Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Ιόνια Οδός: Νέα παράδοση τμήματος του αυτοκινητόδρομου σήμερα από τον Σπίρτζη-Στην κυκλοφορία το Καμπή-Πέρδικα

Ιόνια Οδός: Νέα παράδοση τμήματος του αυ...

Εγκαινιάζεται το μεσημέρι

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης θα επισκεφθεί την πόλη των Ιωαννίνων προκειμένου να εκπροσωπήσει την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017, τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα στον εορτασμό της επετείου απελευθέρωσης της πόλης των Ιωαννίνων. Την επόμενη ημέρα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα παραδώσει στην κυκλοφορία ένα ακόμη ολοκληρωμένο οδικό τμήμα της Ιόνιας Οδού.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017, στις 12 το μεσημέρι, ο κ. Σπίρτζης θα παραδώσει στην κυκλοφορία το αυτοτελές οδικό τμήμα Φιλιππιάδα (περιοχή Καμπής) – Πέρδικα του αυτοκινητοδρόμου Ιόνια Οδός.

Παράλληλα, θα επιθεωρήσει την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών ενόψει της τελικής παράδοσης του έργου τον επόμενο μήνα.

Η επίσκεψη στα έργα του αυτοκινητοδρόμου θα ξεκινήσει από την περιοχή της Πέρδικας (188ο χλμ), ενώ οι δηλώσεις του κ. Σπίρτζη για το έργο θα πραγματοποιηθούν στη γέφυρα Τσαγκαρόπουλου (166ο χλμ).

Η υφιστάμενη παράκαμψη Άρτας-Φιλιππιάδας είναι από το 129ο έως το 145ο χλμ. (16χλμ) μαζί με το τμήμα Καμπή – Πέρδικα που είναι από το 145ο έως το 182ο χλμ. (37χλμ) θα δημιουργήσουν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 53χλμ. Το τμήμα αυτό θα συντομεύσει την χρονοαπόσταση από/προς τα Ιωάννινα κατά περίπου 30 λεπτά, μικραίνοντας ακόμα περισσότερο τη διαδρομή.

Το τμήμα Καμπή-Πέρδικα έχει 4 ανισόπεδους κόμβους: 1.Ανισόπεδος Κόμβος Φιλιπιάδας, 2.Ανισόπεδος Κόμβος Γοργόμυλου, 3.Ημικόμβος Αμμοτόπου, 4.Ανισόπεδος Κόμβος Τερόβου. Διαθέτει 2 λωρίδες + ΛΕΑ Στο τμήμα θα λειτουργήσει ο σταθμός διοδίων Τερόβου, όχι όμως από την παράδοση που έρχεται αλλά από την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητόδρομου στα τέλη Μαρτίου.

*πηγή φωτογραφίας mypreveza.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις