Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων έκοψε μουσικά την πίτα της - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων έκοψε μουσικά...

Το περασμένο Σάββατο

Ο Σύλλογος «Φίλοι της Ορχήστρας  Νυκτών Εγχόρδων "Θανάσης Τσιπινάκης" του Δήμου Πατρέων» πραγματοποίησε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 , στις αίθουσες του  «ΠΑΡΚΟΥ της ΕΙΡΗΝΗΣ» (Πανεπιστήμιο Πατρών), την εκδήλωση της κοπής της πρώτης πρωτοχρονιάτικης  πίτας  του.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση του προγράμματος και των εκπροσώπων των φορέων που παρίσταντο στην εκδήλωση από την Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου κ. Γεωργία  Θεοδωροπούλου.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γεώργιος Ζεππάτος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, ευχήθηκε για τη νέα χρονιά και αναφέρθηκε με συντομία στην ανάγκη ίδρυσης του Συλλόγου και του έργου που πραγματοποίησε το Δ.Σ. στο βραχύ χρονικό διάστημα της ύπαρξής του.

Η ατμόσφαιρα ήταν ζεστή και φιλική και γέμισε ικανοποίηση και αισιοδοξία τους φίλους και τα μέλη της Ορχήστρας. Εκτός από τους πολλούς φίλους της Ορχήστρας, παρευρέθηκαν και  τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση εκπρόσωποι φορέων, που ευχήθηκαν καλή χρονιά και καλή επιτυχία στους σκοπούς του Συλλόγου, που είναι  να προβάλλει το έργο του αξέχαστου Ιδρυτή και Καλλιτεχνικού Διευθυντή Θανάση Τσιπινάκη  που "έφυγε" πρόωρα το 2012  και να στηρίζει επικουρικά ή συμπληρωματικά την Ορχήστρα , μιας και  την κύρια στήριξη έχει από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων , στον  οποίο  υπάγεται  οργανικά.

Παρόντες ήσαν:

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού κ. Βασίλης Θωμόπουλος,

Οι  παρακάτω αναφερόμενοι επικεφαλής ή εκπρόσωποι  Δημοτικών Παρατάξεων:

η  κ. Ουρανία  Μπίρμπα,

ο κ. Νίκος  Τζανάκος ,

ο κ. Βασίλης  Λοτσάρης,

εκ μέρους του Πανεπιστημίου Πατρών ο Συντονιστής Εκδηλώσεων και Δραστηριοτήτων του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων-Μηχανικών  κ. Βασίλειος Παππάς

ο  τ.  Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου       Πατρέων κ.  Νίκος  Κωστόπουλος,

ο  Πρόεδρος του «Συλλόγου Φίλων του Nέου Αρχαιολογικού Μουσείου»  κ.  Νικόλαος  Δούρος,

ο  τ.  Πρόεδρος του Συλλόγου   Κωνσταντίνος Τσιπινάκης,

ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ο.Τ.Ε. Πατρών κ. Ηλίας Ψυχογιόπουλος,

ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Εγλυκάδας κ. Γιώργος Κυπριανός,

ο εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας  κ. Τριαντάφυλλος  Λιάτσος ,

πολλά μέλη του Συλλόγου  και  αρκετοί συμπολίτες που αγαπούν την Ορχήστρα και συμμετέχουν σε πολλές από τις δραστηριότητες της .

Στους σύντομους χαιρετισμούς τους όλοι τόνισαν την μεγάλη καλλιτεχνική αξία της Ορχήστρας και το σπουδαίο έργο που επιτελεί για τον Πολιτισμό καθώς και την υπερηφάνεια τους ως πολίτες της Πάτρας για αυτή την Ορχήστρα, που συμπληρώνει εφέτος 32 Χρόνια λαμπρής πορείας σε συνεχώς υψηλότερο καλλιτεχνικό  επίπεδο.

Πριν από την κοπή της πίτας η Ορχήστρα παρουσίασε ένα σύντομο πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με έργα σπουδαίων δημιουργών ( Vivaldi, Milan, Μάνου Χατζιδάκι ) σε καταπληκτικές ερμηνείες και καταχειροκροτήθηκε.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Γεώργιος Ζεππάτος,  Πρόεδρος,

Βασίλειος Καλέρης, Αντιπρόεδρος

Ευάγγελος  Μαντάς, Γεν. Γραμματέας,

Ανθή  Ταμβάκη, Ταμίας, και

Γεωργία   Θεοδωροπούλου, Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων,

εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες σε ένα προς ένα τα μέλη της Ορχήστρας και την Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Βάγια Ζεππάτου γιατί  κάνουν τους συμπολίτες μας συνεχώς υπερήφανους.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι : "Η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων είναι θεσμός , ιερός για την Πάτρα, είναι ύφος, είναι ήθος, είναι Τέχνη, είναι όμορφος αγώνας"( απόσπασμα από τελευταία συνέντευξη της Υακίνθης Λάγιου , κόρης του αειμνήστου φίλου και συνεργάτη της Ορχήστρας  μεγάλου  μουσικοσυνθέτη  Δημήτρη  Λάγιου).

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture