Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ενόψει των Όσκαρ 2017, το Σωματείο Σεναριογράφων Αμερικής (WGA) επέλεξε «Moonlight» και «Arrival»

Ενόψει των Όσκαρ 2017, το Σωματείο Σεναρ...

Το Σωματείο απένειμε το φετινό του Τιμητικό Βραβείο στον Τζον Γουότερς

Την προσεχή Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017 (ξημερώματα Καθαρής Δευτέρας 27/2 ώρα Ελλάδος) απονέμονται ως γνωστό τα φετινά βραβεία Όσκαρ.

Το ενδιαφέρον για τους πιθανούς νικητές είναι μεγάλο ενώ ήρθαν και τα Βραβεία του Σωματείου Σεναριογράφων της Αμερικής – Writers Guild of America (WGA) να βάλουν τα δικά τους στοιχήματα και να «ξεκαθαρίσουν» ενδεχομένως ή να «θολώσουν» περισσότερο το τοπίο, τουλάχιστον στις κατηγορίες του πρωτότυπου και του διασκευασμένου σεναρίου.

Το βράδυ λοιπόν της Κυριακής 19/2 απένειμε το WGA, το Σωματείο Σεναριογράφων της Αμερικής, τα δικά του βραβεία για τα καλύτερα σενάρια της τελευταίας σεζόν. Οι υποψηφιότητες του WGA περιορίζονται σε σεναριογράφους που είναι μέλη του, έτσι το «The Lobster - Αστακός» των Γιώργου Λάνθιμου και Ευθύμη Φιλίππου που είναι υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου δεν ήταν μεταξύ των σεναρίων που τέθηκαν υπόψη από το WGA.

Επίσης μία άλλη μικρή ιδιαιτερότητα για φέτος, είναι όπως αναφέρει το σάιτ flix.gr, ότι το WGA έβαλε το «Moonlight» υποψήφιο στην κατηγορία του πρωτότυπου σεναρίου, γιατί βασίζεται σε θεατρικό έργο που γράφτηκε αλλά δεν ανέβηκε ποτέ, ενώ κατά την Ακαδημία των Όσκαρ το «Moonlight» διεκδικεί Όσκαρ καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, μιας και βασίζεται σε υλικό που προϋπήρχε.

Επιπλέον, το Σωματείο απένειμε το φετινό του Τιμητικό Βραβείο στον Τζον Γουότερς, «βασιλιά» του σεναριακού και όχι μόνο κινηματογραφικού trash. Ο Γουότερς ήταν παραπάνω από απολαυστικός κι έκανε την αίθουσα να τον χειροκροτήσει όρθια όχι μία, αλλά δύο φορές.

Οι νικητές λοιπόν των φετινών Βραβείων του WGA είναι οι εξής:

Πρωτότυπο Σενάριο: «Moonlight» του Μπάρι Τζένκινς, βασισμένο στο θεατρικό έργο του Τάρελ ΜακΚρέινι

Διασκευασμένο Σενάριο: «Arrival» του Έρικ Χάισερερ, βασισμένο στο «Story of Your Life».

Σενάριο Ντοκιμαντέρ: «Command and Control» των Ρόμπερτ Κένερ και Έρικ Σλόσερ.

*Στα Όσκαρ στο πρωτότυπο σενάριο η μάχη όπως λέγεται θα δοθεί ανάμεσα στον Ντάμιεν Σαζέλ του «La la land» και τον Κένεθ Λόνεργκαν του «Manchester by the sea» με αουτσάιντερ τον «Αστακό».

Στο δε διασκευασμένο θεωρείται φαβορί το «Moonlight» που προβάλλεται στο Πάνθεον, στην Πάτρα, με το «Arrival» των 8 συνολικά υποψηφιοτήτων να διατηρεί κάποιες ελπίδες για νίκη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture