Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Π. Σκούτας: Στο Eurogroup υπήρξε πολιτική συμφωνία, ότι δεν θα έχουμε ούτε ένα ευρώ νέα λιτότητα

Π. Σκούτας: Στο Eurogroup υπήρξε πολιτικ...

Δήλωση του Διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Ν. Παππά

Σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την συμφωνία που υπήρξε στο Eurogroup της Δευτέρας ο Αχαιός Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Υπουργού Νίκου Παππά, Παναγιώτης Σκούτας, επισημαίνει τα εξής: "Χθες στο Eurogroup  υπήρξε πολιτική συμφωνία, ότι δεν θα έχουμε ούτε ένα ευρώ νέα λιτότητα.

Δεν  θα υπάρξει προληπτική νομοθέτηση. Τα αποτελέσματα του προγράμματος  υπέρ απέδωσαν, κάτι που το αναγνώρισαν οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Συμφωνήθηκε να νομοθετηθούν μεταρρυθμίσεις που θα ισχύουν μετά το 2018 με  Μηδέν δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν πάρα όσων  ελέγοντο  νέα μέτρα 2% του ΑΕΠ στο ήδη πρόγραμμα και μέτρα μετά το  2018.

Τα τεχνικά κλιμάκια που θα έρθουν,  έχουν υποχρέωση μαζί  με την ελληνική πλευρά να  διαμορφώσουν  μεταρρυθμίσεις που θα συμφωνούν  στο πλαίσιο της πολιτικής απόφασης .

Οι όποιες μεταρρυθμίσεις που θα νομοθετηθούν  και θα έχουν δημοσιονομική  επιβάρυνση θα εξισωθούν ταυτόχρονα με μέτρα ελάφρυνσης. Τα μέτρα ελάφρυνσης (αντίμετρα) δεν θα εξαρτώνται από τα πρωτογενή πλεονάσματα  .

Παράλληλα το διάστημα αυτό θα  τρέξει και η διαπραγμάτευση για το ύψος των πλεονασμάτων και το χρέος για μετά το 2018.

Επιδιώκουμε να κλείσει το πακέτο συμφωνίας εντός  διμήνου. Με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης  η ΕΚΤ θα προχωρήσει στο QE και πιστεύουμε με αυτήν την εξέλιξη  ότι  θα μας δοθεί η δυνατότητα να βγούμε στις αγορές το 2018.

Τέλος συμφωνήθηκε  ότι θα πάρουμε από την παγκόσμια τράπεζα  3δις για ανάπτυξη για 100 χιλ. νέες θέσεις εργασίας ποσό που δεν θα συνυπολογίζεται στα δημοσιονομικά αποτελέσματα .

Η ΝΔ όλο το προηγούμενο  διάστημα έκανε ότι περνούσε από το χέρι της προκειμένου να μην κλείσει η αξιολόγηση και να πάμε σε εκλογές, ενώ  ταυτόχρονα μας προέτρεπε να κλείσουμε την αξιολόγηση με όσα μας ζητούσαν  οι δανειστές, υιοθετώντας έτσι τις απαιτήσεις των σκληρότερων εκ των εταίρων μας

Περιμένουμε  τώρα  την νέα θέση της και ποιο θα είναι το μείγμα πολιτικής που προτείνει."

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις