Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

TO "SUNTAN" ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΝΗ ΕΛΛΗ ΤΡΙΓΓΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΜ 2016 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΡΙΤΙΚΩΝ

TO "SUNTAN" ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΝΗ ΕΛΛ...

Πρώτευσε το... τσουρούφλιασμα στην Αντίπαρο

Δύο ταινίες που προβλήθηκαν και στην Πάτρα και κέρδισαν την προτίμηση τόσο των κριτικών όσο και του σινεφίλ κοινού, το «Tόνι Έρντμαν» της Μάρεν Αντε από τη Γερμανία και το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου όπου πρωταγωνιστούν ο Μάκης Παπαδημητρίου και η νεαρή Πατρινή ηθοποιός Έλλη Τρίγγου, αναδείχθηκαν ως οι καλύτερες της περασμένης χρονιάς 2016 σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Ελλήνων Κριτικών Κινηματογράφου κατά την ετήσια ψηφοφορία τους.

Να θυμίσουμε ότι το αστείο και συνάμα δραματικό «Toni Erdmann» προβλήθηκε στην Πάτρα για μία εβδομάδα τον περασμένο Νοέμβριο στην 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και τώρα η ταινία διεκδικεί με αξιώσεις το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας με κύριο αντίπαλο τον «Εμποράκο» του Φαραντί από το Ιράν. Η απονομή των Όσκαρ είναι αυτή την Κυριακή 26/2.

Το δε «Suntan» που γυρίστηκε στην Αντίπαρο και πρωτοπροβλήθηκε και ενθουσίασε πριν 1 χρόνο στο Φεστιβάλ του Ρότερνταμ, παίχθηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Πάτρα στα Στερ/Odeon στη Βέσο Μάρε και άρεσε πολύ.

Το «Toni Erdmann» κρίθηκε ως η καλύτερη ξένη ταινία 2016 ενώ το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου κέρδισε τους Έλληνες κριτικούς που το ανέδειξαν στη ψηφοφορία τους ως την καλύτερη ελληνική ταινία του 2016.

«Μία ταινία όψιμης ενηλικίωσης “λουσμένη” στο παραισθητικό φως του αιγαιοπελαγίτικου ήλιου που λιώνει όλους τους φραγμούς»,  αναφέρουν στην ανακοίνωση τους για το Suntan τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου.

To Toni Erdmann είναι μία γερμανοαυστριακή κωμική-δραματική ταινία του 2016, σε σενάριο, σκηνοθεσία και συμπαραγωγή της 40χρονης Μάρεν Άντε.

Πρωταγωνιστούν οι Πέτερ Σίμοντσεκ και Σάντρα Χούλερ.

Η ταινία εκτός της υποψηφιότητάς της για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, ήταν υποψήφια και για το Βραβείο BAFTA Καλύτερης Μη Αγγλόφωνης Ταινίας και για το βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξένης ταινίας.

To «Suntan» σε σκηνοθεσία Αργύρη Παπαδημητρόπουλου εχει για κεντρικό ήρωα τον Κωστή, έναν μοναχικό 40άρη που αναλαμβάνει χρέη αγροτικού γιατρού στην Αντίπαρο. Έπειτα από έναν ανιαρό χειμώνα, η ρουτίνα του θα αλλάξει δραματικά όταν θα γνωριστεί με μια ομάδα νεαρών που κάνει τις καλοκαιρινές της διακοπές στο νησί και ερωτευτεί την όμορφη Άννα (στο ρόλο η Έλλη Τρίγγου που τον περασμένο Ιούνιο αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου).

Με τους: Μάκη Παπαδημητρίου, Μαρία Καλλιμάνη, Έλλη Τρίγγου, Γιάννη Τσορτέκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture