Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

Πάτρα: "Μαύρο" στην παρέλαση του Καρναβαλιού των Μικρών από τα κανάλια

Πάτρα: "Μαύρο" στην παρέλαση τ...

Τα φώτα της δημοσιότητας κυρίως πέφτουν στην Πάτρα το τελευταίο σαββατοκύριακο της αποκριάς

Η Πάτρα είναι και παραμένει η αδιαμφισβήτητη «βασίλισσα» του καρναβαλιού στην Ελλάδα και σαφώς όπως κάθε χρόνο θα είναι η 1η επιλογή για όσους θελήσουν από άλλα μέρη της χώρας να ζήσουν τον γνήσιο καρναβαλικό παλμό και κέφι των Πατρινών το τελευταίο σαββατοκύριακο της αποκριάς.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι από πλευράς δημοσιότητας και προβολής στα πανελλαδικής εμβέλειας Μέσα ενημέρωσης, ακόμη και σε κάποια περιφερειακά, το Πατρινό καρναβάλι δείχνει να υστερεί. Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε που η Πάτρα έδειξε το πράγματι ωραίο, αισιόδοξο και φαντασμαγορικό παιδικό καρναβάλι της, με συμμετοχή πάνω από 10.000 μικρών καρναβαλιστών και των συνοδών τους, με τις συμμετέχουσες ομάδες να ξεπερνούν σε αριθμό τις 80 και με πολλές ευφάνταστες αμφιέσεις, η προβολή αυτού του γεγονότος ήταν θα λέγαμε, απ’ όσο αντιληφθήκαμε περιορισμένη.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha την Κυριακή το βράδυ το ρεπορτάζ ήταν μόλις λίγων δευτερολέπτων και περιελάμβανε και πλάνα από άλλα μέρη που επίσης έκαναν καρναβάλι. Ακόμη και στην ΕΡΤ στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων είδαμε πλάνα και ρεπορτάζ από το καρναβάλι της Χαλκίδας, από το φημισμένο καρναβάλι της Βενετίας αλλά όχι και από την Πάτρα.

Εννοείται ότι το τελευταίο σαββατοκύριακο τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν κατά κύριο λόγο στην Πάτρα με τα άρματα του Καρναβαλικού συνεργείου του Δήμου και τα γκρουπ με τις εξαιρετικές μεταμφιέσεις τους, να μονοπωλούν σχεδόν το ενδιαφέρον.

Ωστόσο ίσως θα πρέπει και από τον Δήμο η «καμπάνια» προώθησης και προβολής του θεσμού του Πατρινού καρναβαλιού να γίνει ζωηρότερη και πιο αποτελεσματική μιας και κάποιοι ίσως να βολεύονται στην ιδέα ότι το Πατρινό καρναβάλι με την πολύχρονη ιστορία και παράδοση και φήμη δεν χρειάζεται διαφήμιση.

Στο «Rising star» του ΑΝΤ1 ακούσαμε για παράδειγμα με αφορμή μία παίκτρια που ήταν από τη Ξάνθη, να λέγεται ότι «η Ξάνθη έχει και πολύ ωραίο καρναβάλι».

Το Μοσχάτο, του Ρέντη και το Ρέθυμνο να κάνουν γερή «αντεπίθεση» και να τυγχάνουν ικανοποιητικής προβολής από τα μίντια.

Κι από κοντά να έρχονται κι άλλα όπως της Καλαμάτας (όπως ειπώθηκε από τους εκεί ιθύνοντες το καρναβάλι τους ήδη συγκαταλέγεται στα 5 καλύτερα της χώρας) ή της Αμαλιάδας όπου στην καρναβαλική παρέλαση της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2017 είδαμε μία καλή προσπάθεια (ξεχώρισε το σατιρικό άρμα που έγραφε Μεξικό, με το κεφάλι του Τραμπ).

Κάθε τόπος δικαιούται να στήνει εκδηλώσεις και να ψυχαγωγεί τον κόσμο του.

Η Πάτρα ωστόσο πρωτοπόρος του καρναβαλιού δικαιούται με τη σειρά της να έχει την προσοχή που της αξίζει.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Πατρινό Καρναβάλι 2019