαμε έναν Κινέζο επιχειρηματία. Θα τον πάρουμε με την ακολουθία του από το ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ και θα τον ξεναγήσουμε στην πόλη. Φέρνει πολλά χρήματα μαζί του. Δολάρια. Θέλει να αγοράσει δύο κεντρικές πλατείες. Στην πλατεία Όλγας θέλει να φυτέψει μυρωδικά και χορταρικά, θέλει ν΄αγοράσει τον κυματοθραύστη και να περάσει από εκεί το τρένο, καθώς και τη μισή Ρήγα Φεραίου», αποκαλύπτει στο thebest.gr.

Θανάσης Κούστας

Θανάσης Κούστας

Θανάσης Κούστας

Τα δολάρια του Κινέζου

Τα δολάρια του Κινέζου

Τα δολάρια του Κινέζου

Οι Στρατηγοί θα παραλάβουν τον μεγαλοεπιχειρηματία από το ξενοδοχείο γύρω στη 1.15. Θα διέλθουν από την Αγίου Ανδρέου, συνοδεία του μουσικού άρματος του Δήμου και των σοκολατοριχτών, την Αράτου, την Μαιζώνος, την Ερμού, την Κανακάρη, τη Γούναρη, την Κορίνθου, την Κολοκοτρώνη, ξανά την Μαιζώνος και θα γίνει στάση στην πλατεία Γεωργίου.

Η συνέχεια θα δοθεί με τα πόδια στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight